Filmer

Här kan du se filmer som handlar om texterna bakom texterna i Barnens bästa bibel och samtal om Barnens bästa bibel.

I DRYGT TVÅ ÅR arbetade biskop Sören Dalevi och illustratören Marcus-Gunnar Pettersson tillsammans för att skapa en unik bok för dagens barn – lekfull och på samma gång både modig och trogen originaltexterna. Här möts de i Marcus-Gunnars ateljé för ett samtal om att berätta om bibeln för barn, om barnbiblar historiskt och om Barnens Bästa Bibel. En spännande bakgrund och fördjupning. 

Tre snabba om Barnens bästa bibel som spelades in i samband med boksläppet 9 november 2021.

Det börjar med en kaffefläck. Se illustratören Marcus-Gunnar måla fram bilderna i Barnens bästa bibel.

Biskop Sören om hur Barnens bästa bibel kan användas

I fem filmer berättar biskop Sören engagerat om urval av berättelser, bakgrund och hur de kan tolkas och användas i dag för att förstå vårt kulturarv och hur vi kan använda dem i vårt dagliga liv.

Sju teman ur Barnens bästa bibel med Jesper Svartvik

Forskaren, teologen och prästen Jesper Svartvik utvecklar texterna bakom Barnens bästa bibel fördelade på sju teman i cirka kvartslånga föreläsningar. De sju är: Skapelsen, Ormen, Kain och Abel, Jesus föds, Den som är fri från synd, De förlorades kapitel, Stilla veckan och Påsken.

Julevangeliet ur Barnens bästa bibel

Simon Larson från Kil, spelar Karl-Bertil i den nya filmatiseringen av Karl-Bertil Jonssons julafton. Här läser han julevangeliet ur Barnens bästa bibel. Klicka vidare så kan du se och höra uppläsningen, som tar knappt två minuter.