Foto: Pixaby

Vigsel

Planerar ni ert bröllop? Här kommer lite att tänka på.

Att säga ja till varandra

Kärleken är en gåva från Gud. När ni ingår äktenskap med varandra säger ni ja till er vilja att höra samman i både ljusa och mörka dagar. I vigselgudstjänsten ber vi tillsammans att Gud välsignar ert äktenskap och finns med i glädje och sorg genom livet.

Ni kan välja att ha en vigsel där era nära och kära, familj och vänner är närvarande eller en där det bara är ni, prästen och två vittnen.

Vad behövs göras innan vigseln?

Men nu består tro,hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken. 1 Korinthierbrevet:13

Bibeln

Välja en kyrka eller en annan plats där vigselgudstjänsten ska firas. I vår församling finns tre vackra medeltida kyrkor i Löddeköpinge, Barsebäck och Hög. Det finns även möjlighet att vigas i t.ex. hemmet, i naturen eller där bröllopsfesten ska vara. 

Ni måste ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Intyget är giltigt i fyra månader och ska gälla fram till efter vigseldatumet. Syftet med hindersprövningen är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att ingå äktenskap.
Intyget lämnas till prästen.

Undersök så att minst en av er är medlem i Svenska Kyrkan.

Innan vigselgudstjänsten bestäms ett datum för vigselsamtal med prästen.
Under samtalet går ni igenom ordningen för vigseln, pratar om musik och psalmer och formar tillsammans en vigselgudstjänst som blir er.

I församlingen finns det två brudkronor som ni kan hyra och vill ni ha utsmyckningar i kyrkan eller extra musik så står ni själva för dessa extrakostnader.

Boka platsen, dagen och tiden via telefon; 046-708040
eller via mejl; loddebygdens.forsamling@svenskakyrkan.se
eller fyll i intresseanmälan nedan, så kontaktar vi er!

 

Intresseanmälan för vigsel