Vigselring i psalmbok, skuggan av ringen har formen av ett hjärta
Foto: Maria Eddebo Persson/IKON

Bröllop – en kärleksfest

Går ni i bröllopstankar? Vill ni gifta er i kyrkan? Oavsett om ni väljer stor fest eller en högtid i all enkelhet blir bröllopet ett minne för livet. Boka er stora dag i en av våra vackra vigselkyrkor i Mölndal eller Kållered!

Gaia utomhus

Drop in-vigsel

Nästa tid är planerad till 22 oktober 2022 från kl 20.00-02.00. Vigseln sker i Fässbergs kyrka där ni kan bli vigda under det vackra konstverket Gaia. Här kan ni läsa mer om hur det går till samt anmäla er.

Vigsel - bröllop

I vigselakten uttrycker och bekräftar två människor inför Gud sin kärlek till varandra och sin vilja att leva tillsammans. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet. Vi påminns om Guds närvaro och lägger kärleken i hans händer.

Det finns flera vackra kyrkor i Mölndal (se nedan) som passar för vigsel. I Kållereds kyrka och Toltorpskyrkan kan du gå på rundvandring på din dator.

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.

1 Kor 13:4-7, 13

Det finns också möjlighet att få en kyrklig vigsel utomhus i Mölndal. Hör av dig med era önskemål så försöker vi lösa detta.

Läs gärna mer om vad vigseln betyder och innebär.

Har du frågor om bröllop och vigsel eller vill du boka en tid? Kontakta någon av våra präster eller vårt kansli, 031-7619300.

Låna brudkrona

Det finns flera vackra brudkronor att låna när ni gifter i någon av kyrkorna hos Svenska kyrkan Mölndal. Dessa bokas via expeditionen.

Brudkronor

Svenska kyrkan Mölndal har flera olika brudkronor att låna ut när ni vill gifta er hos Svenska kyrkan Mölndal.

Fässbergs kyrka

Kyrkan rymmer max 500 personer. Fässbergs kyrka ligger på en bergsplatå, Baaz berg, i centrala Mölndal och syns över stora delar av staden. Adress: Terrakottagatan 3B, Mölndal. Parkering finns nedanför församlingshemmet eller i parkeringshuset nedanför kyrkan mot Mölndals innerstad.

Kållereds kyrka

Adress: Norra Kyrkvägen, Kållered. Det finns plats för cirka 125 personer i Kållereds kyrka. Kållereds kyrka är Mölndals äldsta byggnad.

Toltorpskyrkan

Adress: Dalgångsgatan 2, Mölndal. Toltorpskyrkan rymmer ca 80 platser. Samlingssal 18 personer. Toltorpskyrkan ligger i korsningen Toltorpsgatan-Dalgångsgatan. Fin kyrka för bröllop och dop! Vanligtvis gudstjänst söndagar kl 16.

Stensjökyrkan

Kyrkan rymmer ca 175 personer. Bredvid kyrksalen och i bottenvåningen finns flera samlingssalar. Högmässa med söndagsskola kl 10 på söndagar. Mässa onsdagar kl 18.30. Adress: Gunnebogatan 18, Mölndal

Kyrkor och lokaler

Hos Svenska kyrkan Mölndal finns många olika kyrkor. Från Mölndals äldsta byggnad i form av Kållereds kyrka till kyrkor byggda på 1900-talet.

Musik på gudstjänster, dop, bröllop och begravning

Svenska kyrkan Mölndal erbjuder levande musik vid dop, bröllop och begravningar. Spotify Business la ner 31 mars 2019 och önskas inspelad musik spelar vi endast laglig musik via CD-skivor.

Församlingsexpedition och kansli

Mer om Svenska kyrkan Mölndal

Telefontid: mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12. Besök (mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12): Terrakottagatan 3B, 43142 Mölndal. Faktureringsadress: Fack 77800936, Box 15018, 75015 Uppsala. Organisationsnr: 252003-0202. Momsregistrerings: SE252003020201. Bankgiro: 5344-7876.

information från svenska kyrkan på nationell nivå

Vigsel

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

"Dop, vigsel, begravning och aktiviteter för konfirmander i tider av corona" är inte publicerad