Vigselring i psalmbok, skuggan av ringen har formen av ett hjärta
Foto: Maria Eddebo Persson/IKON

Bröllop – en kärleksfest

Går ni i bröllopstankar? Vill ni gifta er i kyrkan? Oavsett om ni väljer stor fest eller en högtid i all enkelhet blir bröllopet ett minne för livet. Boka er stora dag i en av våra vackra vigselkyrkor i Mölndal eller Kållered!

Vigsel - bröllop

I vigselakten uttrycker och bekräftar två människor inför Gud sin kärlek till varandra och sin vilja att leva tillsammans. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet. Vi påminns om Guds närvaro och lägger kärleken i hans händer.

Det finns flera vackar kyrkor i Mölndal (se nedan) som passar för vigsel. I Kållereds kyrka och Toltoprskyrkan kan du gå på rundvandring på din dator.

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.

1 Kor 13:4-7, 13

Det finns också möjlighet att få en kyrklig vigsel utomhus i Mölndal. Hör av dig med era önskemål så försöker vi lösa detta.

Läs gärna mer om vad vigseln betyder och innebär.

Har du frågor om bröllop och vigsel eller vill du boka en tid? Kontakta någon av våra präster eller vårt kansli, 031-7619300.

Låna brudkrona

Det finns flera vackra brudkronor att låna när ni gifter i någon av kyrkorna hos Svenska kyrkan Mölndal. Dessa bokas via expedtionen.

Svenska kyrkan Mölndal har flera olika brudkronor att låna ut när ni vill gifta er hos Svenska kyrkan Mölndal.

Brudkronor

Fässbergs kyrka

Vi anpassar oss till de restriktioner som gäller i regionen och tar inte in fler människor i kyrkan än tillåtet antal. Fässbergs kyrka ligger på en bergsplatå, Baaz berg, i centrala Mölndal och syns över stora delar av staden. Kyrkan rymmer max 500 personer. Adress: Terrakottagatan 3B, Mölndal. Parkering finns nedanför församlingshemmet eller i parkeringshuset nedanför kyrkan mot Mölndals innerstad.

Adress: Norra Kyrkvägen, Kållered.

Kållereds kyrka

Adress: Norra Kyrkvägen, Kållered. I Kållereds kyrka finns för närvarande endast plats för 25-40 personer (beroende på om det är enskilda personer eller ett hushåll) för att kunna hålla avstånd. Detta inklusive medverkande och personal.

Adress: Dalgångsgatan 2, Mölndal.

Toltorpskyrkan

Adress: Dalgångsgatan 2, Mölndal. Toltorpskyrkan är möblerad för max 36 personer (plus medverkande) som kan sitta med goda avstånd. Toltorpskyrkan ligger i korsningen Toltorpsgatan-Dalgångsgatan. Fin kyrka för bröllop och dop! Vanligtvis gudstjänst söndagar kl 16.

Stensjökyrkan

Kyrkan har möblerats så att vi kan hålla oss till det rådande antal tillåtna deltagare, med god spridning och avstånd. Stensjökyrkan är en plats där hela livet får rum - en mötesplats för troende och tvivlare, en miljö där alla åldrar får mötas i både glädje och sorg. Högmässa med söndagsskola kl 10 på söndagar. Mässa onsdagar kl 18.30. Adress: Gunnebogatan 18, Mölndal

Hos Svenska kyrkan Mölndal finns många olika kyrkor. Från Mölndals äldsta byggnad i form av Kållereds kyrka till kyrkor byggda på 1900-talet.

Kyrkor och lokaler

Svenska kyrkan Mölndal erbjuder levande musik vid dop, bröllop och begravningar.  Spotify Business la ner 31 mars 2019 och önskas inspelad musik spelar vi endast laglig musik via CD-skivor.

Musik på gudstjänster, dop, bröllop och begravning

Svenska kyrkan Mölndal erbjuder levande musik vid dop, bröllop och begravningar. Spotify Business la ner 31 mars 2019 och önskas inspelad musik spelar vi endast laglig musik via CD-skivor.

Församlingsexpedition och kansli

Mer om Svenska kyrkan Mölndal

Telefontid: mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12. Besök (mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12): Terrakottagatan 3B, 43142 Mölndal. Faktureringsadress: Fack 77800936, Box 15018, 75015 Uppsala. Organisationsnr: 252003-0202. Momsregistrerings: SE252003020201. Bankgiro: 5344-7876.

information från svenska kyrkan på nationell nivå