Foto: Alex&Martin

Konfa FAQ

Här hittar du svar på frågor om konfirmation hos Svenska kyrkan Mölndal

Måste jag tro på Gud?

Det räcker att du är nyfiken på vad eller vem Gud är och att du vill veta mer. Tillsammans pratar vi och gör saker för att fundera kring vad tro är.

Måste jag gå i kyrkan varje söndag?

Du ska gå på 15 gudstjänster under din konfirmationstid. En del är på söndagar och andra är någon vardagskväll.

Finns det en grupp för mig med särskilda behov?

Vi vill att din konfirmationstid ska bli bra. Om du har några särskilda behov, kontakta oss gärna.

Måste jag vara döpt?

I nästan varje grupp finns ungdomar som inte är döpta.
Konfirmationstiden är till för att prata, fundera och uppleva det som har med livet och den kristna tron att göra. Om du inte är döpt så erbjuds du att bli det under årets gång.

Vad är det bästa med att vara konfirmand?

De flesta svarar gemenskapen och allt det roliga vi hittar på. Många uppskattar samtalen och frågorna som diskuteras. Andra svarar att andakterna eller lägren är det bästa. Konfirmationstiden brukar innebära minnen för livet!

Kostar det något?

De flesta grupper är gratis. Några grupper har en avgift. Skulle den avgiften vara ett problem, kontakta oss så löser vi det tillsammans.

Måste jag åka på läger?

Alla våra grupper åker på läger, men det går att lösa på annat sätt om du av olika skäl inte vill sova borta. Hör av dig till oss, så hittar vi en bra lösning tillsammans.

Huvudansvarig för konfirmandverksamheten hos Svenska kyrkan Mölndal

Anmäl dig snarast. UPPGIFTER OM KONFIRMANDEN.

Är du döpt?

På grund av begränsat antal platser i grupperna, gör två val av grupp:

KONTAKTUPPGIFTER TILL SAMTLIGA VÅRDNADSHAVARE

ÄR DET OK ATT ER UNGDOM MEDVERKAR PÅ BILD I FÖRSAMLINGENS INFORMATIONSKANALER? (Webbsida, blogg, facebook, instagram, folder osv)

För att kunna genomföra och administrera ditt barns tid som konfirmand kommer vi att behandla era personuppgifter i våra system. Läs mer på: www.svenskakyrkan.se/molndal/personuppgiftshantering

Hitta din konfirmation!

Nu kan du söka över hela landet efter en konfirmationsgrupp som passar just dig. Hur vill du konfirmeras och vad intresserar dig? Sök och se vad du hittar!

Etiska riktlinjer barn och unga

Etiska riktlinjer för arbetet bland barn och unga 0-18 år i Göteborgs stift.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

"Julia konfirmerade sig som 21-åring i Paris" är inte publicerad