Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation

Konfirmationen är en upptäcktsresa som handlar om Gud och allt det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Funderar du på livet? På vem du är eller vem du vill vara? På vad som gör dig lycklig eller vad en riktig vän är? Kanske funderar du på vad tro är, på vad som händer när vi dör, om Gud finns och vad det har med ditt liv att göra? Om allt det här och mycket mer handlar konfirmationen.

Att konfirmera sig är en unik chans att få upptäcka nya sidor hos sig själv och andra. Du behöver inte vara kristen för att konfirmera dig, det räcker med att du är lite nyfiken. Om du inte är döpt är konfirmationen också ett toppentillfälle att ta reda på om dopet är något för dig.

Varje år går vi ut med en särskild inbjudan om konfirmation till alla som går i åk 8, men tillhör du en annan årgång är du lika välkommen. Man blir aldrig för gammal för att konfirmera sig, 15 eller 85 år går lika bra. Är du vuxen är du välkommen att kontakta någon av våra präster så hittar vi en konfirmationsundervising som passar dig.

Hur går det till?

Under konfaåret kommer vi att träffas på olika sätt. Redan under hösten träffas vi några tisdagar efter skolan i Nordmalings församlingsgård. Vi börjar med fika följt av ett konfapass och avslutar alltid med en lugn samling tillsammans. Att gå på gudstjänst är också en viktig del av konfirmationen och några gånger under året går vi tillsammans.

Vi åker på två läger – den bästa delen av konfan! I april blir det ett vårläger och i maj åker vi till Norrbyskär.

Konfirmationen avslutas med en stor konfirmationsgudstjänst i juni i Nordmalings kyrka.

Läger!

Läger är något av det bästa med konfirmation - därför åker vi på två! Förutom konfapass där vi utforskar bibeln, livet, tro, hopp och kärlek finns det gott om tid för sport, lek, äventyr och massor av gemenskap.

Precis som resten av konfirmationen är lägren gratis! Vissa valfria aktiviteter kan dock medföra en kostnad, till exempel liftkort för den som vill åka slalom på vårlägret. Du kan också att behöva lite fickpengar för att köpa godis eller annat som sätter guldkant på tillvaron :)

Vårläger till fjällen

I mitten av april är det dags för det första lägret. Vi åker till en hemlig ort med berg, snö och massor av sol - hoppas vi :).

Det blir aktiviteter som slalom, längdåkning, skotertur med fiske och mat ute i det fria. Det finns också bastu och relax där vi kommer att bo.

Sommarläger på Norrbyskär

I maj är det dags för årets andra läger - vårt sommarläger på Norrbyskär. Vi bor på KFUM:s lägergård där vi också äter frukost, lunch och middag.

På Norrbyskär finns massor av aktiviteter som du kan välja mellan under lägret. Kolla på listan här nedanför så förstår du att det inte blir tråkigt :) Räkna med massor av bad, korvgrillning och annat kul. Aktiviteterna får vi hjälp med av KFUM.

Under lägret blir det så klart också spännande konfapass och ni kommer också att öva inför konfirmationsgudstjänsten i Nordmaling som avslutar hela konfirmationstiden.

Det här är några av aktiviteterna på Norrbyskär:

• Segling
  • Höghöjdsbana
  • Supergunga
  • Kanoting
  • Kamratstig
  • Klättervägg
  • Badtunna
  • Bastu
  • Beachvolleyboll och mycket mer ; -)
  • Lägret

Konfirmandledare