Vigsel

En vigsel i Svenska kyrkan innebär att inför varandra, Gud och ett antal vittnen uttala löftet om att vilja dela livet och kärleken. Det finns många sätt att utforma en vigsel – enkel i enskildhet eller med många gäster. Tillsammans med prästen som ska viga er pratar ni om hur vigselgudstjänsten är utformad och det finns möjlighet att komma med önskemål kring musik och psalmer.

Välkommen att ringa pastorsexpeditionen för att boka vigsel eller med frågor.

I församlingen finns det två brudkronor som man kan hyra och vill ni ha utsmyckningar i kyrkan eller extra musik så står ni själva för dessa extrakostnader.

Innan man får gifta sig måste en hindersprövning göras. Det sker hos lokala skattemyndigheten och intyget är giltigt i fyra månader.