Foto: Marcus Gustafsson

Kyrkor och mötesplatser

I Nordmalings församling finns fyra kyrkor och tre kapell. Alla med sin egen unika historia. Därutöver har vi många andra lokaler där människor möts till gudstjänst, fest och vardag.

Nordmalings kyrka

Den vackra medeltidskyrkan ligger bokstavligt mitt i "byn" och är församlingens naturliga nav. Här möter 2000-talets liv gångna seklers historia.

Rundviks kyrka

I den röda träkyrkan har Rundviksborna firat gudstjänst sedan 1931. Välkommen att dela gemenskapen.

Norrfors kyrka

Vackert belägen i det natursköna landskapet, bara något 100-tal meter från Lögdeälvens brusande vatten, ligger Norrfors kyrka.

Nyåkers kyrka

En samverkanskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan.

Catharinakapellet

Vårt vackra kapell i Nordmaling fungerar både som gravkapell och "lillkyrka" vid dop, vigslar och nattvardsgång.

Nyåkers gravkapell

På Nyåkers kyrkogård hittar du Nyåkers gravkapell - en enkel men vacker lokal för mindre begravningar.

Hörnsjö skogskapell

I anslutning till kyrkogården i Hörnsjö finns ett litet skogskapell. Det används vid begravningar men också för bröllop och dop.

Norrfors församlingsgård

Strax bredvid kyrkan i Norrfors ligger församlingsgården. Här bedrivs en stor del av församlingens verksamhet på orten.

Nordmalings församlingsgård

Mötesplatsen mitt i Nordmaling. Här finns plats för både unga och gamla i en miljö med rötter i medeltiden.

Kyrkstugan

Huset är gammalt men insidan är ung - för det här är barnens eget hus i Nordmalings församling!

Församlingsexpeditionen

Till vår expedition är du välkommen med dina frågor om allt från medlemskap i Svenska kyrkan till bokning av dop, vigsel eller begravning. I huset har också de flesta som arbetar i församlingen sina kontor.

Nordmalings kyrkomuseum

Norrlands mest fullständiga kyrkomuseum. Här finns unika och spännande kyrkliga föremål från medeltid till nutid.

Garaget - replokalen för musiker i alla åldrar

Att spela i band är kul - men man måste ju ha någonstans att öva också. Vår replokal Garaget är fullt utrustad med både instrument och ljudanläggning.