Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöksadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Begravning – ett sista farväl

Begravningsgudstjänsten är en akt av kärlek och respekt för den som är död och något att hämta kraft ur för de anhöriga.

Har du frågor som rör begravning är du välkommen att kontakta våra präster. Har du praktiska frågor kan du vända dit till kyrkogårdsförvaltningen som ansvarar för begravningsverksamhet i Fässberg, Kikås och Kållered. Du kan också ladda ett dokument med våra råd vid begravning (pdf).

I begravningsgudstjänsten får vi tacka för vad en människa gett oss. Vi kan be om förlåtelse för det som inte blev som vi hoppades och ville i vår relation. Vi får be om försoning för det som brustit mellan oss. Gudstjänstens djupaste ärende är överlämnandet av den som är död i Guds händer. Genom begravningsgudstjänsten visar vi också respekt för kroppen. Kroppen kan inte skiljas från människan. Vi lägger kroppen till vila, prästen lyser frid över den avlidne och överlåter honom/henne i Guds omsorg och kärlek.

Bårtäcke runt kistan

Istället för stora blomsterdekorationer är ett bårtäcke en vacker och värdig prydnad för kistan. Bårtäcke utlånas gratis vid begravningen.

Mölndals pastorat har fem bårtäcken att låna ut.
Bårtäcken för utlåning.