Instruments for Tanzania

Ett projekt i den världsvida kyrkan

Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt er att gå ut i världen och bära frukt.. Detta befaller jag er: att ni ska älska varandra

Joh 15:16-17

En av församlingens musiker, Torleif Forslund, var under sena 90-talet utsänd av Svenska kyrkan för att undervisa i musik i Tanzania. Där mötte han en elev vid namn Jimson Sanga och de har sen dess behållt kontakten. Jimson är nu lärare vid University of Iringa samt 'music director' i Iringa stift. Genom åren har en dröm funnits hos Torleif och Jimson, att på något sätt samarbeta för att utveckla musikundervisningen i Tanzania. Drömmar blev till idéer och de landade till sist i projektet Instruments for Tanzania.

Under hösten 2018 skickade Löddebygdens församling, tack våra många generösa givare, en container fylld med instrument till stift och universitet i Iringa, Tanzania. Med i containern fanns också kläder som stickcaféer i Löddebygdens och Burlövs församlingar tillverkat, dessa lämnades till barnen på Huruma center, som är ett barnhem för föräldralösa eller utsatta barn.

Är ni sugna på att höra mer om resan 2018 är ni varmt välkomna att höra av er.

Kläderna skänkte stor glädje och på universitetet gick man snabbt igång med grundutbildningar i musik. Under läsåret 20/21 planerar de att ytterligare utöka både kurser och högre akademisk utbildning. Det är spännande att följa deras utveckling.

Men för att musikfakulteten och stiftet ska kunna fortsätta utvecklingen med musikutbildningen, behövs fler instrument. Det finns även ett stort behov av instrument på landsbygden och i de mindre byarna utanför Iringa. Därför fortsätter nu samarbetet och projektet Instruments for Tanzania genom olika insamlingar. Vi planerar att skicka ytterligare en container under hösten -20, alternativt våren -21.

Om ni har något hemma ni vill skänka är ni välkomna att kontakta någon i projektgruppen, se kontaktinformation här nedan. Pianon har vi redan fått in så många som får plats, men vi tar fortfarande tacksamt emot: brassinstrument, munspel, gitarrer, keyboards, blockflöjter och förstärkare.

Torleif Forslund

Eva Hejde