Glada ungdomar utanför kyrka, sommarbild
Foto: Alex & Martin/IKON

Ungdom

Svenska kyrkan Mölndal har mycket verksamhet för unga med både öppna grupper, enstaka evenemang och kurser för dig som vill delta i aktiviteter före, under och efter din konfirmationstid.

Aktuellt och på gång

Apelgårdens kyrka

Familjegudstjänst i Apelgården 4 september

Gudstjänst med barn och vuxna i Apelgårdens kyrka, söndag 4 september kl 11-12.15. Med bibelutdelning.

Körprojekt "Fässberg Gospel"

Är du en van körsångare och taggad på att sjunga Gospel? Vi övar tre dagar under hösten och har Gospelmässa i Fässbergs kyrka 20 november kl 11. Anmälan till kören krävs.

En tonårstjej sitter vid ett fönster.

Ångesthanteringskurs för ungdomar

Kurs ledd av Linn Wennerlund. Onsdagar vid fem tillfällen kl 19.00-20.30 i Fågelbergskyrkan. Anmälan krävs. Max 10 personer i gruppen.

Konfirmation – tankar om Gud och livet

Här finns information om vilka konfirmationsgrupper som finns. Information om grupperna 2022-2023 hittar du här. Anmälan sker i formuläret nedanför.

Ungdomsgrupper och ledare:

SKU Fässberg

Svenska Kyrkans Unga i Fässbergs församling. Här hittar du uppgifter till styrelsen och länk till Instagram.

UG i Stensjön

Fågelbergskyrkan, Torsdagar kl 18:30-21:00

Ung ideell i Fässbergs församling

Vill du vara med och göra världen lite bättre? Vill du hitta vänner för livet? Vill du ha ett uppdrag i kyrkan?

Grupper i Fässbergs församling

Ett pärlarmband med pärlor i olika färger och former ligger på en grön växt i solen.

Frälsarkransvandring

På vandring med livets pärlor – Frälsarkransen . Meditativ promenad runt Fässbergs kyrka i Mölndal.

Hänget

Öppen ungdomsgrupp för dig som är 13 år eller äldre. Onsdagar 19-21.30 i Fässbergs församlingshem.

Idrekonfa, Fässberg 2022-2023

En lördag i månaden (några söndagar). Fässbergs församlingshem. Uppstart 9-11 september 2022. Konfirmation 13 maj 2023 Fässbergs kyrka.

Köpenhamn

Onsdagskonfa, Fässberg 2022-2023

Varannan onsdag kl 16:30-19:00. Fässbergs församlingshem. Konfirmation 27 maj eller 3 juni 2023 Fässbergs kyrka.

Reload - ungdomsgrupp för åk 7 och uppåt

Vi behöver ladda om våra batterier ibland - inte bara våra egna mobiler utan även vårt hjärta och själ. Tisdagar kl 18-20:30, i Fässbergs församlingshem, Mölndals centrum under skolåret. För- och efterhäng från kl 16-21.

SKU Fässberg

Sommarkonfa 2022-2023, Fässberg

Vecka 25-26 sommaren 2023, samt enstaka träffar under året. Konfirmation 1 juli 2023 Fässbergs kyrka.

Ung ideell i Fässbergs församling

Välkommen till veckomässa!

En stunds återhämtning och stillhet i vardagen. Veckomässa firas varje onsdag kl 18.30 i Stensjökyrkan och i Fässbergs kyrka, samt varannan torsdag kl 18.00 i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Vissa söndagar firas även Taize-mässa och Ökenmässa. Se kalendern för aktuell info.

Grupper i Kållereds församling

ApelPax ungdomsrum Apelgårdens kyrka

ApelPax

VI TAR PAUS FRÅN 30 MARS 2022. Ungdomsgrupp i Apelgårdens kyrka. För dig som är 14-19 år. Onsdagar 18.30-22:00.

ApelPax/Asino

Ungdomsgrupp i Apelgårdens kyrka. För dig som är 14-19 år. Tid och dag kommer uppdateras.

Asinoberättelsen

Berättelsen om Barti, en ung kille i 0-talets Jerusalem är en del av moppeklubben Asinos återkommande inslag. Det är ett empatiskt inlevelsestudium där till sist åsnan (asino på italienska, som Jesus rider på, dyker upp.

Frihet på två hjul - moppeklubben Asino

Moppeklubben Asino är en del av gruppen ApelPax för unga mellan 14 och 19 år. Vi utgår ifrån Apelgårdens kyrka, onsdagar 18-22. Se kalendern för mer info.

Konfirmation i Kållered

Här hittar du information om konfirmation i Kållereds församling 2022-2023. Läs mer om grupperna här och anmäl dig så snart som möjligt här på hemsidan, senast den 7 juni!

Grupper i Stensjöns församling

Bibelskolan "Den stora berättelsen"

En vandring genom bibeln. Fågelbergskyrkan, måndagar kl 18.30-20.30. Hösten 2022 är temat Johannesevangeliet.

Några ungdomar sitter runt ett bord och spelar Uno.

Fredagshäng Stensjökyrkan

Stensjökyrkan. Fredagar 15:00-17:00 Årskurs 6-7

Intro - Introduktionskurs i kristen tro

Hör av dig om du är intresserad av att gå en kurs. Vi startar en kurs när vi fått en tillräckligt stor grupp.

Konfa Active 2022-2023, Stensjön

En torsdag i månaden kl. 16:30-21:00. Konfirmation 17 juni 2023 i Stensjökyrkan.

Lägerkonfirmation 2022-2023, Stensjön

Fyra helgläger samt ett par enstaka träffar utöver dessa. Konfirmation lördagen den 13 maj 2023 (Kristi Himmelsfärds dag) Stensjökyrkan kl 11.00.

UG i Stensjön

Fågelbergskyrkan, Torsdagar kl 18:30-21:00

Birgitta Landgren leder en duktig ungdomskör

Ungdomskör Stensjökyrkan

Svenska kyrkan har en ungdomskör tisdagar kl 17-18 i Stensjökyrkan, för ungdomar i årskurs 6 och uppåt.

Samtal

Någon att tala med?

Johanna Risenfors Lindmark snapchat

Väntetiderna till BUP och UMO kan många gånger vara långa, men i kyrkan kan vi ofta ordna samtal snabbare. Vänd dig till någon av ungdomsledarna/pedagogerna för hjälp att hitta rätt eller hör av dig direkt till någon präst eller diakon i din församling.

Alla anställda ledare till tillgängliga för samtal, du hittar kontaktuppgifter längre ner.

Johanna Risenfors Lindmark hittar du också på snapchat.

Unga ledare

Parallellt med en ledarutbildning är du med årets konfirmander, i ett integrationsprojekt eller en lovsångsgrupp. För dig som är konfirmerad.
Kontakta:

Johanna Risenfors Lindmark (Fässberg) 0738-520412
Åsa Regnell Hornbrink (Kållered) 0738-520375
Kristin Watrous (Stensjön) 0738-520472

Skola

Vi är en resurs för skolorna i kommunen och besöker regelbundet högstadieskolor.

Ledare och ansvariga:

Stöd & Omsorg

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

Etiska riktlinjer barn och unga

Etiska riktlinjer för arbetet bland barn och unga 0-18 år i Göteborgs stift.