Närbild på en vintergäck som växer upp genom snön.
Foto: Shutterstock

Svenska kyrkan Kiladalens församling

En del av den världsvida kyrkan

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
En nattvardskalk med vin och ett fat med oblater står på altaret.

Kommande söndag 3/3 i Bergshammars och Lunda kyrkor

10.00 Mässa i Bergshammars kyrka. Mässan leds av församlingens kyrkoråd och kyrkoherde Karin Tallberg. Efter gudstjänsten fika med smörgås och vi får veta mer om församlingens förtroendevalda och vad de "gör". 18.00 Taizébön i Lunda kyrka.

Lediga tjänster: Sommarpersonal sökes till Kiladalens församling

Till medarbetarlaget i församlingen söker vi nu kyrkogårdsarbetare för säsongen 2024. Du som vill arbeta med varierande och viktiga arbetsuppgifter inom grönyteskötsel - läs mer här! Foto: Johannes Frandsen IKON

Se aktuell film på storbild torsdagar 29/2, 14/3 och 21/3 2024

Aktuella filmer som tidigare har visats på biograferna visas också i Bergshammars församlingshem under våren. Kom som du är och passa på under några torsdagar framåt! Start kl.19.00, men fika serveras redan från kl. 18.30. Klicka och läs mer..

En grupp människor sitter på rad på små pallar framför ett altare.

NYHET Kristen meditation - drop in tisdagsmorgnar med start 5/3

Välkommen till Lunda kyrka tisdagar kl. 08.00-08.30 Här ges möjligheten till en paus - och en stund i stillhet, tystnad, bön... Introduktion ges av meditationsledaren Rebecka. Klicka här och läs mer om kristen meditation i Kiladalens församling!

NÅGRA PLATSER KVAR Dagsretreat och Stilla dag i Kila kyrka och Kilagården 9/3

En stilla dag ledd av retreatledaren Jonas Nilsson. Klicka och läs mer om honom och om dagens innehåll. Några platser finns fortfarande kvar, så välkommen att anmäla dig nu. Varmt välkommen!

Musikmässa med Kiladalens gospelkör 10/3

Lunda kyrka fylls med gudstjänst och härlig gospelmusik kl. 18.00. Kiladalens gospelkör under ledning av Åsa Camara och Olov Österberg. Karin Tallberg leder gudstjänsten. Välkommen i söndagskväll!

Musik och Soppa 19/3, 23/4, 21/5 samt avslutning 11/6

Den populära sopplunchen! Nästa gång tisdag 20/2 i Tuna församlingshem. Som vanligt bjuds också på Lunchmusik i kyrkan, Tuna kyrka, innan soppan serveras. Ca 25 minuter. Klicka och läs mer om övriga soppluncher under våren. Musik - och soppsugna hälsas välkomna!

Gul tegelbyggnad, suterräng, skylt Svenska kyrkan församlingshem

Ombyggnad pågår!

Just nu pågår en större ombyggnad i övervåningen på Tuna församlingshem i Svalsta. Det är kontorsdelen församlings- och kyrkogårdsexpeditionens lokaler) som byggs om och moderniseras. Läs mer här om ombyggnaden och vad som gäller för verksamheterna och lokaluthyrningar här.

Verksamhet och mötesplatser för alla åldrar

I Kiladalens församling hittar du en mängd olika verksamheter och mötesplatser för alla åldrar. Läs mer om dagar, tider och platser på anslagstavlor, här på webben, Facebook och Instagram. Naturligtvis går det också lika bra att mejla och ringa till församlingen/personal för besked - och för kontakt om du vill prata om något annat...

Tre flickor i barnkör sitter och skojar med varandra på stolar

Barnkörer i Kiladalen

För barn som vill sjunga och ha kul tillsammans med gamla och nya kompisar. Körerna är åldersuppdelade och träffas båda på onsdagar i Tuna församlingshem i Svalsta. Ledare är församlingens musiker. Behöver ditt barn skjuts eller hämtning från Fritids? Läs mer om körerna, fritidshämtning (Svalsta) och Kyrktaxi... Välkommen alla sångglada!

Någon att tala med

Oavsett vem du är - eller hur gammal du är... Här hittar du några kontaktuppgifter att använda när du behöver prata med någon - om dig själv eller något annat...

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Kalenderportal

Kalenderportal - hela Svenska kyrkan

Vilken tid börjar sopplunchen i min församling? Vad händer i grannförsamlingen? Var och när kan jag fira gudstjänst under min semester på annan ort? I kalenderportalen hittar du gudstjänsterna och aktiviteterna i hela Svenska kyrkan på ett ställe. Prova!

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.