Other languages with Google Translate

Lessebo-Hovmantorps pastorat

Mellan vardagstro och söndagstvivel finns vi här för varandra

I nöd och lust, vardag som helg,  verkar vi människor som utgör kyrkan i Lessebo-Hovmantorps pastorat. Du finner oss i gudstjänstfirandet i kyrkan på söndagarna, vid spisen inför tisdagarnas soppluncher, i det förtroliga samtalet, i andra änden av en insamlingsbössa och tillsammans med barnen i eftermiddagarnas gruppverksamheter.

Välkommen hit för att ta del av innehållet på vår hemsida och undrar du över något är du välkommen att kontakta oss!

Kyrkofullmäktige har tagit beslut om att pastoratets fyra församlingar ska ombildas till en församling. Efter att beslutet har fastställts hos stiftsstyrelsen kan den nya organisationen träda i kraft fr o m 2020-01-01.

Din åsikt är viktig!

För dig som är hemma med ett eller flera barn!

Öppen förskola

För dig som är hemma med ett eller flera barn!

för dig som är ung i ålder eller till sinnet

Ungdomsmässa

för dig som är ung i ålder eller till sinnet

6 mars - 10 april

Grubbelgrupp under fastan

6 mars - 10 april

För att se till att begravningsplatserna är säkra miljöer för både besökare och anställda är församlingarna skyldiga att kontrollera alla stenar vart femte år. I år är det dags igen och nu har arbetet inletts och Lessebo begravningsplats är först ut!

Gravstenssäkring

Svenska kyrkans nya app Kyrkan sätter barnen i centrum. Genom interaktiva lek- och spelmoment får barn i förskoleåldern möjlighet att upptäcka kyrkorummet och lära sig mer om Svenska kyrkans tro och traditioner. Appen är gratis att ladda ner och finns där appar finns.

Svenska kyrkan lanserar app för barn

I tider när rykten snabbt sprids på internet är det viktigt att kunna gå till källan och ta del av ursprungsinformationen. Den här sidan, som uppdateras utifrån aktualiteter, riktar sig till dig som vill ta reda på var Svenska kyrkan står i frågor där olika tolkningar eller missuppfattningar har spridits. Det kan gälla förhållandet till andra religioner, förhållandet till samhället eller vår egna kristna tro. Välkommen och tack för att du väljer att gå till källan.

Gå till källan

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter