Sommarkonfirmander på Stiftsgården Stjärnholm 15/6-4/7 2020

Församlingarna Fässberg, Kållered och Stensjön finns för dig som bor, arbetar eller är på besök i Mölndal och Kållered. Välkommen!

Sommar

Här kan du hitta alla aktiviteter, konserter, evenemang och gudstjänster som finns hos Svenska kyrkan Mölndal

Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019

Konfirmation – tankar om Gud och livet

Här finns information om vilka konfirmationsgrupper som finns 2021-2022. Anmälan sker här.

Gudstjänst under coronapandemin.

Digitala gudstjänster

Här hittar du länkar till gudstjänster hos Svenska kyrkan Mölndal samt andra länkar för att fira där du är.

Boka dop på webben

Här kan du enkelt hitta en tid för dop i Fässberg, Kållered och Stensjön samt göra en bokningsförfrågan.

Kalender

Här finns datum för aktiviteter och gudstjänster i Fässbergs, Kållereds och Stensjöns församlingar.

Kyrkoval 2021

19 september 2021 äger kyrkovalet rum. Då kan medlemmar i Svenska kyrkan välja de representanter de vill ska ta ansvar i kyrkofullmäktige (lokala nivån), stiftsfullmäktige (stiftet) och kyrkomötet (nationell nivå). Här kommer du att hitta mer information om kyrkovalet i Svenska kyrkan Mölndal.

Att dela det svåra med någon gör skillnad. Kyrkans SOS finns för dig!

Vi lyssnar på dig! Du kan ringa eller skriva. Vi har öppet varje dag året runt. Vi som svarar är volontärer, utbildade för uppgiften. Samtalen är konfidentiella och du får vara anonym.

Människor är samlade en som räcker upp din en arm i luften är i fokus.

Agera nu för Klimaträttvisa

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Hela ekosystem riskerar att kollapsa och redan idag leder dess följder till konflikter och att människor tvingas på flykt från sina hem. Därför vill Act Svenska kyrkan tala om klimatfrågan, som en rättvisefråga.

Nyheter Svenska kyrkan Mölndal

Scrolla ner för att se nyheter för Fässbergs, Kållereds och Stensjöns församlingar.

Nyheter Fässbergs församling

Nyheter Kållereds församling

Nyhetsbrev från Kållereds församling

Kållereds församling har ett nyhetsbrev. Få information direkt till din epost.

Kyrkporten - nytt nummer

Nu delas sommarnumret av Kyrkporten ut till alla hushåll i Kållered. Läs mer om vad som händer i sommar, församlingsbornas smultronställen och om Konfa 21-22 mm. Du hittar också ett korsord i tidningen! Hämta ditt exemplar i församlingens lokaler eller läs Kyrkporten här på hemsidan!

Våffelcafé i gammal prästgård. Här serveras kaffe och våfflor varje torsdag på sommaren.

Våffelcafé i Kållered

Torsdagar kl 14:30-16.00 i Kållereds församlingshem, Matildasalen. Alla torsdagar från 1 juli till 29 juli.

Musikkväll i Kållereds kyrka 10 augusti

Kållereds kyrka Tisdag 10 augusti kl 19. "Krilja - Romsk musik från Ryssland och Östeuropa"

Musikkväll i Kållereds kyrka 3 augusti

Kållereds kyrka Tisdag 3 augusti kl 19. "Mellan himmel och jord" Rasmus Ringborg, sång. Samuel Edvardsson, gitarr.

Öppen lucka i Kållered

Torsdagar kl 11-13 1 juli-19 augusti är det öppen lucka i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Om vädret tillåter träffas vi utanför lokalen för gemenskap, fika och sång/andakt.

Kyrkbuss till Kållereds kyrka 4 juli-1 aug

Nu kan du få skjuts tur och retur till gudstjänsten i Kållereds kyrka på söndagar. Samling kl 14.30 på Hagabäcksleden, bakom Matildasalen (Kållereds församlingshem). OBS! Anmälan behövs.

Kållereds kyrka öppen

Lördagar och söndagar i juli månad har Kållereds kyrka öppet kl 11-15. Det finns möjlighet till ljuständning, enskild andakt/bön, guidade visningar i kyrkan och på kyrkogården samt fika.

Nyheter Stensjöns församling

Nyheter Kyrkogård-Begravning

Har du inte möjlighet att själv ta dig till kyrkogården, går det att be en bön eller tända ett digitalt ljus på Svenska kyrkans bönewebb.

Act Svenska kyrkan - Internationellt arbete

Om Svenska kyrkan Mölndal

Församlingsexpedition och kansli

Mer om Svenska kyrkan Mölndal

Telefontid: mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12. Besök (mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12): Terrakottagatan 3B, 43142 Mölndal. Faktureringsadress: Fack 77800936, Box 15018, 75015 Uppsala. Organisationsnr: 252003-0202. Momsregistrerings: SE252003020201. Bankgiro: 5344-7876.