Internationellt arbete

Svenska kyrkan Mölndal engagerar sig i internationellt arbete på flera olika sätt. I församlingarna finns lokala grupper. Du hittar mer information här.

Kontakt

I Fässberg, Kållered och Stensjön finns internationella grupper som jobbar med Svenska kyrkans internationella frågor. Nedan hittar du kontaktuppgifter till samordnarna för församlingarna. Tillsammans bildar samordnarna en grupp för att gemensamt planera och genomföra större evenemang.

Vi lever alla under samma himmel

Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv.

Ta ställning för en rättvis värld

Stöd utsatta människor varje dag.

Bli månadsgivare nu

Årsalmanacka 2022

Konstnär Marianne Lundström (Amazing Art) säljer sin fina och trevliga årskalender med konstblad till förmån för HBE (Hopp för barn i Etiopien).

HBE Hopp för barn i Etiopien

Hopp för barn i Etiopien är en svensk stödorganisation till WSG/HCE - etiopiska organisationer som arbetar för att förbättra livsvillkoren för gatubarn, slavarbetande barn och fattiga i Addis Abeba och på den etiopiska landsbygden.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Tre små flickor som lever på gatan. De äter strips och dricker läsk.

Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en present till någon som går i pension, fyller jämnt, till brudparet eller istället för en blomma. En gåva som ger mod hopp och medmänsklighet.

Ett moln har formen av ett hjärta på den blå himlen.

Förändra liv med en minnesgåva

Hedra någon som betytt mycket för dig samtidigt som du förändrar liv för människor som lever i utsatthet. Skänker du en minnesgåva får du ett vackert och personligt minnesblad till begravningen eller minnesstunden. Ett fint sätt att bli ihågkommen.