Foto: Magnus Aronson/IKON

Vår tro

Här hittar du centrala texter och länkar till vad som är den kristna tron. Här finns också länkar till studiegrupper i kristen tro.

Kyrkoherde Carl Sjögren ber Fader vår och läser Välsignelsen.

Vill du veta mer? Här finns olika studiegrupper.

Du är inbjuden till samtal om va som är viktigt på riktigt. Alpha.

Alpha

För alla som vill fundera kring livet och dess mening. Kvällskurs elva gånger start 14 september 2021. Anmälan.

Bibelgrupp Fässberg

Fässbergs församlingshem. Måndagar 18:00-20:00

Aposteln Paulus mamma säger till Paulus: När du är klar med dina brev till Romarna, Krinterna, Efesierna, kan du väl göra din mamma glad? Skriv till en flicka!

Bibelskola Den stora berättelsen fortsätter

En fortsatt vandring genom bibeln. Bibelskola hösten 2021. Temat är Paulus brev.

Bibel med nyckel

Bibelstudier

Martin Lokrantz leder dig genom bibeln i korta filmer.

Bokcirkel i Fässberg: Hemvägen

Bokcirkel i Fässbergs församlingshem. Vi läser boken "Hemvägen" av Åsa Molin, om livet med Gud mot en allt större enkelhet. Två grupper: tisdagar en gång i månaden kl 13 och kl 14:30. Ett par platser kvar i varje grupp. Anmälan.

Filmosofi i Matildasalen

Kållereds församlingshem, Hagabäcksleden 9 (vid biblioteket). Söndag 5/9, 10/10, 7/11 kl 13.30-17.00.

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.

Intro - Introduktionskurs i kristen tro

Hör av dig om du är intresserad av att gå en kurs. Vi startar en kurs när vi fått en tillräckligt stor grupp.

Kristen djupmeditation

Fässbergs kyrka, måndagar kl 09.00-09.30.

Livscafé Möllan

Verksamheten är inställd till vidare. Onsdagar kl 13 på Café Möllan

Livsstegen

Livsstegen - ett andligt program i tolv steg för dig som vill personlig utveckling och existentiell hälsa.

Mansgruppen i Stensjön

Mansgruppen är en samtalsgrupp för män i alla åldrar baserad på samtalsmetodiken VuxenDialog. Vi träffas varannan onsdag, jämna veckor, kl 19.15 i Glasbergsskolan.

Samtalsgrupp för kvinnor

Tisdagar kl 18:30 i Stensjökyrkan. Vi samlas enkelt kring fika och egna ”livsnära berättelser”. Vi följer lagar och restriktioner som gäller under pandemin. Vid frågor kontakta Solveig.

Samtalsgrupp Tro och liv

Verksamheten är inställd tills vidare. Toltorpskyrkan torsdagar varannan vecka kl 15-17.30.

Tyst inre bön - meditation

Sitt dig till stillhet i en enkel meditation. Fässbergs kyrka, onsdagar kl 19:15-20:00

Unga vuxna

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna? Vi träffas varannan söndag. Under våren 2021 sker det via Zoom.