Glad präst i en grupp med vuxna
Foto: Alex & Martin/IKON

Vuxen

Vår vuxenverksamhet kretsar kring möten, gemenskap, inre och yttre hållbarhet. Hur går mina behov och vardagens krav ihop med min roll i samhället och i hela skapelsen.

Vad kan jag göra rent praktiskt här och nu? Kom med och lyssna, fundera, agera! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för samtal och debatt, bön och utbildning, vila och meditation.

Här hittar du verksamhet, både övergripande för hela Svenska kyrkan Mölndal, men också den som är belägen i Fässbergs, Kållereds eller Stensjöns församling.

Fässbergs församlingshem stora salen

Mötas & Umgås

Gubbfrukost, soppluncher och kvällsmat! Att träffas och fika eller äta tillsammans är ett bra sätt att finna gemenskap. Här kan du läsa mer om var, när och hur.

Föreläsningar och debatter, filmvisning och bibelgrupper. Kom en enstaka gång eller på alla träffar. Svenska kyrkan Mölndal och erbjuder mycket för dig som är kulturintresserad och vill lära dig något nytt!

Kultur & Föreläsning

Gå en kurs för livet eller delta i enkla livsnära samtal! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder bibelkurser och samtalsgrupper för olika skeden av livet.

Studier & Samtal

Rörelse och vila, långpromenader och inre resor. Med Svenska kyrkan Mölndal finner du vägar för både kropp och själ.

Kropp & Själ

Tycker du om att handarbeta och måla eller kanske ordna insamlingar och basarer? Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för tillfälliga eller regelbundna grupper som vill skapa tillsammans.

Skapande & Kreativitet

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna? Vi träffas varannan söndag kl 13:00 i Fässbergs församlingshem, Hägnet.

Unga vuxna

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar både till barn, ungdomar och vuxna.

Sången och musiken lyfter och berör våra hjärtan på ett alldeles särskilt sätt, ger oss delaktighet och gemenskap, skönhet och andlighet, glädje och förundran. Därför erbjuder Svenska kyrkan ett stort utbud av musikupplevelser och körer runt om i Mölndal och Kållered.

Musik

Vi bygger vår kyrka tillsammans,

Ideellt engagemang

Vi bygger vår kyrka tillsammans, det är ju vi som skapar den gemenskap där vi kan finna rum för såväl tro som tvivel. Som ideell medarbetare får du den hjälp, utbildning och stöd som du behöver.

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

Stöd & Omsorg

Aktiviteter Vuxna Fässbergs församling