Sommar i Karlstads stift

Många av kyrkorna i Värmland och Dalsland har sommaröppet med aktiviteter som tornuppstigningar, gratiskonserter, sommarcaféer och mycket annat. Är du mer intresserad av vandringsgrupper eller urgamla tallar i kyrkoreservat? Det har vi också!

Kyrkoreservat – våra vackraste smultronställen

Hör du till dem som gärna söker dig ut i naturen för att hämta kraft och få frid? Här hittar du några av Karlstads stifts vackraste smultronställen, kyrkoreservat som du kan besöka. Runt om i Värmland och Dalsland finns också pilgrimsleder, vandringsgrupper och annat.

Det händer i Dalsland och Värmland i sommar

En liljekonvalj ligger på en psalmbok uppslagen på Den blomstertid nu kommer.

Musik i kvällen

Varmt välkomna till kyrkan för att njuta av finstämd musik i kvällen

Pilgrimsvandring

Alltid på väg! Stärk kropp och själ genom att pilgrimsvandra tillsammans med oss

Musik i sommarkväll

Nysunds & Degerfors kyrka

Sommarens musikprogram

2 juli-9 augusti Färgelanda-Högsäters församling

Kyrkkaffe i Steneby församlingshem under tre sommarveckor i juni och juli

Varmt välkommen att besöka Steneby kyrka och församlingshem, slå dig ner i trädgården eller församlingshemmet och njut av den fantastiska omgivningen. Passa även på att besöka jättegrytorna som finns bredvid kyrkan!

Musik sommaren 2024

Välkommen till konserter och musikgudstjänster i kyrkorna - i år finns det möjlighet att njuta av olika musikprogram varje söndag under juni, juli och augusti...och det är alltid fritt inträde!

Våra kyrkor i Melleruds pastorat

Kartbild över våra kyrkor samt följande beskrivning och bilder av dem. Sommartid står Skålleruds kyrka öppen dagligen mellan kl. 10-18 och Bolstads kyrka är öppen onsdagar mellan kl. 17-18. Se mer info i kalendern. För övriga tider helgfria vardagar under normal arbetstid samt övriga kyrkor, kontakta gärna pastorsexpeditionen eller våra vaktmästare för hjälp att få tillgång att komma in och se i kyrkan.

Sommarkvällsmusik i Åmåls kyrka

Program onsdagar (i juli) kl. 19.00

Relaterad information

Ett kyrktorn sticker upp bakom trädkronorna mot blå himmel.

Sommarkyrkor

Många kyrkor håller öppet även under sommaren. Du hittar sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas kyrkans namn och position på en karta.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.