För nyfikna

Läs krönikor, böcker, frågor och svar med biskop Sören Dalevi. Eller lyssna på någon av de podcasts som biskopen gör.

Biskop Sörens predikningar och tal

Här kan du se, höra eller läsa ett urval av biskopens predikningar och tal.

Biskopens kåpa

Biskoparna i Svenska kyrkan har särskilda kläder, bland annat bär de en biskopskåpa vid särskilda tillfällen. Här kan du läsa om symboliken i kåpan som biskop Sören Dalevi invigde på första advent 2022.

Podden Människa bland människor

I podden Människa bland människor möter biskop Sören Dalevi personer han av någon anledning är lite extra nyfiken på. Prenumerera gärna på podden i din podcastapp så missar du inget avsnitt.

Barnens bästa bibel

En bibel för barn skriven av biskop Sören Dalevi, direkt från de grekiska och hebreiska originaltexterna. Orden har blivit detaljrika illustrationer gjorda av barnboksförfattaren Marcus-Gunnar Petterson.

Biskopens krönikor

Biskop Sören Dalevi skriver gärna korta texter eller krönikor. Många av biskopens krönikor finns samlade i krönikeböcker.

Biskop Sören Dalevis essäer

Biskop Sören har skrivit flera häften, om bland annat kyrkans roll i samhället, om utmaningar för Svenska kyrkan och Karlstads stift, och om barn och undervisning.

Gäst i podden Görbra

Handelskammaren Värmlands podd Görbra gästas av biskop Sören Dalevi. Hör honom berätta om uppväxten i Björneborg, nya utmaningar i en ny tid och hur vi bygger ett starkare samhälle tillsammans. Lyssna via Handelskammarens webbsida, eller här:

Allt du velat veta... om Bibeln

Biskop Sören Dalevi gästade Fritte Fritzsons podd Allt du velat veta, för en knapp timmes samtal om Bibeln. Du kan höra samtalet här:

Bibelguide: Matteusevangeliet

Här hittar du biskop Sören Dalevis guide till Matteusevangeliet. Det ger dig stöd till läsning av evangeliet, antingen om du läser ensam eller i en bibelstudiegrupp. Guiden är uppdelad i sju träffar och en introduktion.

Nyfiken i en strut

Varför firar vi påsk? Biskop Sören svarar på frågor om påskevangeliet. Nyfiken i en strut heter podcasten där biskop Sören Dalevi får svara på frågor som berör allt från Gud, livet, döden och kärlek till förlåtelse.

Han hette inte Luther

År 1517 spikade Martin Luther upp 95 teser på en kyrkdörr i Wittenberg. Det blev starten på det vi idag kallar reformationen. Vad är kärnan i reformationen och vad kan vi lära av den idag? Boken Han hette inte Luther är biskop Sören Dalevis sätt att på ett lättillgängligt sätt ge en introduktion till Martin Luther och reformationen. Här hittar du boken, och en hel del extramaterial. Läs, lyssna och titta!