Foto: Malin Strehlin

Motala församling

Välkommen till våra kyrkor Charlottenborgskyrkan, Lillkyrkan, Motala kyrka, Råssnäskyrkan och Vinnerstad kyrka.

Biskop Martin Modéus' visitationstal

Motala kyrka 5 juni 2022

Restaurering av Motala kyrka

Just nu pågår restaurering av Motala kyrka och runt hela fasaden står nu byggställningar.

Utflykt och läger med Motala församling

En person paddlar kajak ute på vattnet.

Sommarläger för alla åldrar på Gransnäs

På härliga Gransnäs får vi njuta av vacker miljö och god mat. Du kan bada och paddla kanot i Assjön. Gå på skogspromenad, delta i olika aktiviteter, musik, skapande, andakter, samtal m.m

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Mötesplatser

Motala församling erbjuder flera olika mötesplatser i våra kyrkor där du kan dela gemenskap med andra. Välkommen!

Värd i Motala kyrka

Skulle du tycka om att möta de människor som besöker vår vackra rofyllda kyrka mitt i centrala Motala? Då kanske du skulle passa som värd i Motala kyrka. Vi söker dig som önskar vara ideell värd i kyrkan, dagtid under veckodagarna måndag-fredag.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
En människa som håller en kopp med en liten spricka i.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

En skylt på en dörr med texten Kyrkan öppen välkommen in.

Motala församling återöppnar alla verksamheter fr.o.m. 9 februari 2022

Eftersom myndigheterna från och med den 9 februari har avvecklat restriktionerna för alla fullvaccinerade kommer Motala församling att från detta datum återöppna alla verksamheter.

Leende präst öppnar kyrkporten.

Svenska kyrkan under coronapandemin

De flesta pandemirestriktioner är nu borttagna. Välkommen att fira gudstjänst, gå på konsert och delta i församlingens aktiviteter!

Ett gravkors i järn på en kyrkogård.

Hitta gravplatser digitalt

Sök bland 2 575 239 gravsatta på 1 903 kyrkogårdar i hela Sverige

Motala kyrka

Församlingens huvudkyrka med ursprung från 1200-talet.

Charlottenborgskyrkan

Kyrkan invigdes den 30 januari 1988 av biskop Martin Lönnebo och helgades åt Jungfru Maria.

Lillkyrkan

Lillkyrkan är en liten distriktskyrka som ligger utmed Göta kanal, vid Borenshults slussar i Motala.Lillkyrkan byggdes 1957.

Råssnäskyrkan

En folklig, vardagsnära distriktkyrka, mitt i centrum på Väster.

Vinnerstad kyrka

Vinnerstad kyrka har anor från 1100-talet.

En dator med grön skärm.

Under denna annorlunda tid är det möjligt att följa Motala församlings gudstjänst- och andaktsliv via Facebook. I Motala församling finns en gemensam facebooksida , samt en sida för varje distrikt.

Två kvinnor med varsin grön pratbubbla.

Facebooksida-Gemensamt för hela Motala församling

Församlingens gemensamma och övergripande konto. Här hittar man exempelvis Församlingsträffar; en slags trivselträffar med musikunderhållning samt musikgudstjänster och kortare andakter.

En orange taggig pratbubbla.

Facebook - Råssnäskyrkan

Här finns exempelvis andakter och finstämda Taizégudstjänster med mycket musik.

En ljusblå pratbubbla.

Facebook- Motala kyrka

Motala kyrkas facebooksida. Här hittar du b.la helgmålsböner.

En grön pratbubbla.

Facebook - Charlottenborgskyrkan

Här publiceras varje vecka morgonbön, aftonbön och en söndagsgudstjänst. I Söndagsgudstjänsten läses varje vecka namnen upp på nyligen döpta och avlidna i Motala församling.

Ett ljusrosa hjärta.

Facebook - Lillkyrkan

Här finns familjegudstjänster, andakter och musikaliska hälsningar att ta del av.