Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöksadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop - del i en större gemenskap

Vill du boka dop för dig själv eller ditt barn? Funderar du på hur dopet går till och vad det innebär? Hör av dig!

Först av allt vill vi säga grattis! Antingen till ett nytt litet barn eller till en ny önskan om att ta emot dopet för egen del. Ett barn är ett litet underverk, en livets gåva. Dopet är också något helt fantastiskt, en Guds gåva av gemenskap, trygghet och glädje! Att få tas emot av familj, släkt, församling, kyrkan och Gud.

Boka dop

Kontakta oss på 031-761 93 00 eller via e-post så hjälper vi dig att boka plats och tid för dopet. Dopet kan äga rum i en söndagsgudstjänst, eller i en särskild dopgudstjänst lördagar eller söndagar. Ibland finns det också möjlighet att låna lokal för dopkalas.

Dopförberedelser

När dopdagen börjar närma sig blir du kontaktad av den präst som skall döpa för att boka ett dopsamtal. Vid dopsamtalet går ni igenom hur dopet går till och pratar om vem som gör vad, vilka sånger eller texter ni önskar och om ni vill ha några faddrar. Här kan du läsa mer om dop i Svenska kyrkan.