Foto: Annsofi

Kiladalens församling

En del av den världsvida kyrkan

Nattvard

Vi firar gudstjänst på söndag - i kyrkorna och digitalt

Välkommen att fira gudstjänst i Kiladalens församling. Med anpassning till myndigheters aktuella råd och restriktioner firar vi äntligen gudstjänst tillsammans på plats! (Reservation för max antal personer som samtidigt kan besöka gudstjänst i kyrkan) Även i fortsättningen är det också möjligt att följa gudstjänster m.m. via församlingens Facebooksida. Oavsett hur vi samlas till gudstjänsten - Varmt välkommen! Klicka för länk till kalendern med kommande aktuella gudstjänster och annat.

Vy från Lunda kyrka

Sommaröppet i kyrkorna

Lördagar och söndagar under juli och augusti 2021är kyrkorna i Bergshammar, Tuna, Lunda och Kila extra sommaröppna för besök kl. 11.30 -15.00.  Förutom att bara "titta in" finns här möjlighet att tända ljus, ha en enskild andakt och att få veta mer om församlingens kyrkor och verksamheter. Miniutställningar. Tillsammans med kyrkogårdarna utgör kyrkorna en viktig del av Sveriges kulturarv. Välkommen att ta del av det!

Fjäril på Lavendel

Kontakt under sommaren

Under tiden 1 juni-31 augusti har församlingen telefon- och expeditionstid på torsdagar kl. 10.00-12.00. Övriga tider kan meddelande och kontaktuppgifter för återuppringning som vanligt lämnas via telefonsvarare. Om ditt ärende brådskar finns hänvisning till tjänstgörande kyrkoherde (jourmobil 070-283 13 42). Fler kontaktuppgifter finns här på webben... Trevlig sommar!

en grön lapp med tipspromenadfråga

Tipspromenad kring kyrkorna

För små och stora. Testa era kunskaper om Pokemon och bibelns berättelser. Under sommaren finns tipspromenader eller andra vandringar kring kyrkorna i Kila, Lunda, Tuna och Bergshammar. I stället för tipslappar att skriva på finns de rätta svaren vid "nästa fråga" o.s.v. Sista frågans svar sitter bakom den första... Lycka till!

Detalj från mosaiken i Kila kyrka

Under välsignande händer

Välkommen att se och lyssna till en inspelad meditation kring Kila kyrkas unika, guldskimrande kormosaik! Med biskop emeritus Martin Lönnebo. Länk till filmen...

Inbjudan till konfirmation

Konfirmation 2021-2022

Du som är folkbokförd i Kiladalens församling och  född 2007 kommer att få inbjudan till konfirmation 2021-2022 i brevlådan. Du som vill ha en inbjudan/information men inte har fått någon när sommarlovet är slut kan kontakta församlingen så får du såklart en egen. Klicka och läs mer om att konfirmeras. Ett äventyr för dig - tillsammans med oss!

Kyrkoval 19 september 2021

Kyrkoval 2021

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras, vad som ska göras och vilka värderingar som kyrka står för. Här hittar du information om hur och var du röstar och övergripande information om nomineringsgrupper och kandidater i valet. Valresultatet kommer också att publiceras här.