Foto: Magnus Aronson

Konfirmation

Gemenskap med gamla och nya kompisar, många glada skratt, men också allvar och en hel del nya upptäckter

Under våren/försommaren har en inbjudan till nästa konfirmationsgrupp skickats ut till ungdomar födda år 2010. (Folkbokförda i Kiladalens församling)

Oavsett om du bor i församlingen eller någon annanstans är du välkommen att kontakta församlingen om du vill veta mer om konfirmation, nästa konfagrupp eller något annat!

Välkommen till konfirmandåret 2024-2025(årgång 2010)

Konfirmandåret är en tid av gemenskap med gamla och nya kompisar, många glada skratt, upplevelser och minnen för livet. Tillsammans utforskar vi en massa saker som ungdomar brukar fundera kring; Livet. Mitt eget liv. Kärlek. Gud. Rätt och fel. Och mycket annat... 

Hoppas att du också vill vara med på den här spännande resan. Ta chansen att vara med på en riktigt rolig och spännande konfirmandtid!


Att vara konfirmand

I den kyrkliga traditionen betyder konfirmation att man bekräftar sitt dop. Att man ”godkänner” det skulle man kunna säga. Om du inte redan är döpt men vill konfirmeras ändå så går det alldeles utmärkt att döpas innan.
I så fall är du självklart med och bestämmer, tillsammans med oss, präst och ledare, hur du vill att just ditt dop ska se ut!

Konfirmandåret

Under året som konfirmand ses vi en helg i månaden (lördag och söndag).
När vi träffas pratar vi väldigt olika saker; Ibland kan vi prata om Bibeln, olika slags traditioner och historierna kring dem. Andra gånger pratar vi om livet i stort. Vad är meningen med livet egentligen? Vad är tänkt med mitt liv och var är min plats i världen? Det kanske låter lite väl filosofiskt, men vi tror att de flesta människor funderar över sådana saker då och då, eller hur?
Konfirmandåret kan vara en chans för dig som är tonåring att undersöka sådana här frågor tillsammans med andra.

Läger och resor

Vår räknar med att komma iväg på två lägerresor. I november åker vi till Stjärnholm (Oxelösund) några dagar och i maj till Berlin. På lägerresorna åker vi på olika utflykter, umgås och hittar på roliga saker.
Du kommer också att få träffa personer som jobbar med olika uppgifter i församlingen och se lite av Svenska kyrkans praktiska arbete.
Oavsett vad vi gör och vilka du får träffa så bollas allt mot den kristna tron och bakgrunden till den - så att du i slutet av konfirmandtiden vet vad det innebär att ”godkänna” ditt dop!


Hur kan en konfirmandhelg se ut?

Vi träffas på lördagsförmiddagarna och håller på fram till eftermiddagen. Under lördagarna kommer vi att ha olika former av undervisning utifrån olika teman. Undervisningen kan vara lite olika. Vi  kommer kommer att blanda teoripass med aktiviteter utifrån dagens teman. Aktiviteterna kan vara att exempelvis spela upp ett dop, se på film, leka en lek eller att göra en övning.
Under dagen äter vi lunch tillsammans och det kommer även att finnas frukt.

Vi har lagt konfirmandhelgerna så att hela konfirmandgruppen går i gudstjänst på söndagarna kl. 10.00 de helger vi träffas. Som konfirmand ska man gå på minst tolv gudstjänster under året. Om du är med på varje konfirmandhelg så behöver du alltså inte hålla så mycket koll på gudstjänsterna själv.

Osäker?

Kom och prova några gånger och se om det är något för dig!
Av erfarenhet vet vi att det kan kännas lite trögt de första gångerna, men ofta brukar det bli bättre och bättre stämning ju mer vi lär känna varandra. Så ge det en chans om du är nyfiken på det som vi har berättat om.

Vill du anmäla dig?

I anmälan ber vi dig att uppge följande uppgifter:

  • Förnamn och efternamn
  • Personnummer på dig som konfirmand
  • Kontaktuppgift till vårdnadshavare
  • Om du är döpt eller inte
  • Specialkost och/eller allergier (alla slags allergier)
  • Något annat om dig som kan vara bra för oss ledare att känna till, exempelvis mediciner, behov av specialanpassningar eller dylikt.

Välkommen med! Vi ser fram emot att träffa dig!

 

 

Kontakt via kontaktformulär och församlingens officiella mejl eller telefon:

Kontaktformulär

Se formulär nedan. Om du redan nu vill anmäla dig, göra en intresseanmälan eller få svar på frågor. Församlingen återkopplar till dig så snart som möjligt.

Församlingens mejl eller telefon

kiladalens.forsamling@svenskakyrkan.se
0155-57002, 0155-78851

Mer om konfirmation på Svenska kyrkans gemensamma webbsidor

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Ungdomar som sitter på rad och pratar och ler.

Hitta konfirmation

Sök efter en konfirmationsgrupp eller ett konfirmationsläger som passar dig och dina intressen.

Intresseanmälan/anmälan/meddelande angående konfirmation

Kiladalens församling sparar dina kontaktuppgifter för återkoppling och kontakt. Om du vill delta i verksamheten sparas uppgifter så länge som du deltar. På webben finns mer information om hur Svenska kyrkan hanterar personuppgifter.