Other languages with Google Translate

Pilgrim

Vandring för kropp och själ, i gemenskap och stillhet! Frihet, enkelhet, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet, delande

I Floby pastorat finns flera vackra pilgrimsleder som röjs och hålls i ordning så att vi alla kan ha glädje av dem.

Flera av oss har nog tänkt att man ska gå någon av sträckorna men ibland kan det vara svårt att verkligen komma till skott. Det kan bli enklare och även tryggare om man vet att ett visst datum arrangeras en vandring med en ledare som kan sträckan.

Pastoratet har numera en pilgrimsgrupp med representanter från de tre församlingarna vars uppgift är att samordna och arrangera pilgrimsvandringar i pastoratet och närområdet som förenklar för människor att komma ut och upptäcka lederna. Flera i pilgrimsgruppen är sedan mitten av september 2016 utbildade pilgrimsledare genom Skara stift.

Gruppen genomför också vandringar på uppdrag, kanske är ni ett gäng kompisar, ett arbetslag eller några familjer som vill prova på pilgrimsvandring - hör av er via Floby pastorats expedition (telefon 0515-723880) så försöker gruppen hjälpa er!

Du hittar fler vandringar i närområdet på www.svenskakyrkan.se/skarastift/pilgrimsalmanacka

Under året planeras för flera vandringar, kika längre ner på sidan så ser du när och var, välkommen med!

Bild: Linda Mickelsson / IKON

Vandringarna i pastoratet kommer bli fler, med olika inriktningar och längd och naturligtvis alltid med en andlig grund.

En pilgrimsvandring är ingen transport från punkt A till B utan en upplevelse för både kropp och själ så farten är lugn och passar de flesta.

För att vandra krävs ingen avancerad utrustning; ett par tåliga och bekväma skor eller stövlar och en ryggsäck till vatten och eventuell fika är allt som krävs!

Planerade vandringar

För alla vandringarna gäller att du har kläder efter väder, vatten och egen fika med dig. Skjuts tillbaka till startplatsen ordnas alltid av arrangören om inget annat anges.

Stolpe med pilgrimskorset, en grangren framför stolpen
Bild: Jenny Carlson

Lördag 12 oktober
Solberga – Blidsberg

Samling i Solberga kyrka klockan 9.30 för pilgrimsvandring till Blidsbergs kyrka.