Hörnsjö kyrkogård

Begravningsplatsen i Hörnsjö har karaktären av en skogskyrkogård och omges av tallskog. Men åt öster öppnar den sig mot jordbrukslandskapet som vidgar vyn.

Hörnsjö kyrkogård tillkom för de omgivande byarna Hörnsjö, Gräsmyr, Torrböle, Hummelholm och Mullsjön men är också öppen för andra som vill bli begravda här. På kyrkogården finns plats för såväl kist- osm urngravar.

Med sin fina utsikt över åkrarna och skuggan från tallarna är kyrkogården en fin plats för en promenad eller en stunds stillhet.

Begravningsplatsen anlades 1934 och redan då fanns planer på ett begravningskapell, men de blev verklighet först 1991. Skogskapellet i rödmålat trä byggdes då precis på den plats längst upp på kyrkogården som pekades ut på ritningen från 1933. På Hörnsjö kyrkogård finns också en klockstapel klädd i tjärade brädspån. Den är ritad av arkitekt Rune Jäderberg och uppförd 1952.

Det är vi som arbetar på kyrkogårdarna

Tage Eriksson

Jonny Hägglund

Örjan Kallin

Bosse Sandström

Jeanette Åberg

Kyrkogårds och fastighetschef

Sommartid arbetar också säsongsanställd personal och skolungdomar på våra kyrkogårdar.

Nordmalings Församlingsexpedition

Post- och besöksadress

Nordmalings församling
Kungsvägen 46,
914 32 Nordmaling

0930 - 392 20

nordmaling.forsamling@svenskakyrkan.se

SOMMARTIDER PÅ EXPEDITIONEN
29 JUNI–2 AUGUSTI

Telefontider kyrkogårdsärenden

Tisdagar–torsdagar: 9.00-11.00

Telefontider övriga ärenden
Måndagar: 9.00-12.00
Onsdagar: 13.00-15.00
Torsdagar: 9.00-12.00

Besökstider
Måndagar: 9.00-12.00
Torsdagar: 9.00-12.00

Personalens kontaktuppgifter och direktnummer hittar du här.