Foto: IKON

Pilgrim

Njut av vandring i skog och mark, med oss eller själv – Gud går alltid med dig.

Pilgrimsvandring, Kyndelsmässodagen
5 februari kl 16-19

Foto: Erling Nyman

Direkt efter allsångsgudstjänst i Floby Kyrkans hus. Vandring ca 5 km på ljustema. Vi utgår och avslutar vid Floby Kyrkans hus. Under vandringen bär vi ut ljuset och delar reflektioner kring temat. Kläder efter väder. För ljus under vandringen svarar arrangören.

Boka en egen pilgrimsvandring

I Floby pastorat finns flera vackra pilgrimsleder som röjs och hålls i ordning så att vi alla kan ha glädje av dem.

Pastoratets pilgrimsgrupp har ledare från de tre församlingarna. Gruppens uppgift är att samordna och arrangera pilgrimsvandringar i närområdet och göra det enkelt för människor att komma ut och upptäcka vårt vackra område.

Gruppen genomför också vandringar på uppdrag. Kanske är ni ett gäng kompisar, ett arbetslag eller några familjer som vill prova på pilgrimsvandring? Kontakta pilgrimsansvarig Matilda Nyman.

Vill du få tips per mejl?

Vill du få mejl när vi lägger in nya pilgrimsaktiviteter? Hör av dig till Matilda Nyman (se nedan).

Fler vandringar

Du hittar fler vandringar i närområdet på
www.svenskakyrkan.se/skarastift/pilgrimsvandra

Kulturvägen

Floby pastorat är medlem i ”Kulturvägen – Ekomuseum Västergötland”. Kulturvägen är ett upplevelseområde där du möter en rad besöksmål som ofta drivs av småskaliga landsbygdsföretagare eller ideella föreningar. Här hittar du bland annat gårdsbutiker, lantligt boende, lokalproducerad mat, kaféer, konst och hantverk, museer och många aktiviteter. Allt inbäddat i ett omväxlande landskap präglat av jordbruk med mångtusenåriga kulturminnen.

Läs mer på www.kulturvagen.se

Pilgrimsgudstjänster

Vi kombinerar en kortare vandring med att fira gudstjänst tillsammans.

Vilskeleden

En ny vandringsled sträcker sig genom Falbygden. Den sträcker sig mellan Jäla kyrka i söder och Östra Tunhems kyrka i norr.

Gå med Gud – och lyssna på någon podd

Medan du vandrar längs någon pilgrimsled eller någon egen stig, eller medan du gungar i hängmattan, passar det bra att lyssna på någon podd. Här finns tips!

Pilgrimsmeditation

Fredrik Stiernstedt Östblom leder dig genom en pilgrimsmeditation. Tryck på play när du vill starta din vandring.

Vad är en Pilgrim?

Ordet pilgrim kommer från latinets ”peregrinus” som betyder främling. Som pilgrim ger du ger dig av från det hemvanda mot det okända. Du får ta emot nya erfarenheter, möten och insikter, ensam eller tillsammans med andra.