Konfirmation 2022-2023

Till dig som börjar årskurs 8 är det nu snart dags att skicka in anmälan. Vi erbjuder olika grupper så läs mer nedan om dem. Välj den grupp som passar dig bäst!

Konfirmation är en unik möjlighet att få nya vänner och tala om tro och livsfrågor i en gemenskap med både jämnåriga och vuxna. Konfirmandtiden är en chans att tillsammans få fundera kring saker man annars kanske inte pratar så mycket om: Vem är Gud? Vad händer efter döden? Vad säger Svenska kyrkan? Vad säger Du? Vi är nyfikna på dina tankar och funderingar kring allt mellan himmel och jord!

Grupperna tar upp ungefär samma saker under året, en salig blandning av olika övningar; samtal och diskussioner, lekar, pyssel och film.

Välj den grupp som passar dig bäst utifrån tiderna oavsett vilken församling du tillhör, vardagsgrupp eller helggrupp. Konfirmationen är kostnadsfri.

Veckogrupp

Under din konfirmation kommer du få dela samtal, upplevelser, övningar tillsammans med andra runt teman Gud, livet, döden och allt annat som har med livet att göra.Vi kommer att träffas onsdagar kl.16-18 i församlingsgården i Svärdsjö med start 28 sept och konfirmation 13 maj 2023.Vi kommer ha två lägertillfällen, ett på hösten och ett på våren.Miljoners välkommen

Konfirmander Enviken 2022-2023

Utifrån gruppens önskemål kommer vi på ett lekfullt sätt att närma oss livets stora och ibland svåra frågor - Vem är jag? Vem är Gud? Vad händer efter döden? Vad är rätt att göra? Varför finns det ondska?Det blir lek, samtal, sång, film, möten med spännande personer, studiebesök, läger. Och såklart fika!

Helgkonfirmander

Hos oss börjar oftast träffarna med att vi lagar mat tillsammans och sedan tar vi plats i sofforna och pratar om det som är viktigt. Ibland gör vi också kreativa övningar utifrån det vi pratat om, det kan vara att spela teater, pyssla eller att spela in videosnuttar och göra film eller något annat som gruppen tycker är roligt.Soffan är en bra plats att prata om livet och kristen tro. Där finns gott om plats för både skratt och allvar, stillsamhet och bus. När vi delar tankar med varandra kan vi tillsammans lära oss mer om vad det är att vara människa. Hoppas du vill vara med oss i detta!Vi ses ibland på lördagar men oftast söndagar mellan kl.12-17.

FRÅGOR?

Kontakta någon av prästerna

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om konfirmation från föräldrar

Prästen håller sin hand på en konfirmands huvud när hon döps.

Att döpas som konfirmand

Om du inte döptes som barn, kan du ändå bli konfirmand. Under konfirmandtiden blir du erbjuden att döpas.

Konfirmandtiden är ett minne för livet
Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

Träffas ofta eller åka på läger

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. I en del församlingar träffas konfirmandgruppen regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. I andra församlingar koncentreras konfirmandtiden till några veckor på sommarlovet. Då kan det handla om läger med olika inriktning beroende på vad du är intresserad av. Oavsett vilket alternativ du väljer tar det ungefär lika lång tid sammanlagt att konfirmeras.

Nya kompisar och mer kunskap

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.