Foto: Marcus Gustafsson

Välkommen till Svenska kyrkan i Nordmalings kommun. Församlingens kyrkor och mötesplatser är öppna för alla - var med och dela tro, glädje, sorg, ro och gemenskap.

På gång

Familjegudstjänst med änglatema

Söndag 2 oktober 11.00 hälsar vi både små och stora välkommen till Rundviks kyrka. Det blir en gudstjänst med massor av sång och drama. Prästen Elisabet får hjälp av en barnpräst och efteråt blir det korvfika för alla. Välkommen!

Kyrkogårdens mark är täckt av gula lönnlöv.

45 minuter lugn orgelmusik

Onsdag 5 oktober 18.00 är Rofyllt med kantor Daniel Lundström tillbaka i Nordmalings kyrka. Sitt ner och koppla av.

Säg adjö till Larsa

Söndag 9 oktober 11.00 avskedspredikar kyrkoherde Larsa Rännar i Nordmalings kyrka. Det blir en tacksägelsemässa där församlingen får säga farväl och välkommen åter. Efter gudstjänsten serveras fika med Världens barn-tema i församlingsgården.

Musikquiz i Rundvik

Fredag 7 oktober klockan 12.00 kan du ta lunchrast i Rundviks kyrka. Det blir kaffe, lunchmackor och musikalisk frågesport tillsammans med Urban Lundström.

Nyhet: Testvinnarna

Roliga utmaningar för alla som går i åk 4–6 i Nordmaling. Har du sett på Bäst i test på tv någon gång vet du ungefär hur det går till. Anmäl dig nu!

Tacos med grönsaker och salsasås

Nyhet: 1 plus barn – fredagsmys för ensamstående föräldrar och barn

Kom till Kyrkstugan i Nordmaling för tacos, gemenskap, spel, lek, pyssel och prat med andra familjer som liknar din.

Några unga kvinnor sitter och fikar utomhus.

Nyhet: Mammakvällar i Kyrkstugan – ger ny energi åt livet

Lämna familjen får några timmars samtal och gemenskap. Det blir en kvällar om det som är viktigt för dig.

Din insats gör skillnad

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Veckans webbandakt

Söndag 2 oktober - Den helige Mikaels dag

Denna söndag får vi fira söndagsandakt i Mariakyrkan med Maria Lundgren, församlingsherde. Vi får även lyssna till psalm 333, Änglarna sjunger i himlen och psalm 16, Kom låt oss nu förenas här framförd av Björn Malmehed på orgel och Ida Thornéus på sång. Sjung gärna med!

Församlingsliv

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Barn & familj

Självklart ska barnen få rum i kyrkan - alltid. I våra olika barngrupper har de dessutom en alldeles egen plats.

Unga och konfirmation

Kyrkan kan vara en fantastisk plats att växa på och här finns rum för alla de stora frågorna och massa kul på vägen. Nordmalings församling erbjuder både konfirmation och andra grupper för tonåringar och unga vuxna.

Vuxna

I kyrkan spelar det ingen roll om du är 25 eller 95 år - gemenskapen är till för alla. Här hittar du information om det som händer i kyrkan för oss som kallar oss vuxna.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Expeditionens öppettider

Nordmalings församlings expedition har besöks- och telefontid: Måndag 9.00-12.00, onsdag 13.00-15.00 och torsdagar 9.00-12.00. Personalens kontaktuppgifter och direktnummer hittar du här.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Högtidstal vid Riksmötets öppnande

Publicerad:

Ärkebiskop Antje Jackelén höll tal i gudstjänsten vid Riksmötets öppnande i Stockholms domkyrka, 27 september 2022.

De får Svenska kyrkans kulturstipendium 2022

Publicerad:

Årets mottagare av Svenska kyrkans kulturstipendier har utsetts. Fem projekt får dela på stipendiesumman 500 000 kronor. Svenska kyrkans kulturstipendier delas i år ut för 25:e året.

Predikan under festhögmässa med kyrkomusiksymposiet

Publicerad:

Festhögmässa med kyrkomusiksymposiet i Uppsala domkyrka och predikan av ärkebiskop Antje Jackelén på 14:e söndagen efter Trefaldighet (II), 220918: "Från Yesterday till evighetens morgon".

Generalförsamlingens antagna uttalanden och budskap

Publicerad:

Under generalförsamlingen i Karlsruhe har delegaterna diskuterat och arbetat fram ett antal gemensamma uttalanden i aktuella frågor och ett enhetsuttalande. Därtill finns ett så kallat 'Message' – budskap – för samtliga medlemskyrkor att ta med sig hem.

Ärkebiskop Antje Jackelén delar med sig från generalförsamlingen

Publicerad:

Ärkebiskop Antje Jackelén var Svenska kyrkans delegationsledare under generalförsamlingen i Karlsruhe. Här har vi samlat hennes videohälsingar under veckan.