Närbild på bebis som döps
Foto: Jason Doiy

Dop - del i en större gemenskap

Vill du boka dop för dig själv eller ditt barn? Funderar du på hur dopet går till och vad det innebär? Här hittar du information och kontaktuppgifter samt kan boka dop.

Först av allt vill vi säga grattis! Antingen till ett nytt litet barn eller till en ny önskan om att ta emot dopet för egen del. Ett barn är ett litet underverk, en livets gåva. Dopet är också något helt fantastiskt, en Guds gåva av gemenskap, trygghet och glädje! Att få tas emot av familj, släkt, församling, kyrkan och Gud.

Boka dop

Lättast bokar du dop genom att hitta en tid och göra en förfrågan här på webben. Du kan också kontakta oss på 031-761 93 00 eller via e-post så hjälper vi dig att boka plats och tid för dopet.

Dopet äger rum i en söndagsgudstjänst, där församlingen är med och välkomnar den som döpts, eller i en särskild dopgudstjänst lördagar eller söndagar. Du kan se vilka gudstjänster som finns i kalendern. Ibland finns det också möjlighet att låna lokal för dopkalas.

Dopförberedelser

När dopdagen börjar närma sig blir du kontaktad av den präst som skall döpa för att boka ett dopsamtal. Vid dopsamtalet går ni igenom hur dopet går till och pratar om vem som gör vad, vilka sånger eller texter ni önskar och om ni vill ha några faddrar. Här kan du läsa mer om dop i Svenska kyrkan.