Foto: Magnus Aronson/IKON

Studier & Samtal

Gå en kurs för livet eller delta i enkla livsnära samtal! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder bibelkurser och samtalsgrupper för olika skeden av livet.

nyheter

Du är inbjuden till samtal om va som är viktigt på riktigt. Alpha.

Alpha

För alla som vill fundera kring livet och dess mening. Kvällskurs elva gånger. Anmälan.

Bibelgrupp Fässberg

Fässbergs församlingshem. Varannan måndag kl 18:30-21:00.

Bibelskolan "Den stora berättelsen"

En vandring genom bibeln. Fågelbergskyrkan, måndagar kl 18.30-20.30. Hösten 2022 är temat Johannesevangeliet.

Bokcirkel i Fässberg

Bokcirkel i Fässbergs församlingshem. Två grupper: tisdagar en gång i månaden kl 13 och kl 14:30. Anmälan.

Två personer sitter på knä med knäppta händer.

Bön i Fässberg

Ta en paus mitt i allt! Måndagar och onsdagar kl 8.45-9.00 samt måndagar och tisdagar kl 12.00-12.15 är det bön i Fässbergs kyrka.

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.

Intro - Introduktionskurs i kristen tro

Hör av dig om du är intresserad av att gå en kurs. Vi startar en kurs när vi fått en tillräckligt stor grupp.

Kristen djupmeditation

Fässbergs kyrka, måndagar kl 09.00-09.30.

Kvinnocafé i Fässbergs kyrka

Måndagar kl 13:00-15:00

Ljus i skogsglänta

Livssamtal

Livsberättelser och utmaningar. Vägar framåt. Samtal i tolvstegsprogrammets anda. Fässbergs församlingshem, varannan onsdag kl 19-21.

Livsstegen

Livsstegen - ett andligt program i tolv steg för dig som vill personlig utveckling och existentiell hälsa.

Mansgruppen i Stensjön

Mansgruppen är en samtalsgrupp för män i alla åldrar baserad på samtalsmetodiken VuxenDialog. Vi träffas varannan onsdag, jämna veckor, kl 19.15 i Glasbergsskolan.

Passionsblomma tecknad

Mässa med miniretreat

Fågelbergskyrkan, Östra Falkgatan 9, Vissa söndagar mellan kl 16-19.

Solen lyser igenom ett buskage.

Retreat och pilgrim hos Svenska kyrkan Mölndal

En retreat är en tid för stillhet och andrum. Du behöver inte ha varit på ett retreat tidigare för att kunna delta. Alla är välkomna. Nedan finner du alla kommande retreats hos Svenska kyrkan Mölndal (Fässberg, Kållered, Stensjön). Att pilgrimsvandra en kort eller längre sträcka är också en sorts retreat. Nedan hittar du alla tillfällen till pilgrimsvandringar hos Svenska kyrkan Mölndal.

Illustration med munnar, pratbubblor, samtal

Samtal om livet - även digitalt

Brattåsgården, Kållered eller digitalt. Varannan fredag kl 09.30-10.30. Anmälan.

Samtalsgrupp för kvinnor

Onsdag (jämna veckor) klockan 19:00-21:00 i Stensjökyrkan. (reservation för ändringar). Vi samlas enkelt kring fika och egna ”livsnära berättelser”. Tidpunkten för kvinnogruppen är upplagd så att man skall kunna hinna vara med på veckomässan i Stensjökyrkan först, ifall man vill.

Samtalsgrupp Tro och liv

Toltorpskyrkan torsdagar varannan vecka kl 13-15.

Två kvinnor och en man sitter på små bönepallar med knäppta händer och slutna ögon.

Tyst inre bön - meditation

Sitt dig till stillhet i en enkel meditation. Fässbergs kyrka, onsdagar kl 19:15-20:00

Unga vuxna

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna?