Sommarklädda personer tittar på kläder i ett ställ
Foto: Minna Karlsson

S:t Mary Tjörn

Välkommen till S:t Mary second hand och café! Kom in och prata en stund, hjälp till som ideell eller arbetsträna. Du hittar oss på Hamngatan 58 i Skärhamn.

Öppettider på S:t Mary

Tisdagar och torsdagar 11.00-16.00.

Lördagar 11.00-14.00.

En möteplats för alla

Under 2021 öppnades portarna till S:t Mary Second hand och café . Vi har fått många positiva reaktioner från de gäster som hittills besökt oss, och är så tacksamma för de idéella som arbetar hos oss och de som arbetstränar! Det har verkligen blivit den mötesplats vi önskade. 

På menyn finns det hembakade bullar och chokladbollar, glass, smörgåsar och några olika sorters kakor, kaffe, thé och kylda drickor. 

Bland vårt second hand utbud finns kläder för alla åldrar, leksaker, böcker och olika saker till hemmet. Kom och leta bland fynden!

Har du något hemma som du själv inte längre behöver, och som kan vara till glädje för någon annan? Kom och lämna under våra ordinarie öppettider.

Syfte och mål 

Bokstäverna i S:t Mary står för Meningsfullhet, Arbetsgemenskap, Rehabilitering och Yrkesstolthet. S:t visar att det är en kyrklig verksamhet. Detta är ett koncept som även finns på andra orter i Sverige. 

Syftet med S:t Mary Tjörn är att erbjuda platser för rehabilitering och arbetsträning för personer som står långt från arbetsmarknaden. Svenska kyrkan Tjörn är en partner i projektet och kyrkans personal kommer att tillsammans med ideella och anställda finnas med i verksamheten. 

Vill du bli ideell?

Som ideell på S:t Mary kan du hjälpa till med att packa upp varor, prismärka, stå i kassan, bre smörgåsar, baka eller tvätta, med mera. Du är välkommen att hjälpa till både dagar då vi håller öppet och stängda dagar. 

Är du intresserad av att bli ideell och hjälpa till i S:t Marys verksamhet? Kontakta verksamhetsansvarig Åsa, 0739 738 115. 

Vill du veta mer?

Följ gärna S:t Mary på facebook ( Mary Tjörn ) och Instagram ( marytjorn ) för att få den senaste informationen. Eller titta in på S:t Marys egna hemsida www.stmary.webber.se