Konfirmation

Konfirmationen är en upptäcktsresa som handlar om Gud och allt det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Webbanmälan till konfirmation 2019/2020 är nu stängd. Skulle du vilja göra en sen anmälan ber vi dig kontakta konfirmandledare Jonny Staffansson (kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.)

Funderar du på livet? På vem du är eller vem du vill vara? På vad som gör dig lycklig eller vad en riktig vän är? Kanske funderar du på vad tro är, på vad som händer när vi dör, om Gud finns och vad det har med ditt liv att göra? Om allt det här och mycket mer handlar konfirmationen.

Att konfirmera sig är en unik chans att få upptäcka nya sidor hos sig själv och andra. Du behöver inte vara kristen för att konfirmera dig, det räcker med att du är lite nyfiken. Om du inte är döpt är konfirmationen också ett toppentillfälle att ta reda på om dopet är något för dig.

Varje år går vi ut med en särskild inbjudan om konfirmation till alla som går i åk 8, men tillhör du en annan årgång är du lika välkommen. Man blir aldrig för gammal för att konfirmera sig, 15 eller 85 år går lika bra. Är du vuxen är du välkommen att kontakta någon av våra präster så hittar vi en konfirmationsundervising som passar dig.

I Nordmalings församling erbjuder vi två olika konfirmationsalternativ som båda är gratis (på vinterlägret får du själv betala liftkort).

1. Vinterläsning med skidläger i Saxnäs och konfirmation i maj

• Under hösten träffas vi 5 tisdagar efter skolan i församlingsgården i Nordmaling. Vi börjar med fika följt av ett konfapass och avslutar alltid med en lugn samling tillsammans.
  • Vi går tillsammans på några gudstjänster.
  • På sportlovet åker vi på läger till fjällen.
  • Konfirmationen avslutas med en stor konfirmationsgudstjänst i juni.

Lägret

Läger är något av det bästa med konfirmation och på vinterkonfirmationen åker vi på läger till Saxnäs/Klimpfjäll under sportlovet (1-5 mars 2020).

Förutom konfapass finns det gott om tid för skidåkning, både utför och på längden, fjällutflykter på skoter, bad i badtunna och i badhuset med mera. Vi bor på Saxnäs fjällgård. Tidigare konfirmander har verkligen uppskattat boendet och maten där. Hoppas du också kommer att göra det!

Kostnad: Gratis, boende, mat och resa betalar församlingen, men du får själv betala liftkortet om du vill åka utför på lägret.

2. Sommarkonfirmation

Skulle du hellre vilja konfirmera dig på sommaren? Vi planerar också en konfirmationsgrupp som startar med konfirmandträffar i april 2020, har läger under augusti och avslutas med konfirmation i september/oktober.

• Under våren träffas vi cirka 4-5 träffar på tisdagar efter skolan i församlingsgården i Nordmaling. Vi börjar med fika följt av ett konfapass och avslutar alltid med en lugn samling tillsammans.
  • Vi går tillsammans på några gudstjänster.
  • I slutet av sommarlovet åker vi på läger.
  • Konfirmationen avslutas med en stor konfirmationsgudstjänst i september/oktober.

För att det ska bli någon sommarkonfirmation behöver vi minst 10 anmälda. Skulle det bli för få anmälda får du istället en plats på vinterkonfirmationen.

Lägret

Datum och plats för sommarlägret är inte klart ännu men det får du så klart reda på så snart det är möjligt. Förutom konfapass kommer det precis som på vinterlägret finnas gott om tid för olika aktiviteter, räkna med massor av bad, korvgrillning, fotboll och annat kul.

Konfirmandledare

Ewa Klarström-Karlsson