Foto: Marcus Gustafsson

Nordmalings församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Nordmalings kommun. Församlingens kyrkor och mötesplatser är öppna för alla - var med och dela tro, glädje, sorg, ro och gemenskap.

På gång

Kalendern – allt som händer kyrkan på ett ställe

I webbkalendern hittar du gudstjänster, barnverksamhet, konserter och allt annat som händer i Nordmalings församling och i Svenska kyrkan runt om i landet på ett ställe.

Festhögmässa med mat i Norrfors

Norrfors kyrka fyller 100 år och söndag den 1 oktober firar vi det med en festhögmässa för hela församlingen. Medverkar gör bland andra kontraktsprost Lena Fagéus och Vokalgruppen. Efter gudstjänsten bjuds det på lunch och nedslag i kyrkans historia. Kyrkbuss avgår från både Nordmaling och Rundvik.

Närbild på en ungdomskör som sjunger. Några har armarna i luften.

Gospelkonsert i Rundviks kyrka

Lördag 7 oktober 18.00 släpper vi loss körsångare och musiker från Hörnefors och Nordmaling som under den senaste månaden övat gospel tillsammans. Nu avslutar de med en gemensam konsert.

Veckans webbandakt

Söndag 24 september - Sextonde söndagen efter trefaldighet

Medan han ännu talade kom det bud till synagogföreståndaren från hans hem: ”Din dotter är död. Du skall inte besvära Mästaren längre”. En predikan från 2021 av Gun-Marie Spett Lindgren. Dagens bön och textläsning av Ingrid Hammarberg, numera präst i Bygdeå församling. Musik av Maria Axell och kör av nuvarande och gamla medarbetare i Umeå landsförsamling, med gästspel av Lena Fagéus, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Umeå.

Bakom varje siffra finns en människa

Över 100 miljoner människor är på flykt och 300 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. Din gåva gör skillnad!

Läs mer och ge en gåva

Församlingsliv

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Barn & familj

Självklart ska barnen få rum i kyrkan - alltid. I våra olika barngrupper har de dessutom en alldeles egen plats.

Unga och konfirmation

Kyrkan kan vara en fantastisk plats att växa på och här finns rum för alla de stora frågorna och massa kul på vägen. Nordmalings församling erbjuder både konfirmation och andra grupper för tonåringar och unga vuxna.

Vuxna

I kyrkan spelar det ingen roll om du är 25 eller 95 år - gemenskapen är till för alla. Här hittar du information om det som händer i kyrkan för oss som kallar oss vuxna.

En hylla i ett skafferi med bland annat socker, pasta och pulver till nyponsoppa.

Diakonistöd - akut hjälp i vardagen

Det är inte alltid lätt att få ihop livet rent ekonomiskt och att hamna utanför samhällets vanliga skyddsnät kan hända oss alla. I Nordmalings församling finns möjlighet till rådgivning och akut hjälp att klara vardagen.

Expeditionens öppettider

Nordmalings församlings expedition har besöks- och telefontid: Måndag 9.00-12.00, onsdag 13.00-15.00 och torsdagar 9.00-12.00. Personalens kontaktuppgifter och direktnummer hittar du här.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.


Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Fyra stift besökta i Skogsutredningens stiftsturné

Publicerad:

Skogsutredningen har nu besökt Skara, Karlstad, Strängnäs och Uppsala stift. Samtal om hur stiften bedriver jord- och skogsbruk samt deras arbete med fondförvaltning har stått på agendan. Utredningen har också fått se verksamheten ute i fält.

Ärkebiskopens program på Bokmässan 2023

Publicerad:

Den 28 september–1 oktober är det dags för årets upplaga av Bokmässan i Göteborg. Ärkebiskop Martin Modéus medverkar i flera programpunkter. Här är hans program:

LVF:s generalförsamling avslutad: "Särskilt viktigt att komma samman i en väldigt polariserad tid"

Publicerad:

Idag avslutades Lutherska världsförbundets (LVF) trettonde generalförsamling. Uppemot 1000 deltagare från hela världen har samlats under sju intensiva dagar för gemensam bön, gudstjänstfirande, samtal och beslut om framtidsinriktning. Här är några av slutsatserna och resultaten från veckan.

Workshop: Berättelser av hopp i klimatkrisens tid

Publicerad:

Under måndagen genomfördes det andra tillfället av workshops för generalförsamlingens deltagare. Svenska kyrkan lyfte de brännande klimatfrågorna med utgångspunkt i hur att omsätta tro och hopp till handling.

Antje Jackelén: "Hoppet kräver ett språng av tro och kärlek"

Publicerad:

Under måndagen höll ärkebiskop emerita Antje Jackelén den tredje och sista temaföreläsningen under Lutherska världsförbundets generalförsamling. På temat ”Ett hopp” uppmanade Jackelén de samlade att kultivera det egna hoppet för att kunna främja hopp bland andra.