Kalender

Gudstjänst i kyrkorummen - och i ditt vardagsrum

Välkommen till församlingens kyrkorum och andra platser där gudstjänst firas, musik spelas och annan verksamhet pågår under året - och också till digitala gudstjänstbesök.
Vissa gudstjänster och musikupplevelser  kan du också följa via Facebooksidan och/eller församlingens Youtubekanal.

 

Sommarmusik i Kiladalen

"All denna underbara musik!" Missa inte sommarens musikhändelser här i Kiladalen. Körer och gästmusiker bjuder på olika teman och en mängd fina musikupplevelser. Söndagskvällar i juli i Lunda kyrka. Torsdagar i augusti på olika platser. Klicka och läs mer om detta och övriga tillfällen att uppleva musik!

Vy från Lunda kyrka

Sommaröppet i kyrkorna

Lördagar och söndagar under juli och augusti 2022 är kyrkorna i Bergshammar, Tuna, Lunda och Kila extra sommaröppna för besök kl. 11.30 -15.00.  Förutom att bara "titta in" finns här möjlighet att tända ljus, ha en enskild andakt, se en fotoutställning och att få veta mer om församlingens kyrkor och verksamheter.  Tillsammans med kyrkogårdarna utgör kyrkorna en viktig del av Sveriges kulturarv. Välkommen att ta del av det!

Kalenderportal

Kalenderportalen

Vilken tid börjar sopplunchen i min församling? Vad händer i grannförsamlingen? Var och när kan jag fira gudstjänst under min semester på annan ort eller under storhelg? I kalenderportalen hittar du gudstjänsterna och aktiviteterna i hela Svenska kyrkan på ett ställe. Prova!

Mobiltelefon visar karta över platser med kyrkor

Appen Kyrkguiden

Kyrkguiden är Svenska kyrkans app för den som vill veta vad som händer inom Svenska kyrkan, och som vill ha hjälp att hitta till våra olika kyrkor och aktiviteter. Appen är gratis och finns för både Iphone och Android.

En slingrig landsväg som leder upp mot en kyrka.

Kyrktaxi

Om du är folkbokförd i Kiladalens församling och inte själv kan ta dig till gudstjänster i församlingen kan du beställa gratis kyrktaxi. Det gäller också i församlingen folkbokförda barn och ungdomar upp till 18 år som behöver kyrktaxin för att kunna delta i församlingens barn/undomsverksamhet (grupper). Resan bokas via Taxi i Nyköping, tel 0155-21 75 00. Tänk på att beställa även returresan vid bokningstillfället.