Glada ungdomar utanför kyrka, sommarbild
Foto: Alex & Martin/IKON

Ungdom

Svenska kyrkan Mölndal har mycket verksamhet för unga med både öppna grupper, enstaka evenemang och kurser för dig som vill delta i aktiviteter före, under och efter din konfirmationstid.

Aktuellt och på gång!

Ungdomsgrupper och ledare:

Fässbergs församling

Den nya varianten av Frälsarkransen som innehåller en grön pärla lanserades 2015 i samband med 20-årsjubileet.

Frälsarkransvandring

På vandring med livets pärlor – Frälsarkransen . Meditativ promenad runt Fässbergs kyrka i Mölndal.

Fässbergs ungdomskör

Fässbergs kyrka. Söndag cirka en gång i månaden kl 13:00-14:30

Gotlandskonfa, Fässberg 2021-2022

Varannan onsdag kl 16:30-19:00. Fässbergs församlingshem. Konfirmation 21 eller 28 maj 2022 Fässbergs kyrka.

Hänget

Öppen ungdomsgrupp för dig som är 13 år eller äldre. Onsdagar 19-21.30 i Fässbergs församlingshem.

Idrekonfa, Fässberg 2021-2022

I snitt en lördag i månaden (några söndagar). Fässbergs församlingshem. Konfirmation 14 maj 2022 Fässbergs kyrka.

Act Svenska kyrkan är en av organisationerna som finns med i Världens barn. I månadsskiftet september/oktober infaller den årliga insamlingsveckan med många spännande aktiviteter runtom i Sverige.
Under 2020 års insamling till Världens barn sprang maratonlöparen och Act Svenska kyrkan-ambassadören Håkan Jonsson maraton genom Halland. På första delsträckan deltog biskop Susanne Rappman, Act Svenska kyrkans chef Erik Lysén och flera medarbetare från olika församlingar. Även Lotta Schelin sprang med för att visa sitt stöd för Act Svenska kyrkan och Världens barn.

Insamling till Världens barn 27 september-3 oktober 2021

Insamling till Världens barn vecka 39

Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019

Konfirmation – tankar om Gud och livet

Här finns information om vilka konfirmationsgrupper som finns 2021-2022. Anmälan sker här.

Reload - ungdomsgrupp för åk 7 och uppåt

Vi behöver ladda om våra batterier ibland - inte bara våra egna mobiler utan även vårt hjärta och själ. Tisdagar kl 18-20:30, ojämna veckor, i Fässbergs församlingshem, Mölndals centrum. För- och efterhäng från kl 16-21.

Resa till Taizé, Frankrike

En fantastisk möjlighet efter din konfirmation. 30 juli-8 augusti 2022. Anmälan innan 1 februari 2022 för att få det lägre priset (sedan går priset upp).

SKU Fässberg

Svenska Kyrkans Unga i Fässbergs församling. Här hittar du uppgifter till styrelsen och länk till Instagram.

Sommarkonfa 2021-2022, Fässberg

Vecka 25-27 sommaren 2022, samt enstaka träffar under året. Konfirmation 9 juli 2022 Fässbergs kyrka.

Ung ideell i Fässbergs församling

Vill du vara med och göra världen lite bättre? Vill du hitta vänner för livet? Vill du ha ett uppdrag i kyrkan?

Välkommen till veckomässa!

En stunds återhämtning och stillhet i vardagen. Veckomässa firas varje onsdag kl 18.30 i Stensjökyrkan och i Fässbergs kyrka, samt varannan torsdag kl 18.00 i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Vissa söndagar firas även Taize-mässa och Ökenmässa. Se kalendern för aktuell info.

Kållereds församling

Stensjöns församling

Välkommen till veckomässa!

Resa till Taizé, Frankrike

Konfa Active 2021-2022, Stensjön

En torsdag i månaden kl. 16:30-21:00. Konfirmation 18 juni 2022 i Stensjökyrkan.

Aktivitskonfa/Berlinkonfa 2021-2022, Stensjön

Träffas på tider som gruppen kommer överens om, vardagskväll eller veckoslut i Stensjökyrkan eller Fågelbergskyrkan. Konfirmation 22 maj 2022 (Kristi Himmelsfärds dag) i Stensjökyrkan.

Ungdomskväll i Mariagården i Skultuna. Ungdomar samlas efter skolan och umgås, fikar, spelar kort, sällskapsspel, pingis och annat.

Fredagshäng Stensjökyrkan

Stensjökyrkan. Fredagar 15:00-17:00 Årskurs 6-7

Intro - Introduktionskurs i kristen tro

Hör av dig om du är intresserad av att gå en kurs. Vi startar en kurs när vi fått en tillräckligt stor grupp.

Lägerkonfirmation 2021-2022, Stensjön

Fyra helgläger samt ett par enstaka träffar utöver dessa. Konfirmation torsdag 26 maj 2022 (Kristi Himmelsfärds dag) Stensjökyrkan.

Aposteln Paulus mamma säger till Paulus: När du är klar med dina brev till Romarna, Krinterna, Efesierna, kan du väl göra din mamma glad? Skriv till en flicka!

Bibelskolan "Den stora berättelsen" fortsätter

En fortsatt vandring genom bibeln. Bibelskola hösten 2021 har temat Paulus brev. Fågelbergskyrkan, måndagar kl 18.30-20.30

UG i Stensjön

Fågelbergskyrkan, Torsdagar kl 18:30-21:00

Birgitta Landgren leder en duktig ungdomskör

Ungdomskör Stensjökyrkan

Svenska kyrkan har en ungdomskör tisdagar kl 17-18 i Stensjökyrkan, för ungdomar i årskurs 6 och uppåt.

Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019

Konfirmation – tankar om Gud och livet

Samtal

Någon att tala med?

Johanna Risenfors Lindmark snapchat

Väntetiderna till BUP och UMO kan många gånger vara långa, men i kyrkan kan vi ofta ordna samtal snabbare. Vänd dig till någon av ungdomsledarna/pedagogerna för hjälp att hitta rätt eller hör av dig direkt till någon präst eller diakon i din församling.

Alla anställda ledare till tillgängliga för samtal, du hittar kontaktuppgifter längre ner.

Johanna Risenfors Lindmark hittar du också på snapchat.

Unga ledare

Parallellt med en ledarutbildning är du med årets konfirmander, i ett integrationsprojekt eller en lovsångsgrupp. För dig som är konfirmerad.
Kontakta:

Hanna Bothén (Fässberg) 0738-520465
Åsa Regnell Hornbrink (Kållered) 0738-520375
Kristin Watrous (Stensjön) 0738-520472

Skola

Vi vill vara en resurs för skolorna i kommunen och besöker regelbundet högstadieskolor.

Ledare och ansvariga:

Johanna Risenfors Lindmark