Vaktmästare 100 %

Svärdsjö, Envikens och Sundborns pastorat består av tre församlingar med tillhörande kyrkor, kyrkogårdar och övriga fastigheter.

Vi söker en vaktmästare som främst ska tjänstgöra i Envikens församling och Sundborns församling.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i vackra miljöer där du ges möjlighet att bidra till att göra våra kyrkogårdar till en vacker plats för rekreation, eftertanke och omtanke, att säkerställa att våra fastigheter är i god kondition samt att serva såväl besökare som kollegor med de bästa av förutsättningar.

·       Som vaktmästare inom Svärdsjö, Envikens och Sundborns pastorat jobbar du bl.a med grönyteskötsel på pastoratets kyrkogårdar och vid församlingshem, snöskottning och sandning, fastighetsskötsel, hjälpa begravningsentreprenörer med hantering av kistor och urnor, m.m. Arbetet innebär också att du kommer att köra de maskiner som finns i pastoratet, allt från hjullastare till åkgräsklippare.

·       En av dina viktiga uppgifter är att bistå vid förrättningar och gudstjänster, sk. Inre tjänst. Inre tjänst innebär att du förbereder kyrkorummet för bl.a gudstjänst, bröllop, dop, begravning och konserter. Du sköter ljud och ljus via den teknik som finns i våra kyrkor. Arbetet innebär både kvälls-och helgtjänstgöring.

Krav

·       Medlem i Svenska Kyrkan.

·       Inneha B-körkort.

Vi ser gärna att du uppfyller följande kriterier

·       Dokumenterad erfarenhet av liknande arbete.

·       Då arbetet innebär mycket kontakt med såväl kollegor som besökare behövs en god servicekänsla, att du är utåtriktad och samarbetsvillig samt är beredd på att hjälpa till inom samtliga av pastoratets församlingar.

Meriterande

·       Har du förarbevis eller motsvarande på någon eller några av följande utrustning; lastmaskin, röjsåg, motorsåg eller skylift.

·       Tidigare arbetat som Griftegårdarbetare/Kyrkogårdsarbetare.

Referenser

·       Vid anmodan ser vi gärna att du kan lämna någon eller några referenser.

Placering

Din placering kommer i huvudsak att vara i Envikens församling men tjänsten kommer att vara delad mellan Enviken och Sundborns församling.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid. Arbetet innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Anställningstid

Anställningen kommer att påbörjas snarast enligt överenskommelse och inleds med 6 månaders provanställning.

Fackliga kontaktpersoner

Vision:              Johan Jernberg, tel. 0226 – 46 47 20

För frågor kontakt Svärdsjö, Envikens och Sundborns pastorat

Fastighets- och kyrkogårdschef Torsten Byström, tel. 0246 – 79 89 16 eller torsten.bystrom@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdagen är den 20 mars 2020.

Din ansökan vill vi att du skickar med e-post till: svardsjo.pastorat@svenskakyrkan.se

Märk ansökan ”Vaktmästare”.