Svärdsjö, Envikens och Sundborns pastorat

0246-79 89 00 för bokningar och frågor svardsjo.pastorat@svenskakyrkan.se

Hennes blick är fortfarande fast i hans. Och hon växer fortfarande, hennes rygg blir allt rakare, hennes hållning allt fastare. Hon okrymper. Något har hänt, men vad? Hon är som en krigardrottning, på väg ut i strid. Som en ängel med ett uppdrag.

Tankar inför helgen

Program:
Orgeln i historik och musik
19.00 Mingel och orgelvisning
Medverkande:
Kira Lankinen, musikkonsulent Västerås stift
Mikael Karlsson Aili, stiftsantikvarie Västerås stift

Orgeldag 23 februari / Enviken

Under sommaren 2018 har alla orglar i Falu-Nedansiljans kontrakts kyrkor inventerats i Västerås stifts pågående orgelinventeringsprojekt. Västerås stift bjuder därför in alla församlingar och pastorat inom kontraktet till orgelkväll i Envikens kyrka, där resultatet av inventeringen kommer att gås igenom. Vi kommer att göra nedslag bland kontraktets mer märkvärdiga orglar blandat med sköna orgeltoner. Kvällen är öppen för allmänheten och efter konserten kommer det att finnas möjlighet att se kyrkans orgel på nära håll samt mingla med närvarande. Program: Orgeln i historik och musik 18.00 Orgelkonsert med rapport från orgelinventering i Falu-Nedansiljans kontrakt 19.00 Mingel och orgelvisning Medverkande: Kira Lankinen, musikkonsulent Västerås stift Mikael Karlsson Aili, stiftsantikvarie Västerås stift Carl Johan Bergsten, orgelinventerare Föreningen för Göteborgs internationella orgelakademi (FGIOA)

Sorgegrupp för dig som förlorat en nära anhörig

Gruppen är en möjlighet att träffa andra som varit med om samma situation som du. Vi erfarenheten med varandra, sätter ord på vilka svårigheter som finns och funderar på om man kan hitta vägar vidare i livet. Ledare är Camilla Vallhagen, präst och grundutbildad psykoterapeut . 0246-79 89 11 och Berit Nilsson kyrkvärd och pensionerad sjuksköterska. Vi träffas på församlingsgården i Svärdsjö

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg