Foto: Jenny Carlson

Svenska kyrkan Floby pastorat

Tillsammans vill vi tala tydligt om Jesus och förmedla budskapet om Guds villkorslösa kärlek.

Nu hjälps vi åt att spara el

Från november 2022 till april 2023 sänker vi temperaturen i våra lokaler, släcker belysningen där det är möjligt och vinterstänger flertalet av pastoratets sockenkyrkor. Under perioden firar vi alla gudstjänster, dop och vigslar i Åsarps, Kinneveds och Gökhems kyrka samt i Floby Kyrkans hus.

Gå med Gud – och lyssna på någon podd

Medan du vandrar längs någon pilgrimsled eller någon egen stig, eller medan du gungar i hängmattan, passar det bra att lyssna på någon podd. Här finns tips!

Vi ber för fred i Ukraina

På biskop Åke Bonniers uppmaning har kyrkklockor i församlingarna runt om i Skara stift ringt klockan 12 varje dag sedan i mars, för att mana till bön för fred i Ukraina.

Öppna kyrkor

Kinneveds kyrka, Åsarps kyrka och Gökhems kyrka är öppna dagligen klockan 9-19. Be en bön, tänd ett ljus eller bara bli stilla för en stund. Välkommen in!

Axplock ur kalendern

Det är mycket på gång runt om i Floby pastorat. Du kan få information om gudstjänster och andra aktiviteter på flera olika sätt. Välkommen!

Musikandakter

Välkommen till en musikandakt med efterföljande lunch.

Digitala andakter

Här finns digitala andakter i form av betraktelser, böner, textläsningar m.m. Vi delar dem också på pastoratets Facebooksida.

Kyrkor i Floby pastorat

I Floby pastorat finns 17 kyrkor fördelade på tre församlingar.

Prästens hand på dopbarnets huvud

Dop

Att låta döpa sitt barn är att få se, höra och uppleva att alla är välkomna i Guds familj. Dopet är Guds kärleksförklaring till varje människa.

Kontakta expeditionerna eller personalen

Här hittar du kontaktuppgifter till pastoratets två expeditioner och alla anställda. Tveka inte att höra av dig med dina frågor!

Swish-nummer i Floby pastorat

Du kan skicka pengar till Floby pastorat via flera olika swish-nummer, beroende på ändamål och verksamhet.