Kejdan

Svenska kyrkans Internationella arbete i Löddebygdens församling - Vad innebär det?

Nu har vi precis startat vårt vårarbete för årets fastekampanj som börjar på fastlagssöndagen 3 mars och avslutas på palmsöndagen 14 april.

”Samma himmel, samma rättigheter” är årets tema.

Vi kommer att träffas vid några tillfällen i Löddeköpinge församlingshem för att fixa lite inför vårmarknaden den 14 april.
Skulle du vilja vara med och bidra med dina tjänster inför dagen så höra v dig till Kerstin eller Britten.

Vår efterfrågade BOKLOPPIS kommer att starta den 14 mars i församlingshemmet.

Mer info kommer här så snart vi planerat klart så håll ögonen öppna.

Läs mer längre ner på sidan om ”Kedjan” församlingens internationella grupp.

Mer som händer i församlingen.

Vi är en grupp som vill arbeta för de frågor som är viktiga både global och lokalt.
Gruppen kallar sig för ”Kedjan” just för att vi alla är små delar som kan sammanfogas till en länk som kan bli stark. För just styrkan kan ge kraften att kunna hjälpa och bidra på många och olika sätt.

Nu behöver vi just dig som tycker att dessa frågor är viktiga och som vill sträcka ut en hand för just detta arbete i församlingen. Det internationella arbetet är åldersöverskridande och lika viktigt om du är ung eller äldre. Kom och var med när du kan och känner att du har tid, men kontakta oss gärna så vi vet att du finns till för gruppen.

Gruppen träffas regelbundet för att samtala kring dessa viktiga ämnen. Vi håller i de kampanjer som Svenska kyrkan i hela landet håller några gånger per år men är också engagerade i de lokalt arrangerade dagar som hålls i församlingens regi.        Så intresserar dessa frågor dig så kom och var med i ett viktigt arbete för oss och våra medmänniskor i världen och vår klimatpåverkan.

I vår församling finns det ett stort engagemang kring frågorna rättvisa- medmänsklighet och klimatfrågor. I församlingen finns det redan en närvaro i andra länder, vi har en vänort i Estland – Urvaste, vi finns i Zimbabwe, Sydafrika och Tanzania med en del samarbeten via våra anställda. Här bidrar även gruppen med stöd och hjälp på olika sätt.

Tycker du att det skulle vara intressant att vara med i gruppen så hör av dig till.
Kerstin Andersson, samordnare för ”Kedjan” i Löddebygdens församling tillsammans med Britten Erlandsson

Kerstin Andersson

Informatör