Foto: Carina Etander Rimborg

Gudstjänster

Det möjligt att delta vid församlingarnas gudstjänster men just nu endast digitalt, med de restriktioner som finns på grund av Coronakrisen. Länkar finns nedan. Mer information finner du i vår kalender. Dop, bröllop och begravningar genomförs enligt de riktlinjer som ges av folkhälsomyndigheten.

Mellan 23 november till 18 december är det morgonbön (laudes) kl 8:30 och middagsbön kl 12:00 varje vardag. Bönerna sänds via församlingens webbsida och facebook. Bönerna sänds från Stensjökyrkan och kan även ses efteråt.

Tideböner i Stensjön

Bön i Fässberg

Ta en paus mitt i allt! Måndagar kl 8.45-9.00 samt måndagar och tisdagar kl 12.00-12.15 är det bön i Fässbergs kyrka.

Alla församlingarna har olika swish-konto för kollekterna. Du hittar alla uppgifter här.

Kollekt genom swish

Gudstjänst under coronapandemin.

Digitala gudstjänster

Här hittar du länkar till olika gudstjänster hos Svenska kyrkan Mölndal samt andra länkar och gudstjänstagendor för att fira där du är.

Bokbord, ljuständning, samtal och fika! Välkommen till Fässbergs kyrka mån-fre kl 11-17.

Öppen kyrka Fässbergs kyrka

Svenska kyrkan Mölndal har öppet, gudstjänster firas, men med de föreskrifter som myndigheterna har satt. Vissa gudstjänster sänds också via webben eller läggs upp som ljudfil. Se kalender och se nedan för mer information. Kom endast om du är fullt frisk.

Om nya Coronaviruset

Oblat

Biskopsbrev om nattvarden

22 januari 2020 kom Biskoparnas brev om nattvarden. Du kan läsa det här.

Fässbergs kyrka, måndagar kl 09.00-09.30.

Kristen djupmeditation

Fässbergs kyrka, måndagar kl 09.00-09.30.

Varje år genomför Svenska kyrkan Mölndal Dop - helt enkelt. Ett sätt att bli döpt, eller döpa sina barn utan att behöva bekymra sig för kalas och annat. Se kalendern för aktuellt datum eller ring kansliet 031 761 93 00. Nästa planerade datum är 2021 24 april.

Dop helt enkelt

Andra söndagen i advent

Den andra adventssöndagen berättar om Guds rike. Jesus liknade himmelriket vid ett senapskorn, det minsta av fröer, som växer till ett stort träd. Eller som surdeg som en kvinna bakar in i mjöl så allt blir genomsyrat. Guds rike växer ur det minsta.

Guds rike är nära

Liturgisk färg

Violett eller blå

Altardekoration

På altaret ställer vi violetta blommor och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Mika kapitel 4, vers 1-4

Men den dag skall komma då berget med Herrens tempel står där orubbligt fast som det högsta av bergen, överst bland höjderna. Folken skall strömma dit, folkslag i mängd skall komma, och de skall säga: ”Låt oss gå upp till Herrens berg, till Jakobs Guds tempel. Han skall lära oss sina vägar, hans stigar vill vi följa.” Ty från Sion skall lag förkunnas, från Jerusalem Herrens ord. Han skall döma mellan alla folk, skipa rätt bland mäktiga folkslag i fjärran. De skall smida om sina svärd till plogbillar och sina spjut till vingårdsknivar. Folken skall inte lyfta svärd mot varandra och aldrig mer övas för krig. Var och en skall sitta under sin vinstock och sitt fikonträd, och ingen skall hota honom. Herren Sebaot har talat.

Romarbrevet kapitel 15, vers 4-7

Alla profetior i skriften står där för att undervisa oss, så att vi genom vår uthållighet och den tröst skriften ger oss kan bevara vårt hopp. Måtte uthållighetens och tröstens Gud göra er eniga efter Kristi Jesu vilja, så att ni alla med en mun prisar vår herre Jesu Kristi Gud och fader. Godta därför varandra, så som Kristus har godtagit er till Guds ära.

Lukasevangeliet kapitel 21, vers 25-36

Tecken skall visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden skall hedningarna gripas av ångest och rådlöshet vid havets och vågornas dån. Människor skall förgås av skräck i väntan på vad som skall komma över världen, ty himlens makter skall skakas. Då skall man få se Människosonen komma på ett moln med makt och stor härlighet. När allt detta börjar, så räta på er och lyft era huvuden, ty er befrielse närmar sig.” Han gav dem en liknelse: ”Se på fikonträdet och alla andra träd. När de börjar knoppas, då förstår ni av er själva att nu är sommaren nära. På samma sätt vet ni när ni ser detta hända att Guds rike är nära. Sannerligen, detta släkte skall inte förgå förrän allt detta händer. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå. Var på er vakt så att inte era sinnen fördunklas av omåttlighet och dryckenskap och livets bekymmer, annars överraskas ni av den dagen som av en snara, för den skall komma över alla som bor på jorden. Håll er vakna hela tiden och be att ni får kraft att undfly det som väntar och kan stå upprätta inför Människosonen.”

Psaltaren

Psaltaren psalm 85, vers 9-14

Jag vill höra vad Gud säger. Herren förkunnar välgång för sitt folk och sina trogna och för de redbara. De som fruktar honom har nära till hans hjälp, hans härlighet bor i vårt land. Godhet och trofasthet möts, fred och rättvisa omfamnar varandra. Trofasthet spirar ur jorden, rättvisa blickar ner från himlen. Herren själv ger allt gott, vårt land ger sin gröda. Rättvisa går framför honom, fred och välgång i hans spår.