Lessebo kyrka
Foto: Linda Kirsten

Lessebo församling

Mellan vardagstro och söndagstvivel finns vi här för varandra

I nöd och lust, vardag som helg,  verkar vi människor som utgör kyrkan i Lessebo församling. Du finner oss i gudstjänstfirandet i kyrkan på söndagarna, vid spisen inför tisdagarnas soppluncher, i det förtroliga samtalet, i andra änden av en insamlingsbössa och tillsammans med barnen i eftermiddagarnas gruppverksamheter.

Välkommen hit för att ta del av innehållet på vår hemsida och undrar du över något är du välkommen att kontakta oss!

Månadens gudstjänster

Gudstjänster i maj 2022 (i pdf)

Lessebo kyrka

Vårens församlingsträff 4 maj 2022

Välkommen till församlingsträff i Lessebo församling!

Ärkebiskopens stav

Ärkebiskopsval 2022

Ärkebiskop Antje Jackelén går i pension 30 oktober. Nu pågår processen med att välja en ny ärkebiskop.

Källan nr 2 2022

Församlingsbladet - Källan

Källan är vår församlingstidning som når ut i hela Lessebo kommun. Den är gratis och möjlig att prenumerera på. Nu kan du även läsa tidningen online!

Kyrkofullmäktige 2022-2025

Valresultat för Lessebo församling

Vill du jobba med oss? Läs mer om tjänsterna och hur du ansöker!

Livets stora händelser

Dop, konfirmation, vigsel och begravning.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

"Det är roligt! Konfirmera dig!"