Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Leva vidare

Att leva vidare då ens livskamrat dött är svårt. I sorgen kan det vara skönt att få dela det man har upplevt och känner med andra som är i en liknande situation.

För de som mist en livskamrat nyligen går det från församlingarna en inbjudan att
finnas med i en Leva-vidare-grupp. Änkor och änkemän träffas vid fem tillfällen för att prata tillsammans med andra. En präst och diakon finns med vid varje tillfälle som samtalsledare. Grupperna startar 2 gånger om året och följer en  samtalsmodell med olika tema varje gång.

Även för unga vuxna finns en  sorgegrupp i Helsingborg för de som har mist en
närstående.

För att komma i kontakt med Leva vidaregrupper, kontakta din
församling på:
Maria församling: Anette Wiklund 042-18 90 64

Gustav Adolfs församling: Carina Sandman Andersson 042-18 90 67

Filborna församling: Thomas Bengtsson 042-18 90 71

Raus församling: Margareta Holmström 042-18 90 69

För att komma i kontakt med Sorgegruppen för unga vuxna, kontakta
vår Campuspräst Jessica G. Nordqvist 042-18 90 45

September och februari

Gustav Adolfs församling, Södergatan 39.

Oktober och mars

Raus församling, Kielergatan 25, Råå.

November och april

Maria församling, S:t Anna kyrka, Johan Banérs gata 65.

Filborna församling

I Filborna församling finns inga fasta Leva vidare-grupper under särskilda tider utan anordnas efter förfrågan/löpande. Filborna församling, Blåkullagatan 7.