Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöksadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation – tankar om Gud och livet

Varför händer onda saker i världen? Vem är jag? Finns Gud och vem är Gud i så fall? Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan.

Ordet konfirmation betyder bekräftelse, det handlar om en chans att bekräfta och säga sitt ja till den gåva Gud ger i dopet, att vi får bli en del av Guds familj. Även du som inte är döpt är välkommen som konfirmand. Det finns ungdomar i nästan varje konfirmandgrupp som inte är döpta. Om du inte är döpt så erbjuds du att bli det under årets gång.

Konfirmandtiden är en möjlighet att tillsammans med andra få dela tankar och funderingar om livet och om kristen tro. Det blir för många en chans att utforska både sig själv och andra, att få testa sina åsikter och värderingar. Året som konfirmand brukar bli ett år med minnen för livet och många nya vänner.