Other languages with Google Translate

Vuxna

Vår vuxenverksamhet kretsar kring möten, gemenskap, inre och yttre hållbarhet. Hur går mina behov och vardagens krav ihop med min roll i samhället och i hela skapelsen.

Vad kan jag göra rent praktiskt här och nu? Kom med och lyssna, fundera, agera! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för samtal och debatt, bön och utbildning, vila och meditation.

Tycker du om att handarbeta och måla eller kanske ordna insamlingar och basarer? Svenska kyrkan i Mölndal och Kållered erbjuder mötesplatser för tillfälliga eller regelbundna grupper som vill arbeta och ge.

Arbeta & Ge

”När livet inte blir som det var tänkt orkar man inte hålla garden uppe. Samtalen blir avskalade och ärliga.” Göran Ohlsson om rollen som diakon i sjukhuskyrkan.

Avskalade samtal

Mjuka rörelser till musik, avslappning/vila och gemenskap. Fässbergs församlingshem måndagar kl 14.

Avslappning, rörelse och gemenskap

Fässbergs församlingshem. Måndagar 18:00-20:00

Bibelgrupp Fässberg

Fässbergs församlingshem. Måndagar 18:00-20:00

Fässbergs församlingshem. Onsdagar kl 19-21.مجموعة دراسة الكتاب المقدس باللغة العربية

Bibelstudiegrupp på arabiska

I en tid där stress och brist på återhämtning gör att vi blir frånkopplade både vår egen röst och Guds inbjuds du. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av dans. Rörelserna är inte till för uppvisning, utan närvaro, lyssnande och lekfullhet.

Dans i närvaro och bön

Förälder mitt i livet

För dig med tonåringar.

Vi bygger vår kyrka tillsammans,

Ideellt engagemang

Vi bygger vår kyrka tillsammans, det är ju vi som skapar den gemenskap där vi kan finna rum för såväl tro som tvivel. Som ideell medarbetare får du den hjälp, utbildning och stöd som du behöver.

Rörelse och vila, långpromenader och inre resor. Med Svenska kyrkan i Mölndal och Kållered finner du vägar för både kropp och själ.

Kropp & Själ

Föreläsningar och debatter, filmvisning och bibelgrupper. Kom en enstaka gång eller på alla träffar. Svenska kyrkan i Mölndal och Kållered erbjuder mycket för dig som är kulturintresserad och vill lära dig något nytt!

Kultur & Undervisning

Varje måndag klockan 18.00-20.00 får Sagåsens flyktingboende besök av representanter från Svenska kyrkan, Röda Korset, Caritas och Amnesty med flera. Vill du vara med?

Medmänniska sökes

Kållereds församlingshem. Onsdagar kl 12.00 ojämna veckor. Ingen anmälan.

Sopplunch, Kållereds församling

Kållereds församlingshem. Onsdagar kl 12.00 ojämna veckor. Ingen anmälan.

Förälder mitt i livet

För dig med tonåringar.

Torsdagar (se kalendern) kl 11-13 är det elvakaffe i Kållereds församlingshem på Hagabäcksleden 9.

Elvakaffe

Vill du göra en insats för nyanlända på Sagåsen?

Engagera dig för flyktingar

Vill du göra en insats för nyanlända på Sagåsen? I Migrationsverkets lokaler i Kållered finns både transitboende och förvar. Här finns vi som kyrka på plats för att ge människor ett ljus i en väntan som ibland kan bli både lång och svår.

Svenska kyrkan Mölndal har flera vuxenkörer med hundratals sångare runt om i Fässberg, Kållered och Stensjön.

Vuxenkörer

Gubbfrukost, soppluncher och kvällsmat!  Att träffas och äta tillsammans är ett bra sätt att finna gemenskap. Här kan du läsa mer om var, när och hur.

Mat & Prat

Gubbfrukost, soppluncher och kvällsmat! Att träffas och äta tillsammans är ett bra sätt att finna gemenskap. Här kan du läsa mer om var, när och hur.

Kropp & Själ

Kultur & Undervisning