Foto: Anneli Ahtee, Olivia P Merkel & Göran Lundholm

Vill du jobba med oss?

Lessebo församling, mellan Växjö och Kalmar, består av tätorterna Lessebo, Hovmantorp, Skruv (Ljuder) och Kosta (Ekeberga).
Församlingen har ca 8700 invånare och av dessa är ca 5000 kyrkotillhöriga. Vi har fyra kyrkor, ett kapell och fyra kyrkogårdar.
I arbetslaget är vi ett tjugotal anställda medarbetare varav sju vaktmästare och tre säsongsanställda.

Vi söker ofta medarbetare, men har inte alltid tjänster utlysta.
Du är varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att arbeta tillsammans med oss, oavsett om vi har tjänster utlysta här eller ej.

Vill du veta mer om vad det innebär att arbeta i Svenska kyrkan? Klicka här!

Vi söker komminister och kyrkogårds- och fastighetschef! Foto: Anneli Ahtee

Vi söker komminister!

Vi tänker att du:

• trivs med att vara en i arbetslaget, samtidigt som du också har förmågan att kunna arbeta självständigt
  • tycker om att leda gudstjänst och samarbeta med ideella i församlingsarbetet
  • har förmåga att lyssna, entusiasmera och vara en god representant för Svenska kyrkan
  • har förmåga att ta vara på och utveckla det som finns, men också skapa nytt
  • är socialt kompetent och kan möta människor i alla åldrar och under alla förhållanden med öppenhet, värme och omtanke.

Du som blir komminister i Lessebo församling kommer att möta härliga och engagerade medarbetare, förtroendevalda och ideella. Vi har en ordnad ekonomi, administration och god organisation. Församlingen har ett aktivt gudstjänstliv och konfirmandarbete.
Vi förutsätter att du har körkort och tillgång till bil.

Är du intresserad? – Hör av dig!

Tillträdesdatum: 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum: 2021-05-10
Ansökan skickas till postadress: Lessebo församling, Andrégatan 6, 365 32 Lessebo
Ansökan skickas till e-postadress: lessebo.forsamling@svenskakyrkan.se

För ytterligare information kan du kontakta:
Kyrkoherde Carina Åstrand
Telefon: 073-808 30 89 // 0478-344 24
E-post: carina.astrand@svenskakyrkan.se

Kyrkorådets ordförande Bernhard Brauer
E-post: bernhard.bra@gmail.com

Facklig företrädare KyrkA Johan Engvall
E-post: johan.engvall@svenskakyrkan.se

Vi söker kyrkogårds- och fastighetschef!

Vi ser gärna att du har:

• högskoleutbildning alternativt kompetens som arbetsgivare bedömer relevant.
  • arbetat i arbetsledande position med personalansvar, har vana av ekonomiskt ansvar och budget och verksamhetsuppföljning
  • planerings- och organisationsförmåga samt kan integrera kort- och långsiktiga mål i helhetsbilden
  • social kompetens och kan möta människor med öppenhet, värme och omtanke

Tjänsten innefattar ledarskap för vaktmästarna och ansvar för grönytor, begravningsverksamhet, fastighetsförvaltning samt projektledning.
Vi förutsätter att du har körkort och tillgång till bil.

Är du intresserad? - Hör av dig!

Tillträdesdatum: 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum: 2021-05-10
Ansökan skickas till e-postadress: lessebo.forsamling@svenskakyrkan.se

För ytterligare information kan du kontakta:
Kyrkoherde Carina Åstrand
Telefon: 073-808 30 89 // 0478-344 24
E-post: carina.astrand@svenskakyrkan.se

Kyrkorådets ordförande Bernhard Brauer
E-post: bernhard.bra@gmail.com

Facklig företrädare KyrkA Johan Engvall
E-post: johan.engvall@svenskakyrkan.se

BÄRARE SÖKES!

I våra församlingar finns i dagsläget bärarlag som tjänstgör vid jordbegravningar i pastoratets församlingar.
Detta är ett hedersuppdrag och man förväntas därför vara medlem i Svenska kyrkan för det aktuella uppdraget.
Vi behöver nu rekrytera fler till detta uppdrag. Därför efterlyser vi Dig som är intresserad och som till en mindre ersättning kan tänka dig att finnas med i detta sammanhang.

Ring Håkan Henriksson, som är ansvarig för samordningen för detta uppdrag, om Du önskar ytterligare information och för eventuell anmälan till uppdraget.
Telefon: 070 289 01 68 eller mail: hofmantorp68@gmail.com