Kyrkor och mötesplatser

I Nordmalings församling finns fyra kyrkor och tre kapell. Alla med sin egen unika historia. Därutöver har vi många andra lokaler där människor möts till gudstjänst, fest och vardag.

Den vackra medeltidskyrkan ligger bokstavligt mitt i "byn" och är församlingens naturliga nav. Här möter 2000-talets liv gångna seklers historia.

Nordmalings kyrka

I den röda träkyrkan har Rundviksborna firat gudstjänst sedan 1931. Välkommen att dela gemenskapen.

Rundviks kyrka

Vackert belägen i det natursköna landskapet, bara något 100-tal meter från Lögdeälvens brusande vatten, ligger Norrfors kyrka.

Norrfors kyrka

En samverkanskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan.

Nyåkers kyrka

En samverkanskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan.

Vårt vackra kapell i Nordmaling fungerar både som gravkapell och "lillkyrka" vid dop, vigslar och nattvardsgång.

Catharinakapellet

På Nyåkers kyrkogård hittar du Nyåkers gravkapell - en enkel men vacker lokal för mindre begravningar.

Nyåkers gravkapell

I anslutning till kyrkogården i Hörnsjö finns ett litet skogskapell. Det används vid begravningar men också för bröllop och dop.

Hörnsjö skogskapell

Strax bredvid kyrkan i Norrfors ligger församlingsgården. Här bedrivs en stor del av församlingens verksamhet på orten.

Norrfors församlingsgård

Mötesplatsen mitt i Nordmaling. Här finns plats för både unga och gamla i en miljö med rötter i medeltiden.

Nordmalings församlingsgård

Huset är gammalt men insidan är ung - för det här är barnens eget hus i Nordmalings församling!

Kyrkstugan

Till vår expedition är du välkommen med dina frågor om allt från medlemskap i Svenska kyrkan till bokning av dop, vigsel eller begravning. I huset har också de flesta som arbetar i församlingen sina kontor.

Församlingsexpeditionen

Norrlands mest fullständiga kyrkomuseum. Här finns säregna kyrkliga föremål från medeltid till nutid.

Nordmalings kyrkomuseum

Att spela i band är kul - men man måste ju ha någonstans att öva också. Vår replokal Garaget är fullt utrustad med både instrument och ljudanläggning.

Garaget - replokalen för musiker i alla åldrar