En liten brygga vid en sjö eller å. Stora träd i bakgrunden. Trolsk, lummig känsla.
Foto: Robert Jonsson/IKON

Retreat och meditation

Svenska kyrkan Helsingborg anordnar flera retreater och meditationer varje år. Här delar vi tystnad och bön och det finns möjlighet till samtal.

Här finns förslag på några av våra kommande tillfällen för retreat och meditation. Fler tillfällen finns löpande i kalendariet.

Retreathelg på Mor Cilla

Den 21-23 april finns möjlighet till några dagars tystnad och retreat i Arild. Retreat innebär att få dra sig undan i tystnad. Det blir mycket ”egentid” samt gemensamma andakter.

Röda rosor mot en vit trävägg

Retreatdagar på Mor Cilla - FULLBOKAD

Under retreatdagarna 24-26 maj på Mor Cilla, får du möjlighet att för några dagar leva i avskildhet och stillhet. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet.

Retreat på Solfångaren

För dig som längtar efter en dag i tystnad och eftertanke. Där stillheten lämnar utrymme, så något nytt kan får gro. En dag i den goda tystnaden där själen och andligheten står i centrum.

Meditation livets växtplats

Ge dig själv en stund i den goda tystnaden mitt i vardagen. S:ta Anna kyrkorum inbjuder till ro och stillhet. Massor av levande ljus, kort meditationstext och meditativ tystnad.

Yoga med frälsarkransen

Tillsammans med yogaläraren och samtalsterapeuten Sarah Halldén och församlingspedagog Cecilia Westerholm, leds ni in i Frälsarkransens värld genom yoga och text kring pärlorna. Varje gång presenteras en ny pärla i Frälsarkransen.