Pilgrim

Njut av vandring i skog och mark, med oss eller själv – Gud går alltid med dig.

Pilgrimsvandra tillsammans

vandra med tema dygnsrytm 2022

Vi går längs med S:t Olofsleden i fem etapper, med start i februari i Östra Tunhem och mål i Jäla i juni.

I vår vandrar vi längs med S:tOlofsleden.
  • 6 februari kl 11: Östra Tunhems kyrka - S:t Olofs kyrka.
    Tema: Skymning. Ledare: Jenny Carlson och Inger Eriksson.
  • 6 mars kl 11: S:t Olofs kyrka - Slöta kyrka, ca 10 km.
    Tema: Mörker. Ledare: Erling Nyman och Matilda Nyman.
  • 3 april kl 14: Slöta kyrka - Vårkumla kyrka, ca 7 km.
    Tema: Vila. Ledare: Lillemor Carlsson och Ann-Britt Bertilsson.
  • 8 maj kl 14: Vårkumla kyrka - Kinneveds kyrka, ca 4 km.
    Tema: Gryning. Ledare: Lillemor Carlsson och Ann-Britt Bertilsson.
    Pilgrimsmässa i Vårkumla vid starten, präst: Matilda Nyman.
  • 6 juni kl 14: Kinneveds kyrka - Jäla kyrka, ca 14 km.
    Tema: Ljus. Ledare: Jenny Carlson och Erling Nyman.

Kläder efter väder och egen matsäck medtages. Skjuts tillbaka till startplatsen ordnas. Självklart kommer du bara om du känner dig symptomfri och frisk.

övriga pilgrimsvandringar 2022

• Långfredag 15 april kl 9: Solberga kyrka - Vistorps kyrka, ca 8 km.
    Kent Strängby bjuder på avslutande sopplunch i Vistorp.
    Skjuts tillbaka till Solberga kyrka ordnas, med beräknad ankomst ca kl 13.
    I Vistorp sammanstrålar vi med vandrare från Falköpings och Mullsjö-Sandhems pastorat.
  • Kristi himmelsfärds dag 26 maj kl 8:​ Gökotta och frukost kl 8 i Bredene kapell, och därefter vandring till Åsarp. Ledare: Lillemor Carlsson. Vill du åka traktor till Bredene? Samling vid Åsarps församlingshem kl 7.15.

Kläder efter väder. Självklart kommer du bara om du känner dig symptomfri och frisk.

PILGRIMSGUDSTJÄNST - fira gudstjänst på gående fot

På "Delandets äng" delar vi tankar om dagens tema och text - eller det som dyker upp.

Vi kombinerar en kortare vandring med att fira gudstjänst tillsammans.
Vi börjar och slutar utanför Kyrkans hus i Floby och går en slinga på ca 2 km i Hasselbackarna. En pilgrimsledare leder vandringen och läser dagens text, den som vill delar tankar och intryck och vi sjunger ett par psalmer tillsammans.

• 18 april kl 18
  • 8 maj kl 18
  • 29 maj kl 18
  • 19 juni kl 18

Absolut tystnad

påsk i jäla kyrka

Ställ din mobil i flygplansläge och gå in i tystnaden. Möt dej själv och det gudomliga.

Installationer berättar om varje dag i påskens drama:

• Skärtorsdag - Sista måltiden. Mässa kl. 20.00
  • Långfredag - Korset
  • Påskafton - Graven
  • Påskdagen - Den tomma graven

Kom och gå som du vill, kyrkan är öppen 9-19, torsdag till söndag.

Boka en egen pilgrimsvandring

I Floby pastorat finns flera vackra pilgrimsleder som röjs och hålls i ordning så att vi alla kan ha glädje av dem.

Pastoratets pilgrimsgrupp har ledare från de tre församlingarna. Gruppens uppgift är att samordna och arrangera pilgrimsvandringar i närområdet och göra det enkelt för människor att komma ut och upptäcka vårt vackra område.

Gruppen genomför också vandringar på uppdrag. Kanske är ni ett gäng kompisar, ett arbetslag eller några familjer som vill prova på pilgrimsvandring? Kontakta pilgrimsansvarig Matilda Nyman.

Vill du få tips per mejl?

Vill du få mejl när vi lägger in nya pilgrimsaktiviteter? Hör av dig till Matilda Nyman (se nedan).