En tonåring står böjd över en dopfunt. Fyra personer står runt henne. En håller i håret. En torkar hennes panna. En präst håller handen i en välsignande rörelse.

Dop - del i en större gemenskap

Vill du boka dop för dig själv eller ditt barn? Funderar du på hur dopet går till och vad det innebär? Här hittar du information och kontaktuppgifter samt kan boka dop.

Boka dop på webben

Här kan du enkelt hitta en tid för dop i Fässberg, Kållered och Stensjön samt göra en bokningsförfrågan.

Vi firar dop helt enkelt 29 oktober 2022

Vi bjuder in dig som vill döpa ditt barn till drop-in-dop Dop helt enkelt. Samtidigt som det fantastiska konstverket Gaia finns i kyrkan är det möjligt till dop. Lördag 29 oktober 2022 kl 10-13 i Fässbergs kyrka.

Först av allt vill vi säga grattis!

Antingen till ett nytt litet barn eller till en ny önskan om att ta emot dopet för egen del. Ett barn är ett litet underverk, en livets gåva. Dopet är också något helt fantastiskt, en Guds gåva av gemenskap, trygghet och glädje! Att få tas emot av familj, släkt, församling, kyrkan och Gud.

Boka dop

Lättast bokar du dop genom att hitta en tid och göra en förfrågan här på webben. Du kan också kontakta oss på 031-761 93 00 eller via e-post så hjälper vi dig att boka plats och tid för dopet.

Dopet kan ske rum i en söndagsgudstjänst, där församlingen är med och välkomnar den som döpts, eller i en särskild dopgudstjänst lördagar eller söndagar. Du kan se vilka gudstjänster som finns i kalendern. Ibland finns det också möjlighet att låna lokal för dopkalas.

Dopförberedelser

När dopdagen börjar närma sig blir du kontaktad av den präst som skall döpa för att boka ett dopsamtal. Vid dopsamtalet går ni igenom hur dopet går till och pratar om vem som gör vad, vilka sånger eller texter ni önskar och om ni vill ha några faddrar. Här kan du läsa mer om dop i Svenska kyrkan.

Doppastoral - så gör svenska kyrkan mölndal

Här kan du ladda ner och läsa Svenska kyrkans Doppastoral som pdf.

Doppastoral 2020-2024 Svenska kyrkan Mölndal (pdf)

Dopet är en fest i Guds familj

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas.

Den som döps behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Den som döps blir samtidigt medlem i Svenska kyrkan.

Dop helt enkelt

Varje år genomför Svenska kyrkan Mölndal Dop - helt enkelt. Ett sätt att bli döpt, eller döpa sina barn utan att behöva bekymra sig för kalas och annat. Se kalendern för aktuellt datum eller ring kansliet 031 761 93 00.

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Dopet är en glädje och fest som bekräftar att vi alla ingår i ett större sammanhang och gemenskap – en församling och en världsvid kyrka som Gud har omsorg om.

Dopdräkt

När en människa döps är det vanligt att använda en vit dopdräkt, som ibland kallas dopklänning, som symboliserar renhet och fest. Det går att låna dopdräkt av Svenska kyrkan Mölndal. Men du behöver inte ha en vit dopdräkt för att bli döpt.

Musik på gudstjänster, dop, bröllop och begravning

Svenska kyrkan Mölndal erbjuder levande musik vid dop, bröllop och begravningar. Spotify Business la ner 31 mars 2019 och önskas inspelad musik spelar vi endast laglig musik via CD-skivor.

Glada barn i famn på förälder i kyrka

Barn och familj

Nedan hittar du information om de olika grupperna. Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för barn, unga och föräldrar. Som öppna förskolan för små barn med föräldralediga vuxna. Som skolbarnsgrupper där du får prata om livet och tron över en egenhändigt bakad bulle.

Några mammor sitter i en ring på golvet med sina bebisar. En bebis tittar nyfiket på ett levande ljus som står i mitten.

Bli medlem

Svenska kyrkan Mölndal vill vara en närvarande, angelägen och modig kyrka. Välkommen som medlem!

Konfirmation – tankar om Gud och livet

Här finns information om vilka konfirmationsgrupper som finns. Information om grupperna 2022-2023 hittar du här. Anmälan sker i formuläret nedanför.

Glad präst i en grupp med vuxna

Vuxen

Vår vuxenverksamhet kretsar kring möten, gemenskap, inre och yttre hållbarhet. Hur går mina behov och vardagens krav ihop med min roll i samhället och i hela skapelsen.