Foto: Louise Koster

Instruments for Tanzania

Ett projekt i den världsvida kyrkan

Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt er att gå ut i världen och bära frukt.. Detta befaller jag er: att ni ska älska varandra

Joh 15:16-17

En av församlingens musiker, Torleif Forslund, var under sena 90-talet utsänd av Svenska kyrkan för att undervisa i musik i Tanzania. Där mötte han en elev vid namn Jimson Sanga och de har sen dess behållt kontakten. Jimson är nu lärare vid University of Iringa samt 'music director' i Iringa stift. Genom åren har en dröm funnits hos Torleif och Jimson, att på något sätt samarbeta för att utveckla musikundervisningen i Tanzania. Drömmar blev till idéer och de landade till sist i projektet Instruments for Tanzania.

Under hösten 2018 skickade Löddebygdens församling, tack våra många generösa givare, en container fylld med instrument till stift och universitet i Iringa, Tanzania. Med i containern fanns också kläder som stickcaféer i Löddebygdens och Burlövs församlingar tillverkat, dessa lämnades till barnen på Huruma center, som är ett barnhem för föräldralösa eller utsatta barn.

Är ni sugna på att höra mer om resan 2018 är ni varmt välkomna att höra av er.

Kläderna skänkte stor glädje och på universitetet gick man snabbt igång med grundutbildningar i musik. Under åren framöver planerar de att ytterligare utöka både kurser och högre akademisk utbildning. Det är spännande att följa deras utveckling.

Men för att musikfakulteten och stiftet skulle kunna fortsätta utvecklingen med musikutbildningen, behövdes fler instrument. Det fanns även ett stort behov av instrument på landsbygden och i de mindre byarna utanför Iringa. Därför fortsatte samarbetet och projektet Instruments for Tanzania genom olika insamlingar. Ytterligare en fullastad container skickades  under hösten -20 och anlände under våren -21.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt gjort detta projekt möjligt.
Vi fortsätter att hålla kontakten och följer utvecklingen i stiftet och på universitetet i Iringa.