Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Ceremonihallen

Ceremonihallen ligger vackert belägen i kanten av Pålsjö skog. Den är neutral i sin utformning och saknar religiösa symboler. Det finns plats för 80 besökare.

Ceremonihallen är till för borgerliga begravningar och för ceremonier inom trosinriktningar andra än kristna. Byggnaden är utformad som en hand för att symbolisera välkomnande och den vackra ljussättningen vann Svenska ljuspriset 2005.

Ceremonihallen ligger nära Krematoriet, och i anslutning till Pålsjö Västra begravningsplats där det finns muslimska, jezidiska och judiska gravkvarter.

Det finns plats för 80 besökare i salen, 50 stolsplatser och 30 sittplatser på sittbänkar i de vackert upplysta nischerna längs väggarna. Stolarna kan lätt plockas undan för ceremonier där besökarna står upp.

Musikanläggning och piano finns i ceremonisalen.

För ceremonier och gravsättningar inom muslimsk och judisk tradition finns det flera handfat i entréhallen och ett fullt utrustat tvagningsrum i byggnaden.

Lokalen är tillgänglighetsanpassad och det finns en tillgänglighetsanpassat toalett.

Ceremonihallen hittar du på Romares väg 47 i Helsingborg.