Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ceremonihallen

Ceremonihallen ligger vackert belägen i kanten av Pålsjö skog. Den är neutral i sin utformning och saknar religiösa symboler. Det finns plats för 80 besökare.

 

Ceremonihallen är till för borgerliga begravningar och för ceremonier inom trosinriktningar andra än kristna. Byggnaden är utformad som en hand för att symbolisera välkomnande och den vackra ljussättningen vann Svenska ljuspriset 2005.

Ceremonihallen ligger nära Krematoriet, och i anslutning till Pålsjö Västra begravningsplats där det finns muslimska, jezidiska och judiska gravkvarter.

Det finns plats för 80 besökare i salen, 50 stolsplatser och 30 sittplatser på sittbänkar i de vackert upplysta nischerna längs väggarna. Stolarna kan lätt plockas undan för ceremonier där besökarna står upp.

Musikanläggning och piano finns i ceremonisalen.

För ceremonier och gravsättningar inom muslimsk och judisk tradition finns det flera handfat i entréhallen och ett fullt utrustat tvagningsrum i byggnaden.

Lokalen är tillgänglighetsanpassad och det finns en tillgänglighetsanpassat toalett.

Ceremonihallen hittar du på Romares väg 47 i Helsingborg.