Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Ceremonihall

Ceremonihallen vid Krematoriet är avsedd för begravningar enligt alla trosinriktningar samt till borgerliga begravningar.

Ceremonihallen omgärdas av olika trossamfunds begravningsplatser. De judiska och muslimska gravarna är vända mot Jerusalem respektive Mekka.

Enligt både muslimsk och judisk tradition ska gravsättning ske så snabbt som möjligt efter dödstillfället och inom båda religionerna tvättas den dödes kropp före jordfästningen. Ett tvagningsrum finns därför i byggnaden.

Ceremonihallen är utrustad med en musikanläggning samt ett piano. Ceremonihallen erhöll utmärkelsen "Svenska ljuspriset" år  2005.