Fässbergs församling

Fässbergs församling sträcker sig från Krokslätt i norr till Balltorp i söder. Det firas gudstjänst i Fässbergs kyrka, Toltorpskyrkan och Krokslättskyrkan. Grupper och verksamhet träffas också i Fässbergs Mariagård som finns i Pedagogen park. Fässbergs församling vill vara en öppen kyrka med många mötesplatser för alla åldrar.

Fässbergs församling på Facebook

I Facebook-flödet här under kan du hitta och delta i gudstjänster och ta del av nyheter i Fässbergs församling hemifrån. Du behöver inte logga in om du inte har eget konto.

Använd pilarna eller scrolla i den grå listen till höger i Facebook-rutan här nedanför så hittar du rätt. Du kan förstora Facebook-fönstret genom att klicka på den blå facebook-ikonen med ett f till höger i inlägget.

Fässbergs församlings nyhetsbrev

På gång i Fässbergs församling

Kyrkor och lokaler

Fässbergs kyrka

Kyrkan rymmer normalt max 500 personer. Vi anpassar oss till de restriktioner som gäller i regionen och tar inte in fler människor i kyrkan än tillåtet antal med hänvisning till avstånd. Fässbergs kyrka ligger på en bergsplatå, Baaz berg, i centrala Mölndal och syns över stora delar av staden. Adress: Terrakottagatan 3B, Mölndal. Parkering finns nedanför församlingshemmet eller i parkeringshuset nedanför kyrkan mot Mölndals innerstad.

Fässbergs Mariagård exteriör med blommor i förgrunden

Fässbergs Mariagård

Fässbergs Mariagård finns i Pedagogen Park – gamla lärarhögskolans lokaler – med närhet till områdena Bifrost, Solängen och Eklanda. Fässbergs församling har verksamhet för barn & familj, samt för vuxna här. I Fässbergs Mariagård finns också lokaler för uthyrning i samband med kyrkliga förrättningar. Lokalen rymmer normalt 50 personer. Just nu tar vi bara in 48 personer pga av Coronarestriktioner. Adress: Prästgårdsgatan 26, Pedagogen Park, Mölndal

Krokslättskyrkan exteriör

Krokslättskyrkan

Krokslättskyrkan tar max in 20 personer medverkande vid gudstjänsterna. Krokslättskyrkan byggdes 1955 och ligger vackert vid Safjällets fot. Kyrkan är inte handikappanpassad fullt ut. I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland, som konstnären och pedagogen Lena Forsberg har skapat, med figurer i scener från gamla och nya testamentet. Gudstjänst cirka en söndag i månaden kl 11. Adress: Åbäcksgatan 17, Mölndal

Toltorpskyrkan

Adress: Dalgångsgatan 2, Mölndal. Toltorpskyrkan rymmer normalt ca 80 platser men är nu möblerad för sitta med goda avstånd enligt gällande restriktioner. Toltorpskyrkan ligger i korsningen Toltorpsgatan-Dalgångsgatan. Fin kyrka för bröllop och dop! Vanligtvis gudstjänst söndagar kl 16.

På gång i Svenska kyrkan Mölndal

Internationellt arbete