Svärdsjö, Envikens och Sundborns pastorat Besöksadress: Soldatvägen 12, 79023 Svärdsjö Postadress: Industrivägen 3, 79023 Svärdsjö Telefon:+46(246)798900 E-post till Svärdsjö, Envikens och Sundborns pastorat

Envikens församling

Barn 0-6 år tillsammans med vuxen.

Öppen förskola/Enviken

Barn 0-6 år tillsammans med vuxen. Envikens sockenstuga: Tisdagar och fredagar 09.00-12.00. Kontakt Maria Emanuelsson, 0246-79 89 21.

Dop, vigsel och begravning

Svenska kyrkans familjerådgivning

Klicka på bilderna för att läsa mer!

Kyrkor, kapell och församlinghem

Klicka på bilderna för att läsa mer!

Gudstid – ett nytt sätt att fira gudstjänst i Envikens kyrka!

Tid, tankar och stillhet inför Guds ansikte, fördjupning och växt. Fr.o.m. söndagen den 20 jan är det Gudstid i Envikens kyrka. En enklare, mer avskalad gudstjänst kring söndagens bibeltexter. I ordningen finns möjlighet för var och en att dela sina tankar. Vi möts varje söndag kl.16–17.15. Ibland leds samlingen av en präst, ibland av en lekman. Våra kyrkvärdar finns alltid på plats för att välkomna och lotsa.

Vid större, mer traditionstyngda söndagar såsom första advent, jul, påsk, Kristi himmelfärd, pingst, midsommar, allhelgona, domsöndag blir det förstås vanliga gudstjänster (se kalendariet och annan annonsering). Sista lördagen varje månad har vi även Musik vid helgsmål och några gånger per termin Messy Church.

Som komplement till Gudstid firar vi i Enviken veckomässa varje torsdag kl.18. På söndagarna finns också möjlighet att fira traditionella gudstjänster i pastoratets andra kyrkor, i Svärdsjö och Sundborn.

Mer Gudstid åt folket!

Program:
Orgeln i historik och musik
19.00 Mingel och orgelvisning
Medverkande:
Kira Lankinen, musikkonsulent Västerås stift
Mikael Karlsson Aili, stiftsantikvarie Västerås stift

Orgeldag 23 februari / Enviken

Under sommaren 2018 har alla orglar i Falu-Nedansiljans kontrakts kyrkor inventerats i Västerås stifts pågående orgelinventeringsprojekt. Västerås stift bjuder därför in alla församlingar och pastorat inom kontraktet till orgelkväll i Envikens kyrka, där resultatet av inventeringen kommer att gås igenom. Vi kommer att göra nedslag bland kontraktets mer märkvärdiga orglar blandat med sköna orgeltoner. Kvällen är öppen för allmänheten och efter konserten kommer det att finnas möjlighet att se kyrkans orgel på nära håll samt mingla med närvarande. Program: Orgeln i historik och musik 18.00 Orgelkonsert med rapport från orgelinventering i Falu-Nedansiljans kontrakt 19.00 Mingel och orgelvisning Medverkande: Kira Lankinen, musikkonsulent Västerås stift Mikael Karlsson Aili, stiftsantikvarie Västerås stift Carl Johan Bergsten, orgelinventerare Föreningen för Göteborgs internationella orgelakademi (FGIOA)

– ett annat sätt att fira gudstjänst!
Ingen kostnad, men varje gång samlar
vi en slant till välgörande ändamål.

Söndagarna 14 april, 26 maj klockan 15.00-17.00

Messy Church/ Enviken

– ett annat sätt att fira gudstjänst! Vi samlas kring ett tema, skapar och upplever tillsammans, har en andakt äter middag tillsammans! Ingen kostnad, men varje gång samlar vi en slant till välgörande ändamål. Söndagarna 14 april, 26 maj klockan 15.00-17.00

Envikens sockenstuga 08.30-10.00. Kostnad 20 kr.

Lördag 23 februari, 30 mars och 25 maj

Frukost/Enviken

Envikens sockenstuga 08.30-10.00. Kostnad 20 kr. Kom och känn gemenskap kring ett dukat frukostbord! Vare gång bjuds du också på ett musikprogram eller ett föredrag. Lördag 23 februari, 30 mars och 25 maj

Sockenstugan Enviken. Tisdagar kl.13.30-15
19 februari, 12 mars, 9 april

Syförening/Enviken

Sockenstugan Enviken. Tisdagar kl.13.30-15 19 februari, 12 mars, 9 april

Välkommen att prata tro och liv under enkla former.
Envikens sockenstuga. Tisdagar 10.30-12.00

Bibelträff/Enviken

Välkommen att prata tro och liv under enkla former. Envikens sockenstuga. Tisdagar 10.30-12.00

Träffpunkt för klass 4, 5 och 6.
Torsdagar kl. 14.30-17.30
Start vecka 38, lov vecka 44

Vi pratar om bibeln, spelar spel, äter mellanmål, kollar film, skapar, leker, sjunger lite och har andakter (en lugn stund med musik, ljuständning och text/bön), kanske spelar teater,  åker på utflykt och medverkar på någon vardagsmässa.
Ansvariga ledare: Maria Emanuelsson & Johan Halvarsson
Anmälan: https://goo.gl/3bluSC

JOY- träffpunkt för Svärdsjö/Enviken

Träffpunkt för klass 4, 5 och 6. Torsdagar kl. 14.30-17.30 Start vecka 38, lov vecka 44 Drop-in tid från 14:30, det går en buss från Svärdsjö (Dalatrafik) kl 15:10 via Linghed framme i Enviken kl 15:33. Då fikar vi mellis och sedan håller vi på till ca kl 17:15. (Dalatrafik buss från Enviken 17:30 mot Linghed & Svärdsjö) Vi står för kostnaden för bussbiljetterna under terminen om ni sparar pappersbiljetten och lämnar in dessa till oss med namn på. Vi pratar om bibeln, spelar spel, äter mellanmål, kollar film, skapar, leker, sjunger lite och har andakter (en lugn stund med musik, ljuständning och text/bön), kanske spelar teater, åker på utflykt och medverkar på någon vardagsmässa. Ansvariga ledare: Maria Emanuelsson & Johan Halvarsson Anmälan: https://goo.gl/3bluSC

Onsdagar kl. 15.00-16.00 klass F och 1
Kontakt: Maria Emanuelsson, 0246-79 89 21

Barnkör Tonfåglarna/Enviken

Tisdagar kl. 13.30-15.00 klass 2 och 3 (mellanmål serveras när ni kommer från skolan) Onsdagar kl. 15.00-16.00 klass F och 1 Kontakt: Maria Emanuelsson, 0246-79 89 21

Torsdagar 19.00
Kontakt: Jonas Pehrs, 0246-79 89 24

Envikens kyrkokör

Torsdagar 19.00 Kontakt: Jonas Pehrs, 0246-79 89 24

Konfirmation i Envikens kyrka 2018

Envikens blomsterfond

Envikens blomsterfond består av ideella krafter som hjälper församlingen att uppvakta jubilarer och önska God Jul. Ett närvarons nätverk i sann diakonal anda.

Johan Backlund

Enviken, Kyrkvaktmästare