Foto: Marcus Gustafsson

Nordmalings församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Nordmalings kommun. Församlingens kyrkor och mötesplatser är öppna för alla - var med och dela tro, glädje, sorg, ro och gemenskap.

På gång

Kalendern – allt som händer kyrkan på ett ställe

I webbkalendern hittar du gudstjänster, barnverksamhet, konserter och allt annat som händer i Nordmalings församling och i Svenska kyrkan runt om i landet på ett ställe.

Midsommarrally på Björnberget

I mer än 50 år har midsommaraftonen firats med bilrally med aktivitetskontroller för alla åldrar. Häng med till Björnberget i Orrböle du också. Kvällen börjar med andakt och sedan kör vi :)

Midsommargudstjänst i Norrfors kyrka

Midsommardagens gudstjänst firar vi i Norrfors vackra träkyrka tillsammans med Ewa-Klarström Karlsson och Daniel Lundström.

Söndag 23 juni drar vi ut i naturen

I midsommartid är naturen som vackrast – vad passar väl då bättre än att fira gudstjänst utomhus? Följ med till Hummelholms gröna slåtterängar eller njut av havet i Rödviken.

Söndagskvällar på Björnberget

Söndagskvällar 19.00, från 30 juni till 4 augusti, har du möjligheten att avsluta helgen med gudstjänst och fantastisk utsikt vid EFS sommarhem på Björnberget i Orrböle. Ta med en fikakorg och njut av sommaren.

Besök Nordmalings kyrkomuseum i sommar

9 – 28 juli är det öppet i Nordmalings unika kyrkomuseum. Här kan du få en guidad tur bland spännande kyrkliga föremål från medeltid fram till nutid – 500 år av levande historia!

Ett brudpar dansar omgiven av vänner.

Drop in-vigsel i Gräsmyr: Bjud upp till dans för hela livet!

Under dansveckan i Gräsmyr viger vi alla par som älskar dans och varandra. Boka in 13 juli 2024 redan idag.

Tillsammans för förändring i 150 år

Sedan 1874 har vi fört en kamp för och tillsammans med människor som lever i utsatthet över hela världen. Var med du också.

Engagera dig
Två kyrkogårdsarbetare trimmar buskarna runt en grav.

Sök sommarjobb på kyrkogårdarna

Tillsammans med Nordmalings kommun erbjuder församlingen sommarjobb för ungdomar som går i åk 9 och bor i Nordmalings kommun eller går på Artediskolan. Även du som går på gymnasiet kan få jobb om det blir platser över. Ansökningstiden börjar 11 mars, läs mer och ansök på kommunens hemsida.

Veckans webbandakt

Söndag 16 juni - Tredje söndagen efter trefaldighet

Denna söndag får vi fira andakt i Västerslättskyrkan i Umeå tillsammans med Carolina Paulson, Präst. Therese Hamrén, församlingspedagog. Ulrika Mottmann, diakon och ett gäng församlingsbor. Vi får lyssna till när Gerd Boström läser söndagens text för oss och på Therese som funderar på hur det kan kännas att vara vilse som ett bortsprunget får. Vi får även höra psalm 217, Gud för dig är allting klart med Daniel Gustafsson på orgel. Sjung gärna med.

Församlingsliv

Fira gudstjänst

Mitt i allt som pågår i livet samlas vi till gudstjänst. Du är välkommen att vara med oavsett vem du är, hur gammal du är och om du är en van gudstjänstfirare eller aldrig har besökt kyrkan tidigare.

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Barn & familj

Självklart ska barnen få rum i kyrkan - alltid. I våra olika barngrupper har de dessutom en alldeles egen plats.

Unga och konfirmation

Kyrkan kan vara en fantastisk plats att växa på och här finns rum för alla de stora frågorna och massa kul på vägen. Nordmalings församling erbjuder både konfirmation och andra grupper för tonåringar och unga vuxna.

Vuxna

I kyrkan spelar det ingen roll om du är 25 eller 95 år - gemenskapen är till för alla. Här hittar du information om det som händer i kyrkan för oss som kallar oss vuxna.

Elisabet Jonsson tillförordnad kyrkoherde

Tidigare i vår drabbades Eva Branzell av sjukdom. I väntan på att en ny ordinarie kyrkoherde rekryteras leds församlingen av prästen Elisabet Jonsson.

En hylla i ett skafferi med bland annat socker, pasta och pulver till nyponsoppa.

Diakonistöd - akut hjälp i vardagen

Det är inte alltid lätt att få ihop livet rent ekonomiskt och att hamna utanför samhällets vanliga skyddsnät kan hända oss alla. I Nordmalings församling finns möjlighet till rådgivning och akut hjälp att klara vardagen.

Expeditionens öppettider

Nordmalings församlings expedition har besöks- och telefontid: Måndag 9.00-12.00, onsdag 13.00-15.00 och torsdagar 9.00-12.00. Personalens kontaktuppgifter och direktnummer hittar du här.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Jobba hos oss

Nu vill vi ta ombord en ny präst

FÖRLÄNGD ANSÖKNINGSTID. Som präst i Nordmaling får du arbeta i en församling där det finns plats att växa på, församlingsbor som tar dig till sina hjärtan och havsnära norrländsk natur när den är som bäst.

Två kyrkogårdsarbetare trimmar buskarna runt en grav.

Sök sommarjobb på kyrkogårdarna

Tillsammans med Nordmalings kommun erbjuder församlingen sommarjobb för ungdomar som går i åk 9 och bor i Nordmalings kommun eller går på Artediskolan. Även du som går på gymnasiet kan få jobb om det blir platser över. Ansökningstiden börjar 11 mars, läs mer och ansök på kommunens hemsida.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Ärkebiskopens Ukrainatal på Norrmalmstorg

Publicerad:

Idag talade ärkebiskop Martin Modéus på Norrmalmstorg i Stockholm. Detta i samband med Måndagsrörelsen för Ukraina. Utöver ärkebiskopen talade även exempelvis utrikesminister Tobias Billström och tidigare utrikesminister Ann Linde.

Skogsutredningen: Ett teologiskt samtal om andlig hållbarhet

Publicerad:

Två tidigare ärkebiskopar, Antje Jackelén och Anders Wejryd, har på uppdrag av kyrkans skogsutredning tagit fram en teologisk text om betydelsen av andlig hållbarhet. De möts till ett samtal om frågorna med biskop Andreas Holmberg, Stockholms stift och utredaren Göran Enander.

Ärkebiskop Martin på DN Debatt inför EU-valet

Publicerad:

På DN Debatt skriver ärkebiskop Martin med anledning av det stundande EU-valet: ”När EU-valet närmar sig måste samarbete och generositet vara ledstjärnor. Nyckelord som fred, tillit och ömsesidighet hjälper oss att stå fast i det som är EU:s ursprungsidé.”

Val till Europaparlamentet - så här kan du bidra

Publicerad:

Den 9 juni är det EU-val och Sverige ska då välja 21 ledamöter till Europaparlamentet. EU är vår högsta demokratiska nivå, men kunskapen om valet och valdeltagandet är betydligt lägre jämfört med valet till riksdagen.

Rabatterade biljetter till MR-dagarna

Publicerad:

Nu släpps biljetterna till Mänskliga Rättighetsdagarna (MR-dagarna) med upp till 25 % rabatt! Den 14-15 november 2024 äger arrangemanget rum i Sara kulturhus, Skellefteå. Svenska kyrkan en av huvudarrangörerna.