Foto: Gustaf Hellsing

Stöd & Omsorg

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

diakonalt stöd

Svenska kyrkan erbjuder kostnadsfria samtal om livet och tron. Ofta kan vi boka in dem ganska snart. Du är välkommen att kontakta någon av våra präster eller diakoner.

Ekonomiskt och socialt stöd

Vi erbjuder också socialt och i vissa fall ekonomiskt stöd för dig som bor eller vistas i Mölndal.

Välkommen att besöka vår Drop-in mottagning för socialt stöd på onsdagar kl 09.30-11.30, samt vissa torsdagskvällar, i Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3B. Se aktuella dagar och tider i kalendern.

Mottagningen är gemensam för Fässbergs, Kållereds och Stensjöns församling. Ladda ner pdf om mottagningen här (info även på eng, de, es, fr, farsi och arabiska).

Har du inte möjlighet att komma till vår drop-in mottagning så kontakta oss.

Fondansökningar

Du som vill söka fondmedel kan få hjälp att göra detta. Det också finnas information här om vilka handlingar du behöver ha med dig. Både Mölndals pastorats egna fonder och andra sökbara fonder vara tillgängliga.

Om god man finns går ansökan genom denne och kontakt tas på telefon eller epost enligt nedan.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

"Nätvandrarchatten" är inte publicerad

Diakoni

Diakoni betyder tjänst och är hela församlingens uppdrag att med Jesus som förebild leva i omsorg och kärlek om sina medmänniskor. Söker du hjälp så hittar du information här. Om du kan tänka dig att vara volontär och bidra till det diakonala arbetet så hittar du information här.

Matvaror

Samarbete med Solikyl

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Solikyl. Det går endast att hämta mat i märkta kyl/frysskåp i Fässbergs församlingshem torsdag 13:00-14:00.

Ekonomiskt och socialt stöd

Onsdagar Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3B. Ingen anmälan. Se aktuella tider här.

Studier & Samtal

Gå en kurs för livet eller delta i enkla livsnära samtal! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder bibelkurser och samtalsgrupper för olika skeden av livet.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kontakt

Vill du boka dop, bröllop eller en lokal? Har du frågor om gudstjänster, verksamhet eller medlemskap? Söker du någon särskild? Här hittar du kontaktuppgifter till expeditionen, kyrkogårdsförvaltningen, förtroendevalda samt all personal.

Diakoner i Svenska kyrkan Mölndal