För nyfikna

Läs krönikor, böcker, frågor och svar med biskop Sören Dalevi. Eller lyssna på någon av de podcasts som biskopen gör.

Biskop Sörens predikningar och tal

Här kan du se, höra eller läsa ett urval av biskopens predikningar och tal.

Biskop Sörens texter i coronatid

Här hittar du tio tankar om hopp, tio hoppfulla böner och tio hoppfulla bibelord.

Podden Människa bland människor

I podden Människa bland människor möter biskop Sören Dalevi personer han av någon anledning är lite extra nyfiken på. Prenumerera gärna på podden i din podcastapp så missar du inget avsnitt.

Barnens bästa bibel

En bibel för barn skriven av biskop Sören Dalevi, direkt från de grekiska och hebreiska originaltexterna. Orden har blivit detaljrika illustrationer gjorda av barnboksförfattaren Marcus-Gunnar Petterson. Här kan du läsa mer om bibeln som förmedlar ett kulturarv och tankarna bakom den.

Biskopens krönikor

Sören Dalevi skriver krönikor i Nya Wermlands-Tidningen en gång i månaden.

Folkkyrkan 2.0

Vad betyder begreppet folkkyrkan för oss idag? Här utvecklar biskop Sören sina tankar om Folkkyrkan 2.0.

Allt du velat veta... om Bibeln

Biskop Sören Dalevi gästade Fritte Fritzsons podd Allt du velat veta, för en knapp timmes samtal om Bibeln. Du kan höra samtalet här:

Bibelguide - Matteusevangeliet

Här hittar du biskop Sören Dalevis guide till Matteusevangeliet. Det ger dig stöd till läsning av evangeliet, antingen om du läser ensam eller i en bibelstudiegrupp. Guiden är uppdelad i sju träffar och en introduktion. Varje månad publiceras en ny träff.

Dopet och folkkyrkan

Vad innebär det att vara folkkyrka idag och i framtiden? Biskop Sören Dalevi har formulerat tankar kring detta talet Dopet och folkkyrkan som finns både att läsa och att se som film.

Teologiskt ledarskap

I mycket av det bibliska ledarskapet finna insikten att man inte kan, inte duger, inte är perfekt... men man tar ledarskapet genom att ta hjälp av andra, hjälp av Gud. Det är laget, inte jaget som gäller. I skriften "Kristus går alltid mot strömmen" utvecklar biskop Sören sina tankar om teologiskt ledarskap.

Tankar för 2018-2021

Om "människa bland människor" och om fyra strategiska områden.

Nyfiken i en strut

Varför firar vi påsk? Biskop Sören svarar på frågor om påskevangeliet. Nyfiken i en strut heter podcasten där biskop Sören Dalevi får svara på frågor som berör allt från Gud, livet, döden och kärlek till förlåtelse.

Vad tror du på?

Vad är kristen tro? Hur förklarar man kärnan i religionen? Vad betyder reformationen för oss idag? Detta är en samling korta texter där biskop Sören Dalevi resonerar kring kristendomen med grund i bibeln och den kristna traditionen.

Han hette inte Luther

År 1517 spikade Martin Luther upp 95 teser på en kyrkdörr i Wittenberg. Det blev starten på det vi idag kallar reformationen. Vad är kärnan i reformationen och vad kan vi lära av den idag? Boken Han hette inte Luther är biskop Sören Dalevis sätt att på ett lättillgängligt sätt ge en introduktion till Martin Luther och reformationen. Här hittar du boken, och en hel del extramaterial. Läs, lyssna och titta!