Foto: Marcus Gustafsson

Nordmalings församlingsgård

Mötesplatsen mitt i Nordmaling. Här finns plats för både unga och gamla i en miljö med rötter i medeltiden.

 

Församlingsgården i Nordmaling är en av våra mest besökta lokaler och gården använd flitigt för allt från konfirmationsundervisning och lunchservering till bröllop, minnesstunder och kyrkkaffe. Församlingsgården rymmer idag en större och en mindre samlingslokal samt kök på nedre våningen och en något mindre samlingslokal på övervåningen. 

I samband med dop får du låna lokalerna helt gratis. Du som tillhör Nordmalings församling har också rätt att i samband med vigsel eller begravning låna samlingslokalerna. Vi tar då ut en liten administrativ avgift.

Samlingslokalen på nedre plan kan hyras av privatpersoner, föreningar och företag även för andra sammankomster. Kontakta församlingens expedition för mer information och bokning.

Lokalinformation

Där församlingsgården idag ligger har det funnits en prästgård sedan slutet av 1400-talet och stommen till den nuvarande byggnaden timmrades redan 1749. På1960-talet gjordes en omfattande renovering och församlingsgården fick då den utformning som med mindre förändringar fortfarande gäller.

Nedre våningen

Den större samlingslokalen på nedre våningen rymmer max 110 personer. På nedre våningen finns ockå en mindre lokal, Blå rummet.
Köken är utrustade med: Glas och porslin, bestick för ca 110 personer.
Utrustning: Overhead med duk, högtalaranläggning, hörslinga samt piano.

Övre våningen

Samlingslokal för max 40 personer med tillhörande mindre kök.
Utrustning: Overhead med duk, högtalaranläggning samt piano.