Kejdan

Svenska kyrkans Internationella arbete i Löddebygdens församling - Vad innebär det?

Vi träffas under hösten 2018

Vi börjar med onsdagen den 10 oktober
kl. 17.00 i Löddeköpinge församlingshem.
Då bestämmer vi vilka dagar vi fortsättningsvis skall träffas för att arbeta vidare med vårt arbete.

Nya medlemmar i gruppen är hjärtligt välkomna och
dörren står alltid öppen för nya initiativ.

I vår församling finns det ett stort engagemang kring frågorna rättvisa- medmänsklighet och klimatfrågor. I församlingen finns det redan en närvaro i andra länder, vi har en vänort i Estland – Urvaste, vi finns i Zimbabwe, Sydafrika och Tanzania med en del samarbeten via våra anställda.

Vi arbetar för att få igång en grupp som vill och kan arbeta för dessa frågor men även för andra viktiga frågor både global och lokalt.
Gruppen kallar sig för ”Kedjan” just för att vi alla är små delar som kan sammanfogas till en länk som kan bli stark. För just styrkan kan ge kraften att kunna hjälpa och bidra på många och olika sätt. Nu behöver vi just dig som tycker att dessa frågor är viktiga och som vill sträcka ut en hand för just detta arbete i församlingen. Det internationella arbetet är åldersöverskridande och lika viktigt om du är ung eller äldre. Kom och var med när du kan och känner att du har tid, men kontakta oss gärna så vi vet att du finns till för gruppen.

Gruppen träffas cirka en gång per månad för att samtala kring dessa viktiga ämnen. Vi håller i de kampanjer som Svenska kyrkan i hela landet håller några gånger per år men också lokalt arrangerade dagar som vi planerar och håller i. Så intresserar dessa frågor dig så kom och var med i ett viktigt arbete för oss och våra medmänniskor i världen och vår klimatpåverkan.

Studiebesök, besök och dagskurser kommer vi också att se till att vi får ta del av under året.
(Medlemmarna i gruppen bestämmer tillsammans om vi behöver träffas vid fler tillfällen för att arbeta och planera vidare för aktiviteter.)

Tycker du att det skulle vara intressant att vara med i gruppen så hör av dig till.
Kerstin Andersson, samordnare för ”Kedjan” i Löddebygdens församling tillsammans med Britten Erlandsson.

Kerstin Andersson

Informatör