En kvinna i vit t-shirt håller sina händer som i bön. Ett träkors runt halsen samt en frälsarkrans och ett armband med inkoner runt handleden.
Foto: Magnus Aronsson/IKON

Vuxna

Här finns ett sammanhang där vi kan samtala och reflektera över livsfrågor på olika sätt. Mötesplatser, pilgrimsvandringar, meditation, retreat och samtalsgrupper.

Vad är meningen med livet? Om Gud finns -vad kan Gud ha för plats i ditt liv? Om du fick möjlighet att samtala om tro -vad skulle du fråga då?

I Svenska kyrkan Helsingborg har vi många olika grupper och mötesplatser där vuxna kan träffas, samtala, skapa och mycket mer. Är du nyfiken på Bibeln och kristen tro? Vill du pilgrimsvandra eller åka på retreat? Kanske lyssna på föredrag eller bara umgås?

I kalendern nedan hittar du tid och plats för våra aktiviteter för vuxna. Du kan också ladda ner folderns om pdf genom att klicka på bilden här nedanför.

En ung kvinna drömmer sig bort vid ett bord. framför henne ligger en lärobok och en karta.

Lektioner i svenska för asylsökande

Måndag - fredag kl. 8.30 - 12.00 i Den Gode herdens kyrka. I samverkan med Sundsgårdens folkhögskola. Från 9 januari - 9 juni 2023.

Kurser och pilgrimsresa med Hildegard von Bingen - arrangeras av Sensus

Hildegard av Bingen var abbedissa på 1100-talet och medeltidens kvinnliga vetenskapliga pionjär för kvinnlig hälsa och anatomi. I samarbete med Sensus anordnas följande kurser och resor utifrån hennes lära.

Yoga med frälsarkransen

Tillsammans med yogaläraren och samtalsterapeuten Sarah Halldén och församlingspedagog Cecilia Westerholm, leds ni in i Frälsarkransens värld genom yoga och text kring pärlorna. Varje gång presenteras en ny pärla i Frälsarkransen.

Pilgrim Helsingborg

Vi vandrar långsamt och går mest i tystnad. Vi delar tankar på vägen om vi vill. Vi presterar inte, utan vilar i det som är. Öppet för nya och igenkommande pilgrimer. Vi uppmärksammar omgivningen och det som rör sig i oss. Enkelheten och tystnaden för oss närmare Gud och oss själva.

Närbild på två personer som håller hand. I bakgrunden håller fler par varandra i hand.

Helande cirkeldans

Våra danser kan vara urgamla, dechiffrerade från gamla lerskärvor, traditionella från t.ex. Balkan, eller helt nykoreograferade. Med enkla steg bildas ett mönster som upprepas om och om igen. Till underbar musik från olika epoker och genrer uppstår danser som uttrycker de mest skilda livsföreteelser och känslor.

Retreat och meditation

Svenska kyrkan Helsingborg anordnar flera retreater och pilgrimsvandringar varje år. Hämta andan på Solfångaren är en plats dit vardagens stress och brus inte når. Läs mer här.

Samtalsgrupper och bibelstudier

Välkommen att dela tro, liv och samtal med oss.

Samling till bön och gemenskap

Välkommen att dela gemenskap i bön. Ibland tillsammans med en måltid.

Mötesplatser

Välkommen att dela gemenskap och aktiviteter.

Uteaktiviteter

Var med och dela gemenskap i promenader och aktiviteter utomhus.

Ideellt arbete

Församlingen är en gemenskap där vi alla utgör varsin bit av en helhet. Välkommen att ta kontakt om du vill bidra med din tid och kunskap till den som behöver det. Det finns många olika sätt man kan bidra, tillsammans matchar vi person med uppdrag.

Ett kors av gula blomblad syns på en grå betongbakgrund.

Konfirmandgrupper för vuxna

Det är aldrig för sent att konfirmeras. För dig som vill bekräfta din tro, men som inte blev konfirmerad som tonåring.

Siluetten av två personer som sitter runt ett bord. En fruktkorg står på bordet.

Andlig vård i hemmet

När livet inte alltid blir som vi tänkt skapas en mängd frågor. Här finns våra präster och diakoner till stöd och hjälp i en utsatt situation. Det finns hopp i varje situation och en medvandrare i din utsatthet.

Moln och en blå himmel och solen lyser genom molnen uppåt.

Leva vidare

Att leva vidare då en närstående dött är svårt. I sorgen kan det kännas bra att få dela det man har upplevt med andra som är i en liknande situation.