En man med knäppta händer på ratten i en bil
Foto: Alex & Martin/IKON

Tro och liv

Vi vill finnas till för människor i vardagen. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är högtider som vi gärna delar. Vi vill också fira gudstjänst, visa omsorg och dela kristen tro med dig.

En svenskkyrklig klassiker

En svenskkyrklig klassiker 2022

Kyrkans klassiker är så klart en blinkning till den etablerade svenska klassikern: det fysiska kraftprovet att under tolv månader genomföra Vasaloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan och Lidingöloppet. Även om det finns likheter mellan de båda klassikerna (målmedvetenhet, uthållighet och diplom) erbjuds den kyrkliga klassikern bara som gåva, inte som krav.

Vår tro

Här hittar du centrala texter och länkar till vad som är den kristna tron. Här finns också länkar till studiegrupper i kristen tro.

En röd vallmo växer bland sönderslagen bråte.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Det var första gången hon kom till kyrkan. Första gången nånsin. 59 år gammal. Det kändes konstigt, lite som att hon svek farsan som hade hatat kyrkan. Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Bergius.

En tonåring står böjd över en dopfunt. Fyra personer står runt henne. En håller i håret. En torkar hennes panna. En präst håller handen i en välsignande rörelse.

Dop - del i en större gemenskap

Vill du boka dop för dig själv eller ditt barn? Funderar du på hur dopet går till och vad det innebär? Här hittar du information och kontaktuppgifter samt kan boka dop.

Konfirmation – tankar om Gud och livet

Här finns information om vilka konfirmationsgrupper som finns. Information om grupperna 2022-2023hittar du här. Anmälan sker i formuläret nedanför.

Vigselring i psalmbok, skuggan av ringen har formen av ett hjärta

Bröllop – en kärleksfest

Går ni i bröllopstankar? Vill ni gifta er i kyrkan? Oavsett om ni väljer stor fest eller en högtid i all enkelhet blir bröllopet ett minne för livet. Boka er stora dag i en av våra vackra vigselkyrkor i Mölndal eller Kållered!

Kista med blomdekoration

Begravning – ett sista farväl

Begravningsgudstjänsten är en akt av kärlek och respekt för den som är död och något att hämta kraft ur för de anhöriga.

Mamma och barn vid ljusbärare

Vårt uppdrag

Alla församlingars uppgift är att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Svenska kyrkan Mölndal vill vara en angelägen, modig och närvarande kyrka.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kontakt

Vill du boka dop, bröllop eller en lokal? Har du frågor om gudstjänster, verksamhet eller medlemskap? Söker du någon särskild? Här hittar du kontaktuppgifter till expeditionen, kyrkogårdsförvaltningen, förtroendevalda samt all personal.

En evangelisk-luthersk kyrka

Vi tror att Jesus Kristus är Guds son och vi sätter evangeliet - berättelsen om hans liv och lära, död och uppståndelse – i centrum. Det gör att vi tror att livet är starkare än döden och att kärleken segrar över hatet.

Församlingarna i Svenska kyrkan har som grundläggande uppgift att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Detta gör vi för att människor ska komma till tro på Kristus och leva i tro, en kristen gemenskap skapas och fördjupas, Guds rike utbredas och skapelsen återupprättas (ur Kyrkoordningen, kapitel 2).

Vi tror på en skapande Gud full av nåd som verkar för människans och hela skapelsens återupprättande, som kallar oss att leva i gemenskap med allt levande och dela varandras bördor. En gränsöverskridande Gud som genom sin Ande är ständigt levande. En Gud som sänt sin son Jesus Kristus till jorden.

Vi vet också att tro och liv är nära sammanflätade och att vi ständigt behöver fundera på hur de påverkar varandra.

”Kristen mystik är att vara vänd mot verkligheten, eftersom Kristus alltid är närvarande i den verklighet vi känner.” (ur Lasse Bengtssons recension av Terese av Avila, författare Grete Livbjerg, Artos)

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.