Foto: Magnus Aronson

Kultur & Föreläsning

Föreläsningar och debatter, filmvisning och bibelgrupper. Kom en enstaka gång eller på alla träffar. Svenska kyrkan Mölndal och erbjuder mycket för dig som är kulturintresserad och vill lära dig något nytt!

Bokmässan 2020 Se människan-scenen. Se intressanta föredrag eller lyssna på pod.

John Ajvide Lindqvist på Se människan-scenen 2015.

Bokmässan och Se människan

Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet Se människan. Scenen har ett existentiellt perspektiv och bjuder in till spännande författarsamtal.

Se människan-podden från Bokmässan 2020

Du kan följa samtalen från Se människan-scenen även under den digitala Bokmässan 2020. Varje samtal blir ett avsnitt. Du hittar dem på webben eller där poddar finns, till exempel i en podcast-app.

aktuellt kultur & föreläsning

Fader Lucian 25 september till Fässberg

Fader Lucian leder Franciskanerbrödernas sociala arbete i staden Roman i nordöstra Rumänen och besöker den 25 september Fässbergs kyrka 12.30-13.15.

En ung kille sitter i en stol och håller på med mobiltelefonen.

Temakväll 13 september 2022 ”Att navigera genom livet med min tonåring”.

Temakväll: Pamela Sjödin-Campbell talar om ”Att navigera genom livet med min tonåring”. Tisdag 13 september kl 18:30. Stensjökyrkan.

Du är inbjuden till samtal om va som är viktigt på riktigt. Alpha.

Alpha

För alla som vill fundera kring livet och dess mening. Kvällskurs elva gånger. Anmälan.

Bibelgrupp Fässberg

Fässbergs församlingshem. Varannan måndag kl 18:30-21:00.

Bibelskolan "Den stora berättelsen"

En vandring genom bibeln. Fågelbergskyrkan, måndagar kl 18.30-20.30. Hösten 2022 är temat Johannesevangeliet.

Gaia - en sfär på 7 meter förställande jorden i Liverpool katedralen.

Boka Gaia-guidning

Svenska kyrkan Mölndal erbjuder guidning i princip varje dag mellan 18 oktober-8 november för att se konstverket Gaia i Fässbergs kyrka. Både dagtid och kvällstid. Här lämnar du din intresseanmälan.

Bokcirkel i Fässberg

Bokcirkel i Fässbergs församlingshem. Två grupper: tisdagar en gång i månaden kl 13 och kl 14:30. Anmälan.

Ett pärlarmband med pärlor i olika färger och former ligger på en grön växt i solen.

Frälsarkransvandring

På vandring med livets pärlor – Frälsarkransen . Meditativ promenad runt Fässbergs kyrka i Mölndal.

Fågelbergsträffen

Andakt och smörgåslunch, torsdagar kl 12 i Fågelbergskyrkan, Östra Falkgatan 9.

Fässbergs kyrkohistoria

Med Lars Gahrn. Tusen år av kyrkohistoria från hednisk asatro till kristendom och skapandet av Fässbergs kyrka.

Förälder mitt i livet

Föräldrakurs fem kvällar och en helg, för dig som är förälder med en tonåring i konfirmandåldern.

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.

En man spelar kyrkorgel. Strålkastarljus syns i bakgrunden.

Musik

Sången och musiken lyfter och berör våra hjärtan på ett alldeles särskilt sätt, ger oss delaktighet och gemenskap, skönhet och andlighet, glädje och förundran. Därför erbjuder Svenska kyrkan ett stort utbud av musikupplevelser och körer runt om i Mölndal och Kållered.

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland