Barn vänder sig om i kyrkbänken
Foto: Jim Elfström IKON

Om Svenska kyrkan Mölndal

Vi vill tillsammans med dig vara en kyrka som angår, där livets stora och små frågor ryms. Vi finns för dig som bor, arbetar eller vistas i Mölndal-Kållered.

Vi vill vara en kyrka som angår – en kyrka buren av många. En kyrka där vi finns för varandra genom hela livet – både speciella dagar, i glädje och sorg, och alldeles vanliga dagar. En kyrka där vi möts i gudstjänst och vid fikabord, i stillhet och i sång, små som stora.

Svenska kyrkan Mölndal (Mölndals pastorat) består av tre församlingar – Fässberg, Kållered och Stensjön – och har cirka 30 000 medlemmar.

Här hittar du mer om sådant som är gemensamt för hela Svenska kyrkan.

Några mammor sitter i en ring på golvet med sina bebisar. En bebis tittar nyfiket på ett levande ljus som står i mitten.

Bli medlem

Svenska kyrkan Mölndal vill vara en närvarande, angelägen och modig kyrka. Välkommen som medlem!

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kontakt

Vill du boka dop, bröllop eller en lokal? Har du frågor om gudstjänster, verksamhet eller medlemskap? Söker du någon särskild? Här hittar du kontaktuppgifter till expeditionen, kyrkogårdsförvaltningen, förtroendevalda samt all personal.

Valsedlar räcks över vid valurna märkt Svenska kyrkan

Så styrs kyrkan

Svenska kyrkan är en demokratisk organisation med val vart fjärde år. Verksamheten styrs av förtroendevalda i kyrkofullmäktige, kyrkoråd och församlingsråd.

Ung kvinna sjunger solo i kör

Delta i aktivitet

Att vara kyrka tillsammans är att uppleva och dela livet i gemenskap. Att ge och att få. I stillhet och aktivitet. Här hittar du ingångar till verksamhet för olika åldrar - och kan hitta den verksamhet som passar dig. Det finns olika verksamheter i de tre församlingarna Fässberg, Kållered och Stensjön.

Stöd & Omsorg

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

Tre händer som håller om varandras handleder

Tre församlingar

Svenska kyrkan Mölndal består av tre församlingar – Fässberg, Kållered och Stensjön – och har cirka 30 000 medlemmar. Förutom tre församlingar finns även Sjukhuskyrkan på Mölndals sjukhus.

Kyrkor och lokaler

Hos Svenska kyrkan Mölndal finns många olika kyrkor. Från Mölndals äldsta byggnad i form av Kållereds kyrka till kyrkor byggda på 1900-talet.

Kyrkogård

Har du frågor om begravning, gravskötsel och kyrkogård? Kontakta oss på kyrkogårdsförvaltningen! Vi ansvarar för begravningsverksamheten i Fässberg, Kållered och Stensjön.

En man med knäppta händer på ratten i en bil

Tro och liv

Vi vill finnas till för människor i vardagen. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är högtider som vi gärna delar. Vi vill också fira gudstjänst, visa omsorg och dela kristen tro med dig.