Välkommen till Svenska Kyrkan i Löddeköpinge, Barsebäck & Hög

Valet är ditt och tiden är nu!

I år är det val i Svenska kyrkan - en fantastisk möjlighet för dig som vill bidra till framtidens kyrka.
Att delta i valet den 19 september är en möjlighet att göra din röst hörd.

Men kanske har du det där extra engagemanget och vill vara initiativtagaren och påverka människors liv på riktigt? Är du driven och längtar efter att skapa möjligheter för människorna i din församling? Kanske vill du driva miljöbaserade frågor, kanske har du tankar om verksamheter som saknas i vår kyrka, kanske har du talets gåva och vill göra verklig förändring för de som befinner sig i periferin av samhället?

Då behöver du agera NU - senast 15 april ska alla ansökningar vara avhandlade och klara. Vill du kandidera är nästa steg att kontakta befintlig nomineringsgrupp eller bilda en ny.

Många tror kanske att det är tidskrävande att vara förtroendevald i kyrkan, men sanningen är att med endast några möten på ett år kan du göra skillnad. Uppdraget är väldigt kreativt och engagemang är viktigt, men du bestämmer själv hur mycket tid som läggs ner.

För att engagera dig måste du
•tillhöra Svenska kyrkan och vara kyrkobokförd i vår församling
•vara döpt
•fylla 18 år senast på valdagen

Vill du veta mer?
Läs här https://www.svenskakyrkan.se/loddebygden/kyrkoval-2021 eller kontakta vår informatör louise.koster@svenskakyrkan.se

vi pausar Gudstjänster och verksamheter!

Vi lever alltjämt med en pandemi, som innebär stora förändringar för oss alla. Från och med november 2020 är alla våra verksamheter pausade och kommer vara det så länge restriktionerna varar. Även våra gudstjänster är pausade, vi ersätter dessa med digitala gudstjänster och hälsningar, i sociala medier och här på hemsidan.
Vi har det vi kallar för Öppen kyrka, då det är personal på plats. Vi finns i Löddeköpinge kyrka på söndagar kl. 11-13. Välkommen in för ett kort samtal, att be och tända ljus eller att bara vara.

På vår Facebooksida sänder vi förinspelade kortare gudstjänster och hälsningar under den pausade perioden. De går även att se här på hemsidan genom den Facebooklänk som finns här. Man behöver inte ha ett Facebookkonto för att se gudstjänsten, klicka bara på klippet som ni hittar här på sidan.

Vi ber för er alla och ber också om att vi snart ska kunna återgå till det församlingsliv som vi längtar till och önskar. Var rädda om er, och glöm inte att vi alltid endast är ett telefonsamtal bort. Ni kan alltid ringa till, och även boka samtal, med någon av våra  präster eller diakon, ni hittar deras kontaktuppgifter via denna länk.

Owe Backland
Kyrkoherde, Löddebygdens församling

FÖLJ OSS GÄRNA PÅ VÅRA SOCIALA MEDIER!

Foto: Louise Koster

Instagram: loddebygdensforsamling                                  Facebook: Löddebygdens församling Svenska kyrkan