Svenska kyrkans Unga Lessebo

en ung röst som formar och påverkar vår kyrka och samhälle

Bli medlem här!

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. En öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.

Hos oss är gemenskapen viktig. En gemenskap där man får vara sig själv, troende eller inte. För oss är det viktigt att alla unga människor får träffas för att diskutera och fundera tillsammans på Gud och livet. Unga människor kan och vill. Därför vill vi också vara en ung röst för att forma och påverka vår kyrka och samhället.

Lokalavdelningen Svenska kyrkans unga Lessebo omfattar Lessebo församling (Lessebo kommun). I en lokalavdelning kan alla vara med, oavsett ålder och intressen. En lokalavdelning kan bestå av till exempel barn- och ungdomskörer, 0-6 års-grupper samt miniorer, juniorer och tonårsgrupper. Svenska Kyrkans Unga har omkring 400 lokalavdelningar runt om i hela Sverige och nu är vi en av dem! Var med du också; bli medlem!

28 augusti 2019 startade Svenska kyrkans unga Lessebo och var sedan dess aktiva på flera olika sätt fram till corona tog den allra mesta verksamhet ifrån oss.
I höst, 2022, drar vi igång på allvar igen - fram tills dess ses vi lite sporadiskt och du är välkommen att höra av dig om du vill haka på!

Oavsett hur ung eller gammal du är kan du vara med i föreningen, som medlem, vuxenmedlem eller stödmedlem. Bli medlem!
Våra kontaktpersoner 2022 är Johanna & Johannes och registeransvarig Magdalena Devall.

Svenska kyrkans unga Lessebo ungdomsgrupp

träffas varje onsdagseftermiddag/kväll i Lessebo kyrka.
Ungdomsgruppen är helt frivillig; du är med så ofta du vill - och du behöver inte vara ung ledare* för att vara med. Men du behöver bli medlem i Svenska kyrkans unga Lessebo, vilket du kan bli här!

*Om du har en uppgift i församlingen kan du vara ung ledare.
Det är givetvis fritt fram att vara ung ledare OCH vara med i ungdomsgruppen

Mer information om förbundet, klicka här!

En blandad ungdomskör sjunger i en kyrka. De håller upp sina pekfingrar.

Körsång

Att sjunga i kör är en folkrörelse som beräknas engagera runt 600 000 människor i Sverige. Är du en av dem, eller vill du bli? Välkommen till församlingens vuxenkörer!

Barn & ungdom

Välkommen till vår barn & ungdomsverksamhet! Läs mer om våra olika våra verksamheter för 0-18åringar genom att klicka på flikarna ovan.

Unga ledare

Låt ingen se ner på dig för att du är ung, utan var en förebild för de troende i allt du säger och gör, i kärlek, tro och renhet. 1 Tim.4:12

Skymningsmässa

av & med pastoratets ungdomar, för alla

"Det är roligt! Konfirmera dig!"