Kista med blomdekoration
Foto: Paula Jessen Andrée

Begravning – ett sista farväl

Begravningsgudstjänsten är en akt av kärlek och respekt för den som är död och något att hämta kraft ur för de anhöriga.

Frågor vid begravning

Har du frågor som rör begravning är du välkommen att kontakta våra präster. Har du praktiska frågor kan du vända dit till kyrkogårdsförvaltningen som ansvarar för begravningsverksamhet i Fässberg, Kikås och Kållered. Du kan också ladda ett dokument med våra råd vid begravning (pdf).

I begravningsgudstjänsten får vi tacka för vad en människa gett oss. Vi kan be om förlåtelse för det som inte blev som vi hoppades och ville i vår relation. Vi får be om försoning för det som brustit mellan oss. Gudstjänstens djupaste ärende är överlämnandet av den som är död i Guds händer. Genom begravningsgudstjänsten visar vi också respekt för kroppen. Kroppen kan inte skiljas från människan. Vi lägger kroppen till vila, prästen lyser frid över den avlidne och överlåter honom/henne i Guds omsorg och kärlek.

Församlingsexpedition och kansli

Mer om Svenska kyrkan Mölndal

Telefontid: mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12. Besök (mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12): Terrakottagatan 3B, 43142 Mölndal. Faktureringsadress: Fack 77800936, Box 15018, 75015 Uppsala. Organisationsnr: 252003-0202.