Foto: Gustaf Hellsing

Öppna kyrkor

Flera kyrkor i Floby pastorat är öppna varje dag för enskild andakt. Be en bön för Ukraina eller någonting annat, tänd ett ljus eller bara bli stilla för en stund.

Följande kyrkor är öppna dagligen kl 9-19: Floby, Åsarp, Kinneved, Vårkumla, Gökhem, Göteve och Jäla kyrka.

Be gärna för människorna som drabbas av kriget i Ukraina, till exempel med biskop Åkes ord:

Gud, jag ber för det ukrainska folket.

Herre, hör min bön och låt mitt rop komma inför Dig!

Gud, jag ber att det ukrainska folket åter igen och mycket snart ska få erfara fred, försoning och demokrati.

Herre, hör min bön och låt mitt rop komma inför Dig!

Gud, jag ber för alla som fattar avgörande beslut.. Hjälp dem att besinna sig i denna fasansfulla tid.

Herre, hör min bön och låt mitt rop komma inför Dig!

Gud, jag ber att fred och nya möjligheter ska bli en verklighet i det självständiga och demokratiska Ukraina.

Herre, hör min bön och låt mitt rop komma inför Dig!

Gud, jag ber för alla oss i Sverige och speciellt för vår regering, att vår flyktingpolitik ska bli än mer generös, att våra gränser ska vara öppna för våra ukarinska syskon.

Herre, hör min bön och låt mitt rop komma inför Dig!

Gud, jag ber för alla EU-länder. Var med och inspirera dem var och en att ta sitt ansvar för att visa omsorg och öppenhet.

Herre, hör min bön och låt mitt rop komma inför Dig!

Gud, jag ber om fred och försoning och om att jag, mitt i min egen oro och rädsla, på olika sätt ska kunna bidra till en bättre värld. Gud, påminn mig om att det lilla jag kan göra är betydelsefullt - att havet bara består av droppar.

Amen.

Gudstjänster

I Floby pastorat firas tre gudstjänster varje söndag, enligt ett rullande schema mellan de tre församlingarna.