Ung kvinna sjunger solo i kör
Foto: Magnus Aronson/IKON

Delta i aktivitet

Att vara kyrka tillsammans är att uppleva och dela livet i gemenskap. Att ge och att få. I stillhet och aktivitet.

Vi håller verksamhet öppen - men med alla de rekommendationer och restriktioner som myndigheterna meddelat. Har du frågor är du välkommen att höra av dig.

Här hittar du ingångsidor till flera av våra olika verksamheter

Glada barn i famn på förälder i kyrka

Barn och familj

Från 23 november 2020 är all barn/familjeverksamhet inställd. Hör med den som är ansvarig för gruppen om det finns alternativ. Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för barn, unga och föräldrar. Som öppna förskolan för små barn med föräldralediga vuxna. Som skolbarnsgrupper där du får prata om livet och tron över en egenhändigt bakad bulle.

Glada ungdomar utanför kyrka, sommarbild

Ungdom

Svenska kyrkan Mölndal har mycket verksamhet för unga med både öppna grupper, enstaka evenemang och kurser för dig som vill delta i aktiviteter före, under och efter din konfirmationstid.

Varje år säger mängder med 15-åringar att konfirmationstiden är det bästa de gjort. Vi hoppas att du ska känna samma sak!

Konfirmation - minnen för livet!

Glad präst i en grupp med vuxna

Vuxen

Vår vuxenverksamhet kretsar kring möten, gemenskap, inre och yttre hållbarhet. Hur går mina behov och vardagens krav ihop med min roll i samhället och i hela skapelsen.

Sången och musiken lyfter och berör våra hjärtan på ett alldeles särskilt sätt, ger oss delaktighet och gemenskap, skönhet och andlighet, glädje och förundran. Därför erbjuder Svenska kyrkan ett stort utbud av musikupplevelser och körer runt om i Mölndal och Kållered.

Musik

Jordklotet, sett från rymden.

Hållbarhetsgruppen

"Att ta ansvar för sin närmiljö är att leva ut en god skapelseteologi" (Församlingsinstruktionen för Svenska kyrkan Mölndal)

Föreläsningar och debatter, filmvisning och bibelgrupper. Kom en enstaka gång eller på alla träffar. Svenska kyrkan Mölndal och erbjuder mycket för dig som är kulturintresserad och vill lära dig något nytt!

Kultur & Föreläsning

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar både till barn, ungdomar och vuxna.